Miksei peltivanteita voi tasapainoittaa liimapainoilla?

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja HT, 17.3.2015.

 1. HT

  HT Gearhead

  Niimpä. Näin sanoi minulle tasapainoittaja. Vaikka 10 vuotta sitten peltivanteet tasapainoitettiin kyllä liimapainoilla, eikä ollut mitään ongelmaa.
   
 2. 1purehell

  1purehell Gearhead

  No tänään viimeksi tasapainotettiin peltivanne liimapunteilla. Jos vanteen malli on sellainen, että liimapunteille on kiinnityspintaa, niin ei ole mitään ongelmia. Kai sillä sun puntittajalla oli joku hyvä peruste siihen?
   
 3. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  Kaippa se perustelu on että liimapaino on lyötävää kalliimpi ;) ei tuohon muuta selitystä ole, toki lyötävä pysyy varmemmin kiinni, mutta ei se liima paino peltivanteessa sen huonompi ole ku aluvanteessa.
   
 4. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Tottakai pystyy kunhan se paino ei joudu olemaan esim. sivuttain ettei keskipakovoima heitä sitä irti. Sanoisin et auto millä haluaa vetää vaikka välillä kiihdytyksiä radalla, niin laittaisin mieluummin liima painot kuin lyöntipainot.
   
 5. choptop10

  choptop10 2nd gear

  Lyöntipainot lentää mehtään kun on vähän enempi kierroksia renkaassa. Eli laita vaan liimapuntit kun kerran meinasit radalla käydä. Tietysti vanteen pitää olla puhas ja hyvässä maalissa, ruosteen ja paskan päällä liimat ei pysy.
   
 6. DX

  DX Gearhead

  mulla on kokeeksi sivuttain liimapaino camaron alsavanteen puolassa ja pysyy se näemmä siinäkin 200 nopeuksiin asti.
   
 7. chevyartsi

  chevyartsi 2nd gear

  Mun cäddyn vanteet oli sellaiset että liimapunteilla sai paremmin pölärit istumaan paremmin,eli liimailemaan vaan
   
 8. pulttirengas

  pulttirengas 3rd gear

  Vai ei lyöntipainot pysy kovemmassa vauhissa, hohhoijaa... :odroll:
   
 9. choptop10

  choptop10 2nd gear

  Ei pysy. Muutaman kerran on lentäny puntit irti, riippuu siitä mimmonen vanne on ja onko isot painot. Tuommosilla painavilla vanhoilla rättikumeilla puntitkii on oltava vähän isompia mitä nykyrenkailla. Ja joissain vanteissa se ulkoreunus on niin kaponen et sillä puntilla ei oo vastinpintaa riittävästi missä se pysyis.
   
 10. HT

  HT Gearhead

  Ok.Eli nyt löytyy riittävästi vakuutteluja asian puolesta. Pari vuotts sitten asentaja näin sanoi ja löi painot vsnteen ulkoreunaan. Rumathan ne on mustan vanteen reunassa. Ihan ulkonäkösyistä haluan ne liimapainot kun ne jää piilon vanteen sisälle, kun piakkoin tulee ko toimenpide ajankohtaiseksi.
   
 11. pulttirengas

  pulttirengas 3rd gear

  Kuinka kovaa ajoit niillä räteillä? Jos yli 100 niin onko sulla itsesuojeluvaistoa ollenkaan? :rotfl: Okei, uskotaan ettei painot pysy. Liimapainot toimii peltivanteissakin, kokemusta on.
   
 12. faikku66

  faikku66 Gearhead

  Suurin syy lienee nykyään noiden lyöntipainojen irtoamiseen on ala-arvoinen laatu niin kuin monessa muussakin palikassa tänä päivänä.Paino ei "istu" vanteen reunaan kunnolla ja kiinnityskin paljon löysempi kuin vanhoina hyvinä aikoina.Ja jos paino siellä irvistää ikävästi kirkkaana vaikkapa mustasta vanteesta niin senhän voi maalata.Eipä juuri erotu sen jälkeen.
   
 13. 2dht

  2dht 3rd gear

  Mulla on painot omasta pyynnöstäni lyöty vanteen sisäreunaan, eli jäävät piiloon.
   
 14. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Ei kai painoja voi pelkästään sisäreunaan laittaa, tasapainotuskonehan kertoo kuinka paljon painoa täytyy olla ja missä kohdassa vannetta...

  Ei kestäny mullakaan kiinalaisissa kromi-Smoothieseissa lyöntipainot, 90km/h vauhtia ja puntit lenteli niin että kolina kävi.
   
 15. toyopet

  toyopet Gearhead

  Ei ole tarvinnut yli 80km/h vauhtiakaan, kun ei ne lyöntipainot pysy.
  Kahdesta vanteesta on lähtenyt Hiluxin alta. Toinen oli mangelssi, se ei istunut siihen alkuunkaan hyvin, itse yritin koputella vähän paremmin mutta ei se pysynyt. Sitten alkuperäisvanteestakin näkyy olevan paino lähtenyt lentoon, 10g.

  Mutta yhdestä aluvanteesta pari talvea sitten oli tippunut kaikki liimapainot pois. Vika oli ehkä siinä liimanauhassa, kun se oli vanteessa tiukasti kiinni mutta painot oli irti.
   
 16. Chevy1987

  Chevy1987 1st gear

  Talvi kelille on olemassa omia painoja jotka liimautuu tiukemmin etteivät tipahtele.. Ovat kuulema vaan aika tyyriitä.. :poff:
   
 17. pulttirengas

  pulttirengas 3rd gear

  Amico, Hoffmann, Fortune ja Trax merkkisten punttien pitäisi pysyä hyvin vanteissa, mulla ei ainakaan ole ikinä lähtenyt yksikään puntti vanteista irti oli sitten kyseessä lyöntipainot tai liimapainot. Kannattaa muuten tarvittaessa litistää/muotoilla sitä lyöntipainon kiinnikettä niin pysyy paremmin, valitettavasti vanteesta lähte maalit kun joutuu hakkaan kovasti mutta ainakin pysyy.
   
 18. Stingray73

  Stingray73 3rd gear

  Ennen olikin liimapainot lyijyä, silloin se liima pysyikin kiinni painossa :(
   
 19. Jukka

  Jukka 3rd gear

  On niitä vieläkin saatavana.
  Eikä muuten ruostu talvella niinkuin paskat teräspainot.
   
 20. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Mites minkä takia niitä painoja tarvitaan onko kummit niin surkeita vai vanteet?


  Kattokaapas joskus jotain uutta autoa, etenkin asuntovaunuja niissä on kauniissa kolmiossa se venttiilin tasapainotus lätkä ja ympyrä sekä 5g paino.

  Sitä en muista kummin päin se oli rengas vai lätkä venttiilipainotetulle vanteelle
  Kaverilla ei mahtunut painot pyörimään niin toisessa firmassa pyöräyttivät merkit kohdalleen ja nakkeli kaikki painot roskiin
   

Kerro tästä muillekin!