Mikä tekniikka (4.3, 5.7i, 6.5d) on paras ja miksi?

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Jupe666, 30.9.2019.

 1. Karpov

  Karpov Gearhead

  Paljon oli koneen lämmöt vai meneekö käsikädessä?

  Kyllä mullakin se n 1km niin on lämmöt 40c mutta ei sillä juhlita. 5km vaatii termarin aukasuun, ja jos lyö lämmöt tappiin ja enemmän puhallista niin alle 80kmh turha haaveilla nopeasta lämmöstä.


  Vesi kiertää vielä vesipumpulle ei syylärin päätyyn mikä on se viileämpi vaihtoehto. Lukkopihdeillä tuli aikoinaan "tukittua" lämppärin paluu vaan samanlainen oli.  Lämpeekö sulla tyhjäkäynnillä miten? Mulla sen 40 ottaa jossain ajassa, mutta ihan vitun pitkään saa käydä jos enemmän haluaa.
   
 2. viikinki75

  viikinki75 Gearhead

  Mikäs järki tossa on? Eihän se lämpimämpi vesi sinne pääse, jos olet tukkinut kylmemmän veden poispääsyn?
   
  Mudracer tykkää tästä.
 3. Karpov

  Karpov Gearhead

  Sori siis meno tottakai :D ideana oli testata siis sitä tyhjäkäynnin huonoa lämmöntuottoa.
   
 4. Muki

  Muki Gearhead

  [​IMG]

  Jaa tämähän oli kirvoittanut kyselyjä. Sininen se on, mitä sille on 30 vuoden aikana mahdollisesti tehty ei tiedossa. Nelisatanen kirstu, ei tähän hätään ehdi tutkia onko alkuperäinen vaiko joskus vaihdettu.

  Kyllä noita 4.3/TH-400 - yhdistelmiä on joskus aiemminkin tullut vastaan, jollakin oudommalla optiolla ehkä tilattu, vaan mistäs näitä nyt enää jaksaa kaivella. Tai sit joku on vaihtanut, mutta se tuntuisi hassulta vaivannäöltä jos olisi ollut 350 alunperin. Pääasia että on automaatti ja toi v6 kiikuttaa riittävästi kyllä. Toi kun on TBI niin en jaksa uskoa että kukaan olis mottia sentään vaihtanut.

  Noi kattotelineen tuet on vasta 2/4 asennettu. Siihen tulee Sprinterin työtaso päälle, mikä onkin sattumalta just eikä melkein vanin katon kokoinen. Vaan kun en ole jaksanut tai ehtinyt tehdä, menneekö ensi kesään ennen kuin sen tohon väkertää.
   
 5. Muki

  Muki Gearhead

  Jaa Karpov uteli massoja. Trafi kertoo että

  Omamassa (kg) 2050
  Tieliikenteessä suurin sallittu kokonaismassa (kg) 2540
   
 6. Karpov

  Karpov Gearhead

  On tuo sitten parisatkua kevyemmäksi merkattu kuin g20 350. Ja kantavuutta vähemmän.


  Periaatteessa silti pitäs vielä riittää jenkua ok kulkuun.
   
 7. Muki

  Muki Gearhead

  Joo, kyl se menee sen minkä mä tarviin, musta on tullut ajamisen suhteen ihan "pappa". Lähinnä kun oli muuttonyyttiä kyydissä niin pidemmissä nousuissa joutui ihan painamaankin sitä kaasupoljinta.

  Tosiaan tsekkasin vähän laajemminkin ja kyllä näitä nelisatasia on ollut 4.3 - patruunan kanssa vaneissa ja pickupeissa. Sit on ollu myös 375-toosaakin. Ja onhan joskus tullut mopsejakin vastaan missä slantin takana 727. Ja se C6 kolmesatasen kutosen takana Fordissa.
   
