Mikä väriksi -70 Chargeriin.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja MikkoV, 26.10.2006.

  1. MudMax

    MudMax Gearhead

    Moparin värien markkinoille tulovuosi on merkitty kolmimerkkisen värikoodin ensimmäisellä kirjaimella E=69, F=70, G=71 jne....
    Vitamin C (EK2) ja myös äsken mainittu hemi orange (EV2) tulivat siis vuonna -69, ilmeisesti kuitenkin kesken vuoden, koska niitä ei ole alkup. salesman book;eissa.
    -69 värit: http://www.moparmania.de/69d.htm
    -70 : http://www.moparmania.de/70d.htm

    edit: eipä löydy mistään -69 värikartasta vitamin C;tä, vaikka sen vuositunnus onkin -69 :odroll:
     
  2. Anselmi

    Anselmi Gearhead

    Vitamin C tuli tarjolle 1. helmikuuta 1969.

    Edit: Löytyy esim. tuolta mymoparin 1969 vuoden Plymouthin värikartasta (PPG)

    Lisää edittiä: Sitä väriä on turha etsiä silmämääräisesti, sävyt ovat syvältä :argue:
     
  3. niklas_

    niklas_ 1st gear

    ok.. en ole vaan mistään -69 värikartasta löytänyt sitä väriä. tietenkin se tuli -69 koska ensimmäiset -70 autot tuli myyntiin jo heinäkuussa 69?

    tai sit tuli 69½ autoihin..
     
  4. MudMax

    MudMax Gearhead

    Juu, -69 plymouthin kartasta löytyy c-vitamiiniä, en huomannut kiireessä katsoa :oops:
    www.moparmania.de/69ply.htm
    Helmikuussa valmistettiin vielä -69 malleja, värin etukirjain tulee nimenomaan mallivuoden mukaan.
     
  5. nikke

    nikke Gearhead

    Minulla on sama homma edessä, eli 70 Chargerini saa pian uuden värin.Vanha himmeä keltainen korvataan kiiltävällä keltaisella, mikä
    sopii mielestäni ok mustan sisustan kanssa. 8)

    Ennen maalausta projektina on mm.pyöräkoon kasvattaminen nykyisestä
    295 leveydestä.Projektiin pääsee tutustumaan täältä:

    http://www.speedkings.org/raportit.html
     
  6. niklas_

    niklas_ 1st gear

    jostain syystä se K2 puuttuu entisöintikirjasta ja muistaakseni olen nähnyt netissä että vasta -70 olisi tullut. mutta ei voi koskaan olla varma. lisävarusteitakin on tullut lisää kesken mallivuoden.

    ja limegreen,pantherpink tuli kesken -70 mallivuotta
     
  7. Anselmi

    Anselmi Gearhead


    Kirjoja ja kirjoittajia on niin eri tasoisia. Myöskään aihepiiri ei ole sieltä helpoimmasta päästä. Autonrakennus kun ei ole koskaan ollut erityisen tarkkaa "tiedettä". Vuosimallien vaihtuessa tehtaalla meni helposti osia "vääriin vuosimalleihin", riippuen siitä oliko vanhaa osaa jäänyt nurkkiin vai oliko se jo päässyt loppumaan. Ei siellä linjalla ketään kiinnostanut meniko 1971 Challengeriin 1970-mallin penkit tahi päinvastoin.

    Oman lisämausteen asiaan tuo kesken mallivuoden tapahtuneet muutokset, joita tapahtui koko ajan. Tästä syystä ei oikeastaan pitäisi puhua "vuoden 1970 mallisesta autosta" vaan pitäisi puhua "ennen sitä ja sitä päivää valmistetusta, siellä ja siellä tehtaalla kasatusta autosta". Tuolta saa vähän esimerkkiä siitä miten tuote eli elinkaarensa aikana ->
    http://www.themoparshop.com/shop/userDocs/production_change.htm

    Jos "limegreenillä" tarkoitat FJ5 Sublime/Lime Light -väriä niin sitä sai kyllä mallivuoden 1970 alusta asti. Omakin 16. syyskuuta 1969 valmistunut (SPD) ropponen on sillä tehtaalla sudittu. Sen sijaan FJ6 Green Go/Sassy Grass ja tuo mainitsemasi FM3 Panther Pink/Moulin Rouge tulivat tyrkylle 24. helmikuuta 1970 jälkeen.

    Aika kauas ollaan menty alkuperäisestä aihepiiristä, mutta joku viisas on joskus sanonut että auto on silloin kaunis kun sen (ulkopinnan/sisustuksen)värit löytyvät fender tagista. Varsinkin jos kyseessä on niinkin erikoinen yhdistelmä kuin sininen sisusta ja vihreä ulkokuori.
     
