Millä bensa- ja alipainepumpun pörinä vaimeammaksi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Catiska, 29.7.2016.

  1. Catiska

    Catiska Gearhead

    Millä saisi sähköisten pumppujen jurinan pienemmäksi autosta. Takakontin lattiassa on kiinni Holleyn sininen ja alipainepumppu. Hitaassa ajossa ne taitaa olla kabiinissa se kovin möykkä.

    Molemmat on ripustettu kumityynyillä mutta onko jotain parempaa konstia?
     
  2. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Hiljaisempiakin pumppuja on olemassa kuin Holleyn sininen. Taitaa olla sieltä ääneikkäimmästä päästä. Vuorivillapaali takakontissa vaimentaa myös mölysaastetta, tavarankuljetus kapasiteettia tosin pienentää.o_O
     
  3. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    Jos on kontinpohjassa "suoralla" osuudella kaukana runkopalkeista, voi helposti resonoida lattiapellin kautta.

    Motonet myy tuollaisia:

    https://www.motonet.fi/fi/tuote/130891/Kannatinpukki-M8-paatpaks45mm

    LVI-liikkeistä saa eripaksuisia (30-50mm paksuja) vaahtomuovikouruja, jollaisen voi pujottaa tuollaisen renkaan läpi napakoittamaan rakennetta.

    IS
     
    Muokattu: 30.7.2016
  4. Catiska

    Catiska Gearhead

    Melko lähellä palkkia tuo on. Mutta tuota M-netin kannaketta voisi kokeilla, näyttää melko joustavalta.

    Pumppua en viitsi tuon vuoksi vaihtaa, autossa on ääntä muutenkin ja moottorikin on suoraan teräksellä rungossa. Ajossa noita pumppuja ei kuule, vain tyhjäkäynnillä.
     
  5. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Mulla on magnafuelin 500gph asennettuna myös takakontin pohjaan ja mörisee ihan riittävästi jotain kumityynyjä pitää koittaa sitten joskus kun saa auton taas liikenteeseen
     
  6. elky

    elky Gearhead

    Paluulinjalla olevalla regulaattorilla hiljenee paljon.
     
  7. Imusihti

    Imusihti 3rd gear

    Meinasinkin niin, että "uittaa" palasen ohutta vaahtomuovikourua tai vaahtomuovin palasen tuohon kannattimen reikään tukevoittamaan rakennetta. Näin pahemmat resonanssit luulisi jäävän kannakkeisiin eikä siirtyvän kontin lattiaan.

    IS
     
  8. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Kyllä mulla ainakin on 12mm paluulinja se on pakollinen tuolla magnan pumpulla
     
  9. Catiska

    Catiska Gearhead

    Voipi olla, en ole edes kokeillut ilman paluulinjaa. Paluulinja on 1/2" linja.
     
  10. xarper

    xarper Gearhead

    Täytyy kyllä ihmetellä miks porukka näitä edes pulttaa kiinni mihinkään lattiaan? Itellä kaikki roikkunu ilmassa eikä oo turhia resonointeja olluna.
     
  11. Catiska

    Catiska Gearhead

    Se on meillä muilla käytännön sanelema asia. Me muut emme osaa rakentaa antigravitaatiolaitetta jolla leijuttaa bensapumput ja alipainepumput...
     
    Herje tykkää tästä.
  12. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Eikä 1.5kg painavaa mölttiä viitti letkujen varassa roikottaa
     
  13. LUM-1

    LUM-1 Gearhead

  14. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Esim 80-lukuisen F-150 pikkarin ruiskun pumppu on runkopalkissa. Tekee eron verrattuna siihen että ois hytin lattiaan pultattu ja varsinkaan keskelle isoa peltiä. Dartissani on 044 Boschin kopio sisälokasuojassa keulilla 2x kumiripustuksen varassa. Ei kuulu moottorin äänen yli. Mut jos laittaisin tulipeltiin ilman vaimenninkumeja niin varmasti kuuluisi.
     
  15. Catiska

    Catiska Gearhead

    Nuo minun pumput on kontin lattiapellissä kiinni, n. 5cm päässä "runkopalkista", eli takarungosta. Dusterihan on itsekantavalla korilla joten tässä ei ole erillistä runkoa mihin pultata vaan kaikki on aina korissa kiinni.

    Ei tuo sinänsä mikään ajamista estävä mökä ole mutta kuuluu kuitenkinkin hitaassa ajossa. Mutta kokeilen rakennella noista motonetin kiinnikkeistä jonkinlaisen apurungon noille pumpuille, eiköhän ne siitä hiljene.
     

Kerro tästä muillekin!