minibussi->matkailuauto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja chevy76, 3.1.2007.

  1. chevy76

    chevy76 1st gear

    Kuinka helposti onnistuu minibussin 8-9 paikkasen muuntaminen matkailuautoksi jolloin se olisi pieniveroinen. Olen nettiautossa kattellut kun useampi transporter, hiace yms on muutettu sellaiseksi. Näkyy niissä olevan kaapisto ja hella lisänä, mut ilmeisesti ei tarvitse enään olla sisätilan korkeus 190cm..?? Veijon essolla kuulin että kaapin ja hellan lisäksi siellä pitää olla kaksi penkkiä jotka kääntyy vuoteeksi.

    Tuossa pari esimerkkiä.

    http://www.nettiauto.com/viewVehicle.php?id_car=1043118

    http://www.nettiauto.com/viewVehicle.php?id_car=1036866

    Jos vaatimukset on nuo ja sillä saa monipaikkasen pakun pikkuverolla, niin voisi vaikka harkita tuollaisen -97 uudemman vanin tuontia ulkomailta. Matkailuauto kun on verovapaa ulkomailta tuotaessa. Olisi pehmeät penkit ja oikea sisusta ;)

    esim: http://www.sterlingvans.com/uv0008.htm mutta tietysti dieselina ;)
     
  2. wili

    wili 3rd gear

  3. chevy76

    chevy76 1st gear

    Eli homma ei olekaan niin yksinkertainen. Ensin pitäisi rekisteröidä henkilöautoksi ja maksaa täysi autovero ja sitten vasta saa muuttaa matkailuautoksi.. :( Voi masennus..Melkein jo lähin tilaamaan..Toisaalta jos paikkoja on riittävästi ja rekisteröi sen pienoislinja-autoksi, niin diesel veroa ja käyttömaksua ei ole ollenkaan. Piirturin, sammuttimen yms varusteet vaan pitäisi laittaa..ja olla 10istuinta.
     

Kerro tästä muillekin!