Mikä tekniikka (4.3, 5.7i, 6.5d) on paras ja miksi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Jupe666, 30.9.2019.

  1. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Välitykisistä senverran että mulla oli LT1 buickissa 2.56 perävälitys ja loikkarilaatikko. Nelonen oli käyttökelvoton alle 90 vauhdeissa, 100 ehkä järkevä alaraja oikeesti. Mutta kulutus oli todella nätti, alle 9l parhailla maantiereissuilla kun oli suht tasaista. Mäkisessä keskisuomessa se oli ihan paska välitys! keskimäärin kulutus oli suunnilleen jossain 12-13.

    Sitten vaihdoin 3.54 välityksellä olevan perän. Ihan erilainen ajella, pirteämpi ja nelonen oli käyttökelpoinen vaihde 80 alueellakin. Motarilla tuntui että ois voinu olla vähän pidempi ruuvi. Kulutusminimi nousi johonkin 11, keskikulutus pysyi suunnilleen samoissa ehkä nous litralla ja käyttömukavuus näissä oloissa oli hyvä. Ois pitäny vaihtaa heti se välitys kun osti sen auton.

    edit: Ja noilla pickupeilla kun ei ajeta mitään 120 ja yli kovinkaan paljoa kuitenkaan, niin se välitys sais mielestäni olla ennemmin tiuhanpuoleinen kuin mikään aavikkomallin bensansäästöversio.
     
  2. pantera

    pantera Double Gearhead

    26l satkulla meni kun tulin reipasta marssia eli karvan yli satasta c3500 c.cab 2wd 6.5td duallyllä ,kolmeakselinen 4 tonnin laatikko perässä,
    jos malttaa ajella 80-90 niin kulutuksesta lähtee 8l pois
     
  3. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tollasella yhdistelmällä alle 17litraa satkulla. Kokonaispaino jossain 7tonnin huituvilla. Kone ahdistettu kuuskekkonen beebaut 300 kaakkia voimattomuutta ja 700 loota.
    [​IMG]
    Kerran löydettiin motarilta konevikainen vani ja otettiin se hinaukseen, ei tuntunu missään:poff: .
    [​IMG]
     
    jarona ja Rusty tykkäävät tästä.
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Pohjois-Karjalassakin on pientä nousua. 80kmh pysyy kituuttamatta hyvin lasissa, isompiin mäkiin pykältää kolmosta mutta niin teki 5.7 vanikin.
    hieno camper!
     
    viikinki75 tykkää tästä.
  5. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Sen saa tulla ostamaan:poff: .
     
  6. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Paljo pyydät?
     
  7. rb

    rb Double Gearhead

    Pientä vielä 6,2 - 6,5 letukan kolinat, kun vertaa sitä 5,9 12 venttiiliseen Cumminsiin.

    Se vasta kolisia on.

    Positiivisena puolena tosin kestävyys.
    Kaikki osat on mitoitettu siten, että sillä ajaa vaikka läpi kolmannen maailmansodan.
     
    viikinki75 tykkää tästä.
  8. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    6.2/6.5 koneiden suurin "synti" on se että piti saada dieselkone joka sopii saman reikään kuin bensakasi. Sen takia alakerta pettää. Kumminskin kone on taas alunperin suunniteltu työkonekäyttöön laulamaan 24/7 .
     
    Gary Grand ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  9. Muki

    Muki Gearhead

    Vanissa ('89 G10) 4.3 ja TH400. Mä luulen että edes Paavo Väyrynen ei tiedä paljonko tolla on ajettu, mutta kyllä kai 30 vuoteen jonkin verran. No se on ainoa auto mitä tällä hetkellä on, eikä varmaan tulekaan mitään muita kotteroita.

    Sen 80 km/h mitä tolla saa ajaa, niin ei sillä liikenteen tukkeena ole, mutta kyllä mä joskus pitkissä nousuissa huomaan että ehkä sais olla 350 mieluummin. Toisaalta kun ei ole kiire mihinkään niin painaa vähän syvempään poljinta ja lauleskelee aarioita siinä samalla.

    En ole mitannut mitä vie. Ei tässä ole ehtinyt. Jotenkin sellainen näppituntuma, että kyllähän se tuntuu jonkin verran vievän, mutta noi ajotkin on nykyisin aika vähissä. Noi dieselit ei sitten kiinnostaneet vähääkään eikä oikein sattunut sillä budjetilla muita kun toi, ja piti aloittaa muuttopuuhatkin.

