Mikä petti koneesta...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja mr.muscle, 25.7.2016.

 1. mr.muscle

  mr.muscle 3rd gear

  Joops eli arvailua kehiin et mikä mahto pettää clevelandista....tokihan tuo pitää alkaa aukasee ku kerkee ni vastaus löytyy kyllä....mutta oire on sellanen että autolla ajettu edellisenä päivänä ja toimi niinkuin pitääkin.Seuraavana päivänä pieni lenkki kaupungissa ja tankilta lähdettyä pääsi noin kilometrin ja kone alkoi kolkuttaa....heti seis ja parkkiin...öljyt ja kaikki muu kunnossa.nopeesti ku testasin ni kävi tyhjää normaalisti mut vähänkään ku ryntäyttää kuuluun terävä klank....ja sen huomasin et kuskin puolen putkesta tuli savua.
   
 2. xarper

  xarper Gearhead

  vetolevy/turbiini pultti löysällä? savu vaan sattumaa/vesihöyryä eli ei vakavaa?

  ajatellaan positiivisesti :) ja jos ei kerta tyhjäkäynnillä pidä edes ääntä.
   
 3. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Venttiilikopat auki ja katsoo, onko keinuvivut/venttiilinjouset ehjinä ?
  Onko öljyssä/suodattimessa metallia ?
  Ettei kuintenkin olisi kiertokangen laakeri mennyt....

  IS
   
 4. mr.muscle

  mr.muscle 3rd gear

  Juu pitää tossa viikonloppuna vilkasta mitä löytyy...ei ennen sitä kerkee tutkia...jospa siellä ei isoja ois mut mun tuurilla aukasuttaa koko koneen....kyllähän se vähän sinne mäntä/kiertari osastolle viittaa....tosin ääni ehkä mieluummin kuulu yläkerrasta...tiedäppä tuota!
   
 5. XVD

  XVD Gearhead

  Mitenkä öljynpaineet? Onko sitä mitä ennenki? Jos on niin sitte enste kaikki ulkopuoliset viat kattoa ettei mitään oo irti.. myös dampperi. Jos laakereissa vikaa ni kuuluu myös tyhjäkäynillä kalinaa ja huonot paineet. Mikä on moottorin historia? Onko sulla ollu kauan? Onko jenkkilästä tullu justiin...jos ei mitään vikaa ulkoa löyvy ni venakoppaa auki ja tutkiin sieltä moottoria pyörittäin ett onko jossaki venassa mahoton välys..
  good luck
   
 6. XVD

  XVD Gearhead

  Niin ja joissain voorteissa saa öljypohjanki pois moottoria irrottamatta..mm. mustang.
   
 7. mr.muscle

  mr.muscle 3rd gear

  Juu mitä nopeesti käytti käynnissä ja vilkasin mittaria ni minusta oli ihan normi paineet....pitää tossa kaikki vilkasta kuha auton saa pihaan takas!tohon tein täys rempan 2 vuotta sitten....jääny muuta vanhaa ku lohko kampura ja kiertokanget....jotka neki rempattu ja tasapainotettu liikkuvat....no sen näkee kuhan pääsee konetta kattoo et mikä on....jännä vaan et alotti sen heti tankkaamisen jälkeen...ja melkeinpä tyhjäkäynniltä ku vähän väännölle kone joutu....pintakaasulla ei mitään....kävi mielessä seki et voisko semmonen kalahdus kuulua siitä et kone potkis vastaan....tuo kuiteski kohtuu korkee puristeinen ja syttyäki on jonku verran....meinaan oli kaupanpäälle alkanu tankki kaverin pihassa vuotaa missä auto nyt on ja oli tyhjänny tankin ni meinasi et tuoksu oudolle se polttoaine....jotenki huonoksi menneeltä....huomenna tai lauantaina pitää käydä vähän vilkasee et mitä näkyy....
   
