Millä käyttiksellä ajat 10v kuluttua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 6PPC, 7.1.2015.

  1. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    ...jaa... kait se riippuis vähän maailmanlopun tavasta:

    Jos elektromagneettinen impulssi tuhoais kaikki puolijohteet, niin pitäis varmaan ajaa vanhalla datsunilla, siinä kun ei ollut transistoreja, kun radiossa.

    Jos taas zombit valloittais, niin buickiin olen jo mallaillut katkaistua haulikkoa keskipenkille ja jemmaillut tonnikalasäilykkeitä runkoaisojen väliin. Sen saisi aika vaivattomasti myös kulkemaan sianpierulla.

    Jos taas nykyinen tienkunnossapito jatkuu, niin Jeeppi olisi maavarakkain ratkaisu.

    ...Tai sit laittais maailmanlopun hiluxin, se sopii kaikkiin tilanteisiin.
     
  2. rb

    rb Double Gearhead

    Noinhan se menee.

    Muutama vuosi vielä tätä rataa, niin turha yrittää millään alle puolen metrin maavaralla...
     
  3. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    ...jos tulee ilmaston lämpeneminen ja Helsingistä Suomen Venetsia, niin pitäis varmaan ostaa busteri.
     
  4. hantta

    hantta Double Gearhead

    Muutama vuosi tätä rataa, niin Afrikasta alkaa tulla tänne hyviä vähän käytettyjä hiaceja:)

    Hantta
     
  5. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Joo, tai paluu-deeäxä; entiset kromimangelssit, perä korkeella, radion kohdalla reikä ja läjä epämääräisiä piuhoja, takalasissa tarra: "Älä naura, tyttäresi voi olla takapenkillä" ja muistona Afrikan vuosilta katolla keihäs ja bongorummut.
     
  6. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Onks tää joku jenkkiautofoorumi...? Mä olen aina luullu että tää on harrasteautofoorumi.

    Syy siihen ettei jenkkejä oo kauheesti käyttöautoina on se ettei amerikkalainen autoteollisuus tuota kauheesti varteenotettavia vaihtoehtoja... Mulla ainakaan ei satu olemaan 70 donaa laittaa johonkin pickuppiin tai Camaroon. Mikäs siinä jos ne olis yhtä halpoja kuin kotimaassaan mutta kun ne mystisesti nostaa arvoaan tossa Atlantin ylityksessä.
     
  7. impala67

    impala67 Double Gearhead

    kyllä nykyään jotkut ajelee slovakialaisilla tai vaikka korealaisilla auton kopioilla, jotka saattaa olla jopa lätkitty ihan perinteisen merkkisiksi.
    itsellä ei vaan ole koskaan ollut omassa talviajossa muuta kuin n.20v vanhoja jenkkejä. uusimillaan se tais olla vuonna 2005 kun oli vain 15v vanha jeeppi ajossa, käyttöauto on jo 23vuotias niin kuin eka harrasteauto oli kun sen ostin.
     
  8. Tepi68

    Tepi68 1st gear

    Yritetään ajaa Volvo Markkasella eli vanhalla v70:llä...ja vikalukija sekä haynes kirjat oltava...
     
  9. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Pitääkö golffarin pukeutua "siviilissä" niihin naurettaviin golf rytkyihin? entä pitääkö lenkkeilijän mennä joka paikkaan juosten?
    Jos harrastaa purjehdusta pitääkö yrittää työntää jollaa motarilla?
     
  10. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Tämähän se olisi varmaan oiva käyttöauto selkävammaiselle 10 vuoden kuluttua kuusikymppiselle äijälle:

    [​IMG]

    Alkanut tulla jo uniin kun silloin tällöin tulee ajettu kadun varressa parkissa seisovan tuollaisen ohi. :oops: Kulkee kuulemma bensan hajulla, eikä verot ja vakuutuksetkaan maksa juuri mitään. Eikös siinä ole kyllin järkisyitä tuollaisen hankkimiseen?
    Kakkosautona sitten tuo nykyinen traktorin moottorilla varustettu jenkki-pick-uppi, joka toimii ilman sähköä. Silloin kun ei ole rikki.
     
  11. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Syy ei ehkä ole tuo yllä mainittu.Suurin syy luultavasti se,että suurimmalla osalla nykyimmeisistä ei ole juurikaan periaatteita oikeastaan minkään asian suhteen.Ja nuo uudet jenkin on kyllä niiin tylsiä ja rumiakin :wink: .
     
  12. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Olipas aika hassu vertaus,mutta jos homma on ns. verissä niin miksipäs ei!?
     