  8. greenrtse

    greenrtse 1st gear

    aika pervoja yhdistelmiä ne aikoinaan käytti,oma lähtenyt tehtaalta vihreällä sisustalla,pronssi kori ja tumman vihreä vinyyli katto :eek:
     
  9. SQ

    SQ Gearhead

    Tossa on vielä Cuda/Challenger -värejä, jos niistä jotain suuntaa sais. http://www.aarta.com/pictures/aarta.html
    Siniseen sisustaan esim. EB3 tai EB5 mustalla vinyylikatolla, toki se hopea ja mustakin on ok.
    Jos sisustan väriä vaihdat, niin alkaa vaihtoehtoja löytymään "hieman" enemmän (ei kait Charger voi pahalta näyttää minkään värisenä), itse olen jostain syystä mieltynyt vihreän metallisävyihin, tietty peltivanteilla ja pillerikapseleila... ;)

    OT: Olisko jollakulla tiedossa vastaavaa sivustoa 2gen Camarolle? Tai jotain muuta, missä olisi paljon hyviä kuvia erivärisistä Camaroista? Ei ole koskaan itselle hyvää sellaista vastaan tullut... :cry: Vastauksia vaikka yv:llä etten sotke hyvää Charger-topiccia. :)
     
  10. RAAKA

    RAAKA 1st gear

    Eipä nyt ollut pahan näköinen kun katselin tos naapuriin ilmestynyttä -70 R/T SE Chargerii sinisellä sisustalla ja olisko nyt Light blue Poly tai Light Turquoise Poly väri.Omasta mielestä sininen sisusta sopii kyllä mustaan ulkokuoreen tai sanoisko yönsiniseen ja 5-8 kerrosta lakkaa ja menköön vielä sähkönsininen ja lakat.
     
  11. lapiosarvi

    lapiosarvi Gearhead

    Nämähän nyt on niitä makuasioita,mut mä maalaisin MUSTAKSI.Ainoa oikea väri 8)
     
  12. Rå Styrka

    Rå Styrka 1st gear

    En ikinä lähtis tekemään mitään tuninkeja tuollaiseen autoon riitaväreistä puhumattakaan. Jos ei ole sinistä sisustaa kiinnostunut vaihtamaan toisen väriseen kannattaa auto maalata joksikin chrysler corp:in tarjoamiin sinisävyisiin vaihtoehtoihin. Petty Blue on todella tyylikäs joka varmasti sopisi kyseiseen sisustaan. Vaikka lisäksi vielä musta vinyylikatto, aito bumblebee straippi taakse ja konepeltiin mustat straipit kuten tehtaalta rullaavassa 70 R/T mallin chargerissa oli valintana. Mitään 17 tuumaisia en myöskään vaihtaisi mopariin vaan mielummin jotkut tyylikkäät magnum vanteet mitä noissa käytettiin.
     
  13. Rå Styrka

    Rå Styrka 1st gear

    ja mustahan on aivan liian käytetty väri chargerissa, rohkeutta hakea jotain joukosta poikkeavaa ;)
     
  14. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Niin joo, mäkin oon eläissäni nähnyt ihan livenä muistaakseni peräti kaks :rotfl:
    Mut se on yhä mun suosikki :wink:
     
  15. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Miten olisi sellainen lakritsinhimmeä musta.
    Vai mikä silkinkiiltävä sen nimi onkaan?

    Voisi olla aika macho ilmestys mustalla sisustalla ja nascar -tyyppisillä vanteilla?
     
  16. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    WBBC:n resepti kuulostaa oikein hyvälle 8)
     
  17. uazmies

    uazmies Gearhead

    Sorry, vähän OT, mut tietäiskös joku saittia missä vois valita automallin ja sit sommitella siihen sävyjä päälle?

    Tarttis toi kaappi värjätä mut ajattelin sortua 2-väriseen kun ei viitsis sisustaa uusia eikä pinnassa oo virheitä kuin katossa ja kylkilistan alapuolella. 8)
     
  18. Rå Styrka

    Rå Styrka 1st gear

  19. smuige

    smuige Gearhead

    Joku jo vähän aihetta hipaiskin jo mutta mun idea olis, silkinhimmeä musta, kaikki orkkiskromi paikoillaan ja Bumble bee raita+konepellin raita kiiltävän mustana. Eli vähän niinku reverse-meinikiä, vaati ehkä hieman pokkaa muttei taitais kovin montaa samanlaista tulla vastaan. Vanteiksi Cragar SS, 16" eteen ja 17" taakse. Siinä mun mielipide.
     
  20. MikkoV

    MikkoV Gearhead

    Olis kyllä vähintäänkin äijä väritys, taidan kumminkin tehdä tään enemmän orggistyyliin. Yksi mattamusta auto ollut (Nissan 200SX -97) ja ei hyvä, kiiltävä on noin käytön kannaltakin aikalailla parempi.
     

Kerro tästä muillekin!