Mikä valovirta miggi?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja maline, 22.5.2017.

 1. maline

  maline 1st gear

  Vanhojen ketjujen koneita ei enään edes myydä, nii kysytään uudestaa; mikä kone ois hyvä auton peltitöhin?
  Pitäs olla mahollisuus käyttää suojakaasua. Millasia kokemuksia porukalla on mistäkin masiinasta?
  Ei oo voimavirtaa saatavilla, ettei tarvi kertoa miten paljon sellanen on parempi.
   
 2. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Minarcmig evo170 tai evo200
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 3. C-Body Polara

  C-Body Polara 2nd gear

  Iteltä myös ääni tälle!
   
 4. VooDoo

  VooDoo 3rd gear

  Esab rebel. Samassa puikkokone ja mahdollisuus liftarc tigille.
  http://www.esab.fi/fi/fi/dare/index.cfm

  Ja esim langansyöttölaite aika paljon vahvempaa tekoa kun noissa ihan pienissä invertterimigessä
   
 5. Rotten

  Rotten Gearhead

  Ois kyl aika näpsäkkä, vaik enemmän oonkin punaisen koneen kannalla ollut!
  Mut 1500€ Ei välttämättä jokaisen takataskusta löydy löysää tuohon. Mut jos enemmän hitsailee, nii varmasti hintansa väärti!
   
 6. maline

  maline 1st gear

  Joo tuo esabbi vaikuttaa kovalta, mut pitää kokeilla tuota evo170, kuitenki aika kevyitä peltihommia vaan tulee tehtyä ja harvoin. Pitää kirjottaa miten kone toimii amatöörin käsissä, kun saapuu, jos joillekki tulee eteen hitsin hommaaminen.
   
 7. maddis

  maddis Gearhead

  Itsellä on ollut kohta 10 vuotta pykälää pienempi MinarcMig Adaptive 150 ja täytyy kyllä sanoa, että hetkeäkään en ole ostoa katunut. En minäkään tuota ennen ollut kuin joskus 90-luvun alussa puikkomuuntajalla jotain koettanut tehdä.
   
 8. VooDoo

  VooDoo 3rd gear

  Kandee myös kattoa esabin c160i ja c200i, kilpailevat samassa sarjassa noitte minarkkien kans
   
 9. f34

  f34 Gearhead

  Muutama vuosi sitten ostin minargmigin, tosi helppo hitsata. En ole katunut.
   
 10. mpg55

  mpg55 2nd gear

  Harvoin tarttee enää autohommissa puikkoa jos hyvä miggi löytyy. Puikot on muutenkin hankalia, ehkä ulkona paksun raudan hitsaukseen. Pieniä puikkoinvertterejä saa kyllä sitten halvalla jos tarttee, muuten ottaisin pelkän hyvän invertterimigin.
   
 11. jenkula

  jenkula Gearhead

  Voihan sitä käytetynkin ostaa jos harvakseltaan hitsailee.Mulla ollu esabbi yli 20v ja hyvin jytää,tosin ostin varuilta uudenmankin.
   
 12. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Mulla kemppiläinen minarcmig adaptive 170. Peltihommiin ihan käyttökelpoinen. Paksumpiin rautoihin esim. runko korjauksiin vähän alitehoinen. Arveluttaa sauman lujuus, kun jää hitsaustapahtuma kylmänlaiseksi. Puikolla tulee luja sauma, samoin tehokkaalla migillä.
  Hitsarin taidot vaikuttaa myös.:D
   
 13. kustomkuuppa

  kustomkuuppa Gearhead

  Esabin hinnat alkaen-Origomig oli pieni pettymys. Kaasuletku oli koneen sisällä kiristetty liitoskappaleeseen nippusiteellä! Taisi pettää jo takuuaikana. Sitten kiinteän kaapelin kanssa oli syöttöongelmia ja sieltä katkesi parin vuoden käytön jälkeen kaasuletku. Olisi kannattanut hankkia jo valmiiksi kalliimpi versio jossa on eurokaapeli, onneksi sen saattoi kohtuuvaivalla päivittää siihen jälkikäteen.
   