  13. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Onhan toi hankala visioida noin pitkälle. Kyl tää pallo on sellasessa myllerryksessä just nyt. Joku arveli joutuvansa tykinruoaksi, toinen veikkaili maailmanloppua muuten vaan jne. Just luin tosta etelämantereen jäätikön sulamisesta mutta jotenki en osaa kuitenkaan olla paniikkitunnelmissa. Bensan (öljyn) piti jo ajat sitten loppua. Sähköautoista piti tulla suosittuja, mutta kuka pystyy ostamaan ainakaan omillaan? Jospa mä saisin ton 99 Saabin entisöityä siksi??
     
  14. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Muhun tuo vertaus kyllä uppos, oon ite ihmetelly samaa... Jos jotain harrastaa, niin onko se koko elämä vai vaan osa elämää?

    Saahan se harrastus tietysti olla elämäntapa, en mä sitä sano. Auto, kampaus, musiikki, vaatteet ja kämppäkin kalusteineen 50-luvulta, mikäs siinä. Nostalgiaa, nostalgiaa.

    Mutta jos ei ole elämäntavasta kysymys, niin minkä ihmeen takia pitäis käyttöautotkin valita tietystä maasta, kun vaihtoehtoja riittää?

    Sitä mä niimpal ihmettelisin...
     
  15. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Vaikka nyt itellä autot ja erityisesti amerikkalaiset on se ns. juttu, eikä oikein moni muu asia maailmassa kovasti kiinnosta, kuten ny vaikka se lenkkeily, golfaus tai purjehdus, niin ei mullakaan mitään pakkomiellettä oo jenkillä ajaa. Mutta en toki pistä pahakseni vaikka käyttöautona onkin "v8 edessä, veto takana, kori rungolla". En tosin kokenu kovaa tuskaa ja kärsimystä vaikka edellinen käyttis oli belgiassa tehty 740 volvo. Pääasia että se käyttis toimii ja sillä pääsee sinne minne on matkalla. Harrasteautot sitten erikseen.
     
  16. faikku66

    faikku66 Double Gearhead

    Eikös tuossa just siitä ollukin kysymys onko se elämäntapa vai ei.Ja suurimmalla osallahan se ei sitä ole.Mutta jokainen tekee tietysti niin kuin parhaaksi katsoo,mutta katoavaa on "elämäntapainkkareiden joukko" :rotfl:
     
  17. -tl-

    -tl- Gearhead

    Jos hinnat on kymmenenvuoden kuluttua laskeneet sopivaksi niin käyttiksenä vois olla 2010< challenger tai camaro :)
     
  18. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    No ensinnäkin tämä ei ole jenkkiautofoorumi. Toisekseen jenkkiauto voi olla käyttiksenä ja on ollutkin tonnin-parin hintaluokassa. Parhaat hinta/laatu/ominaisuussuhteet omiin tarpeisiin tulevaisuuteen kuvittelemassani n. 10 k€ hintaluokassa löytyy kuitenkin muunmaalaisista. Ja omalla kohdalla kun harrasteet on pääasiassa amerikkalaisia, niin niillä on mukavampi ajella kun enimmäkseen"joutuu" ajamaan muilla.
     
  19. Jza

    Jza Double Gearhead

    No se on suhteellista. Mulla on käyttis ollut paria lukuunottamatta vuodesta 2000 jenkki ja pysyy semmoisena ainakin toistaiseksi.
    Ei köyhällä ole varaa samoihin ominaisuuksiin ja tehoihin muun maalaisilla. Joku Tojon Land Cruiser voisi olla aika pop, mutta kun katselee hintalappuja, niin ne voi kyllä unohtaa.
     
  20. Substitute

    Substitute Gearhead

    Soittelin tänään paikalliselle pöpilistille ja kyselin että millaiset säännöt niissä talviajoissa nykyään on jos tulisi tolla käyttöautolla kun se on vielä liikenteessäkin.
    Hän muisteli että ikäluokka 74-84 autot on tervetulleita jos ne on museokatsastettu, vanhemmat ilmankin. Pohdittiin sitten että voisihan tuolla käyttöautolla sitten osallistua kun se on tuota vanhempi. Jätin vielä pohdintaan että kehtaako sitä, se kun on vähän kulahtanut ja klommoontunut vuosien saatossa. Mutta yhä edelleen tavoitteena on tuo toisella nykyisellä käyttiksellä eli Chryslerillä ajelu eläkkeelle saakka, nyt kun se toimiikin.
     

Kerro tästä muillekin!