Millä suojata jäähdytinnesteletku kuumuudelta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja osilpi, 15.10.2006.

  1. osilpi

    osilpi Gearhead

    Eli asentelin tuossa letkulämmitintä ja alempi vesiliitäntä on tyhjennyspropussa, joka taas on 20cm pakosarjan alapuolella ja pakoputkesta noin 10cm päässä. Kone on diesel ilman turpoa, mutta on ne sarjat silti aika kuumat...

    Ihan defan ohjeiden mukaan (lämmitin ei kyllä ole defa) letku (sisähalk 12mm, ulkohalk 20mm, kuumuudenkesto 100c) asennetaan tuohon ja "asenna lämpösuoja". Eli mitähän tuohon nyt pitäisi laittaa lämpösuojaksi? Defan materiaalissa ei kerrota, mitä materiaalia lämpösuoja on, mutta ilmeisesti se tulee letkun päälle.

    Letkun päälle vedin alumiiniteippiä, saattaa ehkä hieman auttaa. Pellistä on hieman hankala tuohon mitään suojia väsätä (pakoputkeen voisi kyllä kiinnittää peltisen läpyskän, mutta onko siitä sitten mitään oikeata hyötyä?

    Eli saisikohan tuohon letkun päälle jotain hyvin kuumuutta kestävää suojaa? Mulla on esim joustavaa pakokaasuputkea 50cm, mutta sen halkaisija on 45mm, ja sitä on hankalaa kiinnittää siten, ettei se kolisisi.
     
  2. Jape105

    Jape105 Gearhead

    Thermo Tec lämmöneriste nauha..
     

Kerro tästä muillekin!