Millä liimata keinonahka superlooniin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja mietmi-3, 22.4.2010.

  1. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Menossa vanin sisustan uusiminen.
    Pohjavanerit leikkailtu ja osaan liimattu 2cm superlooni. Nyt pitäis saada keinonahka liimattua siististi superlooniin kiinni ettei roiku miten sattuu. Kokeiltu liiman levitystä pensselillä ei hyvä sillä keinonahka ei tykkää liimasta ja pensselin jälki näkyy valmiissa pinnassa :mad: jollain pakko liimat koska vanin seinät on koverat eli liimamaton keinonahka alkaa kupruilla :mad: :mad: Osat kuten ovipahvit on suoria eikä niiden kanssa ongelmia mutta kaarevat osat aiheutti viskipullon avauksen.
     
  2. Riku Rotten

    Riku Rotten 3rd gear

    Spray-liimalla kiinni. Hyvä tulee. On sitten aika hupaa kamaa, montaa neliötä ei yhdellä pullolla vedä.
     
  3. Teba

    Teba 3rd gear

    Itse laitoin vanin seinien ja katon nahat napittamalla nii tuli varmistettua kiinnitys. Oli kyllä reilusti paksummat superloonit että en tiedä näyttäiskö miltä noin ohuessa..
     
  4. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    kontaktiliima.
    spray tai ruisku. kunhan on tasainen kerros. onnistuu pensselillä myös mutta hankalampaa sillä.
     
  5. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Ja unohda sitten "halpa-halli" -sprayliimat heti alkuunsa! Ostin ensin noita Mastonin ja Motipin "liimoja", kunnes kävin hakemassa verhoilijalta oikeaa ammattikäyttöön tarkoitettua sprayliimaa. Hinta oli aika lailla sama, purkki isompi ja liima todellakin liimasi.
     
  6. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Niin ja mistähän näitä oikeita liimoja sais Lapuan läheltä. EN tilaa mistään e-baysta.
    Ihan pisti ottamaan pari viski paukkua kun iski sellaanen vi###*%¤#"s päälle. Verhoilua on tullu harrastettua kovalevy/kangas mutta tämä Keinonahka/superlooni teki temput :mad: Niin joo ja mistä sais ostettua sellaisia neppareita joissa ruuvataan pohjaosa levyyn ja päälle saa painaa sellaisen koristenapin??????????? Alkuperäisestä verhoilusta on muutama tallella mutta en ole löytänyt uusia mistään :mad:
     
  7. Buddy

    Buddy 1st gear

    Hyvää sprayliimaa saa muovi ja kumialan kaupoista. Bilteman sprayliima on hyvää kankaissa ja nahassa mutta keinarissa ei toimi. Olisko ollu 3M niminen valmistaja jolta saa hyvää liimaa... Älä vaan pensselillä ala tuhraamaan! Tulee rumaa jälkee. :soosoo:
     
  8. Qjet

    Qjet 1st gear

    Ei saa antaa tunteille valtaa...heh... Juuri keinonahka/vaahtomuovi-kombinaatiossa käytettiin onnistuneesti ruiskulla vedettävää liimaa, joka oli väriltään punaista. Muistaisin sen olleen 3M:n tuotteita. Suomen Syvässä Etelässä eli Etelä-Pohojanmaallahan on turvoksissaan huonekalutehtaita, joissa noita liimoja käytetään. Ei tarvinne Ameriikan sukulaisia vaivata pakettia lähettelemään?
     
  9. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Sitten, noita sprayliimoja on montaa ei sorttia. Muistaaksen Scotchin tuotteita olen käyttänyt joita paikallisesta kumitukusta olen hankkinut.
    Purkissa on iso numero. muisttakseni 80 oli peruskontakti liimaa. Mutta se taasen voi syövyttää superloonin :( jolle pitää käyttää 74:ää.
    Tällä vaahtomuovi liimalla erhedyksessä liimailin keinonahkaa ja se vähän epäonnistui koska tämä liima ei kokonaan kuivu koskaan vaan jää tahmeaksi. sitten on puolenkymmentä muuta sorttia.
    Ts joudut ostamaan eri liimat etu ja takapuolelle.. tai siis eri liimalla vaahtomuovi keinonhakaan ja pahviin kuin keinonahka pahviin.. osasinko selittää :)

    Tsekkaan tarkemmin nuo eri purkit kun käyn tallilla.
     
  10. Teba

    Teba 3rd gear

    Niin joo ja mistä sais ostettua sellaisia neppareita joissa ruuvataan pohjaosa levyyn ja päälle saa painaa sellaisen koristenapin??????????? Alkuperäisestä verhoilusta on muutama tallella mutta en ole löytänyt uusia mistään :mad:[/quote]
    Kannattaa kysellä verhoiluliikkeistä/ammattikoulusta kellä sattuis se prässi oleen jolla ne napit päällystetään..
     
  11. RAIVO

    RAIVO Gearhead

    3M toimi ihan hyvin mulla. Ei venyttänyt keinaria ainakaan jos ei alkanu lutraamaan sen kans. Taisin ostaa Etolasta sitä muistaakseni..
     
  12. Buddy

    Buddy 1st gear

    Tota punasta irtotavaraa olen käyttäny useinkin mutta se värjäävyys on välillä paska homma. Sit se ruiskun kaa pelaaminen on aina vähän rasittavaa. Olenkin mitä suuremmassa määrin siirtyny sprayliimoihin. Käytän eniten Bilteman sprayliimaa halpuutensa takia (alle vitosen/purkki). Voi toimii ihan hyvin tossa topikin aloittajan tapauksessa sekin. Täytyy kokeilla...
     

Kerro tästä muillekin!