 8. vtormane

  vtormane 3rd gear

  Tankkasitko dieseliä? Oireet sopis... ☺
   
 9. ursus2

  ursus2 Gearhead

  Dieseliä tankissa , pitää aika nakutuksen ja potkii vastaan+haikuaa. nimim.kokemusta on:mad:
   
 10. Jorrma

  Jorrma 3rd gear

  Kaveri oli Pajeroonsa tankannu bensaa, laskettiin pois ja ajoin ne sekapolttoaineet Kadetissa ettei mee hukkaan, kalkatti rasituksessa kun ajoin sillä pois bensansekaista diisselii.
   
 11. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Onko bensa- aseman kuitti tallessa? Siitähän se selviäisi.
   
 12. mr.muscle

  mr.muscle 3rd gear

  En tankannu ite!Tankkaaja kyllä oli varma et 98 tankkiin laittoi mut kävi itelläki heti ekana mielessä...hetken vain käytin käynnissä ku kävin autoo kattoo ja ku sammutin ni pitkään vielä putkesta leijaili vaaleeta savua....ja mun mielestä siinä oli etäinen diiselin tuoksu.....no saapi nähä miten käy!Tosin ei ois ensmäinen kerta ku tankkaus pisteellä on vellit sekasi....tai vettä säiliössä...
   
 13. CHEVY HESSU

  CHEVY HESSU 3rd gear

  Ehdottomast eka ton ns.epämääräisen polttoaineen poisto ja puhasta tilalle , ennekuin alkaa mitään muuta vikaa ettimään
   
 14. xarper

  xarper Gearhead

  Joku ottaa kuitin bensa-asemalta? :eek:
   
 15. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Aina kortilla maksaessa ja yleensä myös käteisellä.
  Ei ole ihan tavatonta, että ostetussa tuotteessa (bensassa tai missä tahansa) on virheitä.
  Kuittia vastaan niitä yleensä hyvitetään.

  Joskus myös saattaa tulla virheellisiä veloituksia ja kuitin kanssa niitä on hiukan helpompi setviä.
   
 16. max

  max Double Gearhead

  Melko varmaan sulla on nyt naftaa tankissa.Tuo kilometrin ajomatka ilman oireita viittais myös siihen,sekä savutus putkesta.
   
 17. KajS

  KajS Gearhead

  Miten tässä jutussa kävi? Oliko naftaa vai joku karmeampi syyllinen.

  Naftansekainen bensa oli kuulemma ihan hyvää 2,6 l V6 Colognemoottorille. Joku oli tankannut bensaa dieselautoon. Auto korjaamolle ja tankin tyhjennys. Kelvottomalle bensalle löytyi loppusijoitus Granadan tankista. Venttiilien nakutus väheni.
   
 18. mr.muscle

  mr.muscle 3rd gear

  Juu ei oo kerenny/saaanu aikaseksi päivittää tilannetta tänne! Eli parin muuttujan kautta hommassa kävi kuitenki lopulta hyvin....hieman viivästyi toi homma ku ensin alkoi tankkiki vuotaa ja sen kanssa meni tovi painiessa ja lisäksi pakkastulpasta alkoi nesteet valua pihalle....oli syöpyny pirulainen puhki! Eli syyllinen oli loppujen lopuksi onneksi se polttoaine!mittailin varoiksi ensin puristukset ja kattelin päällisin puolin et kaikki on kunnossa ja ku ei mitään löytyny ni kanisteriin uutta bensaa ja pumpulta letku siihen ja tulille!tovin aikaa savusi armottomasti ennenku kaikki vanha löpö oli palanu pois!sen jälkeen pelasi taas niinku pitää! mikä sit lie ollu siinä bensassa vikana en osaa sanoa!ei se dieselille haissu...vaan enemmänki kuin tinneri tai joku oikein tymäkkä pesuaine.....oikein nenää poltteli ku kanisterista haisto mihin oli tankki tyhjätty!
   
  12345678910 ja Huuto-Olli tykkäävät tästä.
 19. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Pilalle mennyt bensa haisee juurikin tinnerille.... Ja sillä ei Dodge suostu edes lupailemaan. Todettu eräänä keväänä kun ei tulille herännyt sitten millään. 10l tuoretta 98 tankkiin ja suoraan kaasariin huikkaa johan heräs.
   
 20. three hundred

  three hundred 3rd gear

  Öljyt kannattaa vaihtaa ja putsari ton löpön jälkeen...
   

Kerro tästä muillekin!