Mikä sikkikone ajaa asiansa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja viijari, 13.8.2018.

 1. viijari

  viijari Gearhead

  Mikä edullisista markkinoilla olevista sikkikoneista olisi käypä eli toimiva lattian urien ja kanttauksian tekoon.
  Jätetään ne osta kunnon kone tai vain sähköinen on oikea , rahaa tiskiin yms vallan tästä pois. Odotan vaan sellaisia toimivuus näkökulman kommentteja ihan vanhan aikaisilta harrastajilta asiaan. Itse joka tapauksessa teen jäykän rungon kyseiselle koneelle. Ja sähköt nyt pystyy joskus kasaamaan lisäksi. Esim torafors, rautajätti, koneita yms. Huomioitavaa:
  -kestääkö akselit, rullat ja rattaat?
  -onko niissä ollenkaan laakereita/ tartteeko niitä, jos on voideltu?
  -saako rullat koneistettua siten , että ruuvin kanta ei ole näkyvillä?
  Muuta huomioitavaa? On hienoa katsoa harrastelijoiden itse valmiista tai osista kasattua ja rakennettuja koneita, ne on tämän harrastamisen suola.
   
 2. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  http://www.koneita.com/sikkikoneetjaengpyora/sikkikone_rm12.htm
  Tuollaisesta kokemusta. Harrastemielessä ajaa asiansa, ammatikseen tekevällä saisi olla laadukkaampi. 1.2mm peltiä pystyy työstämään, veivin tilalle kannattaa laittaa isokehäinen ohjauspyörä tai muu vastaava, niin pystyy helpommin ja tarkemmin pyörittelemään.
   
 3. f34

  f34 Double Gearhead

  Esim. Rautajätin tai koneita.com RM-12 tyyppistä sikkiä myydään muutamasta paikasta. Taitaa olla ainakin kuvien perusteella ihan mistä ottaa.
  Itse ostin MVE-onlinestä niiden viimeisen kappaleen 198€.
  Akselit, rullat ja rattaat kyllä kestää.
  Laakerit ovat nipoista voideltavia liukulaakereita ja tuntuu toimivan.
  Rullien kiinnitys on sellainen, että noihin on helppo sorvata itsekin rullia.
  Rullan kiinnitysruuvi on upoksissa niin, ettei haittaa lopputulosta.
  Runko on vetelä, vaatii ehdottomasti vahvistuksen. Itse hitsasin kylkeen 50x50 paksuseinämäisen putken, tuli jämäkkä.
  Sähkömoottori viritys on työalla.
   
 4. Aulis Hämeenkorpi

  Aulis Hämeenkorpi Gearhead Bannattu

  Kestää, kaikki
  on, ei tarvi
  kyllä saa

  Eiköhän kaikki riipu siitä miten paljon tarvit konetta, mitkä on pelti mitä käytät,.....
  Joillekin kaikki käy, käyttöä yhtä vähän kuin ulkohyysille. Pane kuvia mitä teet ja paljonko jne.
  Muutenhan kysymykset ja vastaukset on aika suurpiirteisiä. Sinnepäin.
   
 5. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Mulla kanssa mve:n malli ja hyvin on toiminu kun tosiaan 50x50 rhs putken hitsas rungon tueksi "uulle" ja menee vielä 1.5mmseenkin kun malttaa rauhassa lisätä puristusta.

  Itseä kanssa se sähköinen pyöritys kiinnostaisi mutta toistaiseksi on menty kammella. Ja rullia tuli ihan ok lajitelma noin alkuuna. Eli halvemmalla pärjää perus harrastamisen kanssa :)
   
 6. kuutio

  kuutio Gearhead

  yks alan tekijä kertoi et eniten noissa halvemmissa veetuttaa liian suuri nopeus, mitä kone tahtoo käyttää..
   
 7. viijari

  viijari Gearhead

  Nää on kaikki hyviä kommentteja. Onhan niitä foorumilla sikkikoneen ympärille tehty useampia ketjuja ja on ne tullut käytyä läpi, mutta vanhoista ei vaan enää pääse näkemään kuvia tehdyistä laitteista. Linkissä kuvia lattiasta jonka teen osissa talven aikana. Sen jälkeen teen takahelmat. Hitsuu hommia tehny vuodesta -90. Tig, mig, kaasu ja puikko. Luokatkin löytynyt.

  https://aijaa.com/sOCKDt
   
 8. viijari

  viijari Gearhead

  Tuli ostettua koneita .com sikkikone ja ajaa kyllä itellä asiansa. Teen vielä uuden jäykemmän rungon sille, kun suoralla pelittää hienosti, mutta kun piti kaarre tehdä, niin joustaa. Metallialalla ikäni olleena sanon, että jos sais samankokoisesta kotimaisesta levystä tehtyä rungon, niin ei joustaisi. Kiinan poikien raudasta puuttuu kaikki millä raudasta tehdään kova/jäykkä.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 9. Väpsy

  Väpsy 3rd gear

  Tommosen Eastwoodin ostin itelle (samaa kiinantavaraa ainakin ulkonäöllisesti kaikki parin sadan laitteet, väri vaan vaihtuu) https://photos.app.goo.gl/Fnag4ZHCH4Ygde1F8
  Ja etujalkotilojen vahvikkeet ajoin milliseen sähkösinkattuun. Pehmeetä tavaraa, mutta melko vetelä runko oli jo tolle materiaalille. Tein 12mm levystä vastaavan "poskipalan" kuin alkuperäinen, ja samalla venytin kitasyvyyttä. Tein uudet laakeripukit jotka tuli kiinni kummaltakin puolelta, ja samasta 12mm levystä tein katon, pohjan ja peräseinän, ja hitsasin "koteloksi" Samalla tein jalan ja sähköistin käytön, nyt nopeudensäätö potikalla taajuusmuuttajan kanssa, ja eteen/taakse käskytys jalkapolkimella. Piti alkujaan tehdä hihnaveto ihan turvallisuuden vuoksi, jotta hihna luistaisi mikäli onnistuu syöttämään vaikka käden eulkien väliin, mutta ei osunu sopivia hihnapyöriä kohdalle niin tuli taajuusmuuttaja. Nyt tamu huolehtii tehorajasta, ja katkaisee pyörityksen liialla kuormalla. Lisäsin vielä hätä-seis napin, ja ns startti napin aikareleellä, kone on käynnissä (nyt säädetty) 30 min napin painalluksesta tai virtakatkoon asti, jos unohdan laitteen päälle sinne ei tenavat saa käsiä väliin vahingossa vaikka polkimella seisoisikin. Talli siis pihapiirissänniin on aina mahdollisuus... Tossa vielä pari kuvaa valmiista:
  https://photos.app.goo.gl/81coXvjE4tHSYcbs6
  https://photos.app.goo.gl/kBESahDdenbRmZ4t5
  https://photos.app.goo.gl/C9j355D7DpKYb9bS6
  https://photos.app.goo.gl/RrwnFNzztaCAMRYu9
   
  toyopet, viijari, Morbidelli ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!