Mikähän pumppu se tämä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja sherif, 30.5.2007.

  1. sherif

    sherif Gearhead

    Löyty tommonen pumppu kaverin tallista lojumasta. Minkähän kokonen/merkkinen tää nyt sitten on?Lapojen pituus n.220mm. Oisko 4/71? Mites noi hammaspyörien ajotukset katotaan? Pyöriin stanssattu 0 merkit mutta ne ei näytä olevan samanlailla kun esim bricks & strattonissa kohdakkain. Eikä värkki kyllä kunnolla pyörikkään. Jospa huomena kerkeis paremmin tutustumaan.
    Minkähän kokoseen pataan toi riittäis?

    http://s200.photobucket.com/albums/aa28 ... WER010.jpg
     
  2. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    En oo mikään blower asiantuntija, mut näyttäis 4V71 pumpulta.
     
  3. 350cid

    350cid Gearhead

    Pumppu.

    Vähän vaikuttaisi että tuo ahdin on ehkä jostain maansiirto koneesta... :odroll:
    Näkyy vähän vielä keltaista maaliakin.
     
  4. chevy 2

    chevy 2 Gearhead

    tai pituuden puolesta 6v71.
    vain veikkaamalla voit voittaa.
     
  5. sherif

    sherif Gearhead

    Jaa-a! Mulla on 6/71 pumppu nokalla (ainakin myyjän mukaan) ja se on kyllä aika reippaastikkin isompi kun tämä. Että 6/71 se ei luultavasti ole. Taikka sit mulla on 8/71 tai isompi aspenissa :D Ainakin moni on ihmetellyt sen suurta kokoa. Mistähän senkin nyt sitten tietää???
     
  6. niilo

    niilo 3rd gear

    gmc 4-53
     
  7. sherif

    sherif Gearhead


    Näin ajattelinkin että aika pieni kippana on. Minkähän kokoseen koneeseen toi olis passeli sovitella?
     
  8. rodhot

    rodhot Gearhead

  9. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Se on kiinnityksistä päätellen ainakin varmaa, että toi on V-mallin pumppu. yleensä ahtimina käytetään noita suorien mottien pumppuja kun kiinnitykset soveltuu paremmin.
     
  10. Piru

    Piru 1st gear

    Muistaakseni tuo 4/53 suomentuu, että ahdin on alunperin suunniteltu ahtamaan neljää tilavuudeltaan 53cid sylinteriä=212cid. Joku muu osaa varmaan kertoa, kuinka paljon välityksellä voi pelata, suuntaan taikka toiseen.
     
  11. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Juu, ei ole. Se ei oikeastaan ole alunperin varsinaisesti ahdin lainkaan, vaan kaksitahtidieseleissä tarvittava huuhtelupumppu. Sen tarkotuksena on vain huuhdella pakokaasut pihalle sylintereistä, kun pakovenat avautuvat. Mutta noi nimet on just noin, montako sylinteriä, ja minkä kokoisia sylintereitä on ollut siinä moottorissa, missä tollasta huuhtelupumppua on käytetty.
     
  12. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    2t kiisselissä pakovena/t menee kiinni ennemmin kuin huuhtelupumpulta tuleva aukko sulkeutuu jotenka se myös ahtaa sen koneen :odroll: .
     
  13. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Paljohan mahtaa tulla ylitäytöstä pyttyihin?
     
  14. arnold

    arnold 1st gear

  15. VTH

    VTH 1st gear

    Juu ei toi ainakaan 6v-71 ole. On nimittäin ahtimen kiinnitys aivan erillainen..
    6V-71 ahtimessa on neljä kiinnitys pulttia,kaksi per puoli. Nämä pultit ovat esim ahtimen edestä katsottuna V-muotoisessa kulmassa eikä suorassa.
     

Kerro tästä muillekin!