 8. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Koneen lämmöistä ei hajua kun lämpömittari on mykkä. Kun lasit on jäässä niin muutama minuutti tyhjäkäyntiä niin rupee sulamaan eikä lämpöjä voi pitää täysillä kun sulaa kengät.
   
  caprice305 tykkää tästä.
 9. J.J.

  J.J. Gearhead

  Työjuhta niin loota sen mukaan. Varmaan on melkoisia maailmanlopun tekniikoita nuo kutoset ja isot lootat ja perät jatkeena.
   
 10. Muki

  Muki Gearhead

  Just hain 200 litran tynnyrin IKH:lta, kesti ainakin sen! o_O
   
 11. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Menee jo isosti ohi aiheen, mutta kommentoin silti.

  Joku joskus puhui, että lootat ei oo menny gm:llä moottorin, vaan auton painon mukaan. Tiedä sitten tästä, koska vania ja pickuppia löytyy pienemmilläkin askeilla..

  Ja aiheen avaajalle aiheeseen liittyvä kommentti:
  Olet varmaan huomannutkin, että kaikille voimantuottolaitoksille on omat vakaat kannattajansa. Valitse siis autosi ihan muiden syiden mukaan ja liity sitte valitsemaasi kerhoon moottorin kehumisessa.

  Itse olen ajanut näistä vaihtoehdoista lähinnä k1500 4,3 mosalla muutaman tonnin. Tykkäsin kyllä kovasti. Ei sillä ketään ohitella ja talvella pätkäajossa kulutus moottorin vikavalo välillä vilkkuen EGR:n takia päästiin hyvin miehekkäisiin kulutus lukemiin. Kesällä oli 11-14 l/100km minun ajolla. Sitten meni vedet ja öljyt sekasin siinä reilun 400 kohalla, mutta 100tkm vähemmän ajettu mosa maksoi peräti 100e, se on tosin edelleen vaihtamatta, kun ei ole ollut kulkuneuvolle tarvetta.
   
 12. Karpov

  Karpov Gearhead

  Kyllä tuokin antaa suuttimista mitattuna 85-90c + kun on pata lämmin joten kuuma talviauto on. Sais vaan lämmetä nopeammin, siinä se on hidas verrattuna moneen muuhun.
   
 13. Rusty

  Rusty Gearhead

  Mulla oli valkoinen. Ja samalla tekniikalla siis.
   
 14. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Tämmönen oli minun eka harraste, silloin olin kanssa sitä mieltä että pitää olla veekasi, mutta myyjä laittoi hinnan kohdalleen niin eihän siinä auttanut. En olisi sitä vähän ajan kuluttua enää samanikäiseen kasiin edes halunnut vaihtaa.
   
  Karpov tykkää tästä.
 15. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Just näin!
   
  Karpov tykkää tästä.
 16. Pertti K

  Pertti K Gearhead

   
 17. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Ei jumankeuta

  Toinen kysyy mikä ois hyvä. Ja yhet kinastelee asiasta. Eikö olis parempi kertoa pelkästään oman mieli pisteen mitä hyvää eikä haukkua toisia koneita eikä vertailla pippeleitä........... jos oikeesti on jotain heikkoa joissain moottoreissa. Voi asiallisesti ilmottaa niistä ilman rettelöintiä
   
 18. Tweety-81

  Tweety-81 3rd gear

  Tältä kylältä löytyy kaksi tumppi-vania jotka tehtaalta lähteneet 4.3+th400-tekniikalla, musta ja valkoinen, ja ainakin mustassa lisänä on vielä erittäin tiuha perävälitys->80km/h ihan maksimi mitä viitsi pitää matkanopeutena ennen laatikon vaihtoa th700r4:een. Muistaakseni siitä löytyi varustelistalta towing package tms.
   
 19. Karpov

  Karpov Gearhead

  Miksei ohitella? Hyvin tuo 4.3 jaksaa vetää satasen alueellakin.
   
 20. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

Kerro tästä muillekin!