    Tällaiset näinkin vanhat vehkeet on varmaan sitten jo yksilöitä, tää vaikuttais siltä että tän kanssa voi pärjäillä vähän pidempäänkin. Olisin halunnut Econolinen 300:lla suoralla kutosella vaan eipä tullut vastaan sellaisiakaan.

    GM on vähän sellainen pompotteleva keulaltaan, Econoline paljon vakaampi ajoltaan, muistuttaakin jotain 70-luvun blaxploitation - elokuvan sivukujanäkymää Bronxista. Ihan selkeesti enemmän sielukkuutta Econoissa, vaan minkäs teet kun täällä takahikiällä niitä ei ole liiaksi asti kaupan.

    Dodget oli kans aika vähissä mitä silloin pikaiseen vilkuilin, olis sellainenkin käynyt mutta joku oli aina saanut päähänsä tervata mattamustaksi tai repiä sisustan rikki tai jos muu ei auttanut, niin sitten oli joku etelävaltioiden lippu pitänyt koheltaa kylkeen. Ei jatkoon!
     
    passerby, Jupe666 ja hantta tykkäävät tästä.
  10. hantta

    hantta Double Gearhead

    Kaikennäköiseen on tullut kajottua, mutta tuo kuulostaa eksoottiselta :)
     
  11. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Mielenkiintoinen ploota 4.3kuukan persiissä:confused:. Näis vaneis jotka kaasarilla on singleplane imari 4-reikäisellä rokkiorgasmilla.
     
    Gary Grand ja viikinki75 tykkäävät tästä.
  12. Muki

    Muki Gearhead

    Econolinessa oli kolmesatasen kaasarikutosen takana C6 ja hanuri oli ysi, joten sikäli ihan linjassa. Ehkei ole niitä ensimmäiseksi porsivia, tuo nelisatanen kirstu meinaan o_O
     
  13. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    No joo, tohon koneeseen ei saa millään niin paljon tehoa että toi plootikko mekaanisesti antaa periksi.
     
    viikinki75 tykkää tästä.
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Paljos g10 vanilla omamassaa?
     
  15. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Valkoinen?
     
  16. Rytari

    Rytari Gearhead

    Mulla on lyhytmökkipitkälava c1500 4.3 tbi minkä konetta on vähän harrastettu ja perävälitys vaihdettu 3.73.

    Pari vuotta uudempi k2500 ext cab 5.7:lla ja 31" pyörillä ei pärjää vauhdissa mukana ja muutenkin ihan ok liikenteen mukana pärjää, kestosta en osaa sanoa mitään, satkun oon sillä varmaan itte ajanut, autolla ajettu reilu 300 tkm, koneella 50, kahdesti on jättänyt tielle kun puola mennyt mykäksi ja pakoputki ei tunnu kestävän ku yhden talven.

    Ympärivuoden keskikulutus on tolla perällä ollut 13L tienoilla, paras maantiekulutus tossa kolmostiellä muiden mukana 80-90 nussutellessa 7.87L/100 dynamic efin tripin mukaan, mutta se oli kyllä kauniina kesäiltana molempiin suuntiin alamäkeen, myötätuuleen paljaalla varpaalla... tai jotain... kai se oikeasti 9-11 väliin menee.
     
    Karpov ja Mudracer tykkäävät tästä.
  17. ++++++

    ++++++ 3rd gear

    Vaneja ollu uutta ja vanhaa koppaa ei haukuttavaa mut kyl toi foorti jotenki vaa tuntuu enempi autolle on se jo 3v ollukki taloudes sitä en vaan ymmärrä miks econolinejä on nii vähä suomes
     
  18. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Joku vissiin kiukutteli että 4.3 kuuvetoinen ei lämpeä, tänään pihalta tallille vajaa kilsan matka niin puhalsi 40° tuulilasille perillä. Tuli katottuu toi peräruuvikin kun tälläsin korjauslaakerit, 3.42:1 . Ei ihme että 31" rinkuloitten kanssa jyrkissä mäissä pitää polkea lisää vauhtia ja loota hakee kolosta esiin.
     
  19. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Mä ihmettelin myös tuota kone + laatikko yhdistelmää. Onko alkuperäinen laatikko?

    Mullakin on yhdessä vanissa ollut TH400. G20 -89 5.0 tbi. Se oli Tugalo River Customs-koripajan tekemä. En tiedä, vaikuttaako Tuo koripaja mitenkään tekniikkaan.
     
  20. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Koripaja varmaan tilaa pelkän chassis cabin, ja niissä on tyypillisesti tekniikka hevimmästä päästä.
     

Kerro tästä muillekin!