Millä kiiltoa alumiinipaneeleihin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja 19Ford59, 19.12.2015.

  1. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Pitäisi saada tuollaiset alumiiniosat kiiltäviksi.
    Onko kokemusta tai hyviä ideoita millä tuollaisiin saisi uudenveroisen pinnan?

    Jos ei kuvasta selviä niin molemmat osat ovat täysin samanlaiset (ei siis peilikuvat), eli kun asennetaan eri puolelle autoa niin toisellapuolella on nystyrän huippu katsojaan päin ja toisellapuolella ovea vasten.

    Ei olisi varaa paljoa harjoitella kun vastaavia osia ei ihan joka paikasta löydy.

    -Kemiallinen kiillotus?
    -Mekaaninen kiillotus? Millä välineillä?
    -Muita ideoita?

    [​IMG]
     
  2. Bukero

    Bukero Gearhead

    yleisesti voidaan todeta että mikäli ovat pinnoittamatonta alumiittiä niin niitä vöi hioa ja rankemmillakin aineilla kiillottaa. mutta mikäli ovat esim eloksoitua materiaa niin sitte se on siinä. mutta mitähän niille tapahtuis soodapuhalluksessa...tai astianpesukoneessa. ja sitten ihan omalla vastuulla.
     
  3. Martin460

    Martin460 Gearhead

    Mä tekisin noin, että aluksi soodapuhalluksessa puhdistus ja sitten harjalla ja hiontatahnaallla hankamaan.
     
  4. qaw

    qaw 2nd gear

  5. Toope

    Toope 2nd gear

    Niinkun Bukero jo tossa sanokin,että jos on pinnotettu,eli kiiltoeloksoitu niin kaikenlainen hionta/kiillotus yritykset on turhaa. Ainut keino saada ne A luokkaan,on eloksoinnin poisto esim.lipeällä,ja uudelleen kiiltoanodisointi.Toki kunnollinen puhdistus joskus antaa siedettävän tuloksen,mutta muistettava se että ei riko eloksoinnin pintaa hiovilla menetelmillä.Voi tietty harkita sitäkin,että poistaa anodisoinnit lipeällä,ja pelkästään kiillottamalla fiksaa ne,mut tulos ei oo niin pitemmän päälle kestävä/kiiltävä.
     
  6. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

  7. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

  8. EVO X

    EVO X Gearhead

  9. Toope

    Toope 2nd gear


    Anodisoituja osia pestessä pitää huomioida että se anodisoitu pinta on sähkökemiallisesti tiiviisti hapetettua alumiinia. Happo ei pure,mutta emäksiset aineet kiehuttaa anodisoinnit pois. Jos on viitseliäisyyttä ja mahdollisuuksia, niin itsekkin voi tehdä noita anodisointeja kohtuullisella paneutumisella asiaan. Myös kiiltoanodisointi onnistuu jos googlettelee vähän, noita tarvittavia liemiä saa helposti sarjana tilailtua,eikä hirveitä maksakkaan. Hakusanoina mm.bright anodizing,anodizing world,anodizing dye,bright dip..jne.
     
  10. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Voiko tuon kiiltoanodisoinnin tehnyttä firmaa julkaista ja onko sulla noista käikäleistä kuvia valmiina?
     
  11. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Kiitos kaikille vastauksista.
    Tuo Rimfixin tarjoama tärykiillotus ei taida näissä osissa toimia. Heidän käyttämä kiillotusaine on 2-3mm ja näissä on nuo nystyröiden kolot vain alle 1mm. Joten aine ei pääse kiillottamaan tuota koloa pohjalta asti.

    Taidan ensin hoitaa nuo puhtaaksi soodapuhaltamalla. Pitää sitten katsoa miten siitä edetään ja uskaltaako itse vai pitääkö viedä jonnekin tehtäväksi. Suoria pintoja olen jonkun verran kiillotellut aiemmin mutta näihin ei rättilaikka ja vahatanko sovellu.

    Kuten PPRCuda jo mainitsikin niin kiiltoanodisoinnista olisi mukava nähdä kuvia valmiista osista.

    Marly on ollut suomessa jo 15 vuotta mutta Ruotsista se on tuotu. Tallista löytyy tosin toinenkin Marly joka on Suomiauto.
     
  12. kuokka

    kuokka 2nd gear

    Itse olen poistattanut eloksoinnin alumiiniosiasta paikallisessa sinkkaamossa. Siellä on lipeäallas johon osat on "dipattu" hetkeksi. Ei ole ollut kallista.
     

Kerro tästä muillekin!