 14. wiwwe

  wiwwe 2nd gear

  Mää ostin telwin technomig 210:n.. Testaamaan en oo vielä ehtinyt, että jännä nähdä mitä tuli ostettua..
   
 15. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Evo 200sen kempin ostaisin jos nyt joutuisin valovirtamigin ostamaan. Kaverilla päässyt moista kokeilemaan ja on kyllä lyömätön peli! Ja nimenomaan kannattaa satsata siihen 200seen malliin niin pärjää paksummankin matskun kanssa ;)
   
 16. Karpov

  Karpov Gearhead

  Onko noi halvimmat + satasen ydintäyte mikit kaikki samaa kastia ja eri merkit vaan lyöty, vai onko niissä jotain eroa?

  Siis aivan nämä halvimmat pilipalikoneet.
   
 17. Make500

  Make500 Gearhead

  MinarcMig 180 Adaptive löytyy täältä. Ollut n. 8 vuotta. Ei vikaa koko aikana, tosin ei ole jokapäiväisessä käytössä. Aikanaan maksooi enemmän kuin silloin ostamani 250 Kempomato_Oo_O (Kempomatin myin pois kun tarvitsin reissukoneen.)
  Hiton hyvä peli autohommissa ihan hiilaripullollakin. 4 mm:n jälkeen otan esiin vanhan puikkokoneen.. ( kun sitä kerran viidessä vuodessa tarvin )
   
 18. maline

  maline 1st gear

  Nojoo tänään sain vihdoin kokeiltua tota evo170 ja oli kyllä hyvä laite. Kokemusta hitsaamisesta on vaan about 10h, mutta sain tuolla koneella oikeesti hyvää ja uskomattoman puhdasta saumaa (kaasuna mison 18 ja 0.8mm langalla). Osaamattomallekkin oikein hyvä laite, kiitti suosituksista.
   
  Camino'79 ja Rotten tykkäävät tästä.
 19. Rotten

  Rotten Gearhead

  Migillä (mag) hitsaaminen on helppoo, jos osaat, tai joku muu on säätäny koneen. Muuta tartte kattoo ja huomata, miten sulaa ja siinä suhteessa kuljetat!
  Tässäkin asiassa joku tietää kaiken ja rupee teorialla keroo miten hitsataan, ja ne ampuu miulla ohi ja yli, mut vuodesta -99 enemmän tai vähemmän tullut lankakoneella hitsattua ja saumat pitänyt!
  Tigillä toinen, kun käsi vakaa ja löydät sopivat virrat ja toinen käsi osaa tarjota lisä ainetta (se oikea siihen) tadaa osaat hitsata tigillä! Puikko ehkä haastavin, kuitenkin, mut ohutlevy hommissa sitä ei tarttee, tuulisissa olosuhteissa, hakkaa mig/magin!
  Mut siitä se lähtee! (Peukku)
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 20. maddis

  maddis Gearhead

  Jos unohdetaan ne aatamin aikuiset koneet ja tullaan nykyaikaan niin Mig/Mag-hitsaus helpottuu kummasti. Ei tartte joka projektia alottaa sillä, että haetaan tämän tästä säätöjä koneeseen.

  Itse olen tuommoisella 'nykyaikaseilla' (joskin sillä on jo ikää se 7-8vuotta) hitsannut ilman sen suurempaa aikaisempaa kokemusta ja uskaltaisin sanoa että jo ihan hyvää jälkeä tulee. Toki edelleen tarvii osata viedä sitä hitsauspistoolia etc.. mutta koneen säätöhässäkkä jää vähemmälle.

  Tietysti jos on ikänsä niitä koneita säätänyt niin siihen on jo paremmin silmää, mutta itse en jaksanut alkaa harjottelemaan.
   

Kerro tästä muillekin!