Minkälainen hitsauskone

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja yks toine mikko, 15.2.2013.

 1. silirimpsis

  silirimpsis 3rd gear

  Sen verran monta kauhan kärkilevyä vaihtaneena sanoisin että kunnon mikillä vetää sen levyn kiinni reilussa tunnissa, puikolla menisi varmaan koko päivä turatessa, eikä varmaan riittäisikkään. Aikakin jos alkaa ainevahvuus olla luokkaa 25mm ja levyllä pituutta pari metriä..

  1.2mm lanka, kuumakaari ja vesijäähdytys auttaa asiaa kummasti. Kyllä se MIG tai tarkemmin sanottuna MAG-hitsaus on kätevin vaihtoehto jos pitää vetää useampi metri saumaa ja olisi tarkoitus selvitä hommasta kohtuullisella ajan käytöllä.. :D

  Jos koneen koko ei ole este niin Kempin mallistosta vaikkapa RA450+Lisa12/FU20/FU30 yhdistelmiä saa tonnin pintaan. Tuollaisesta ei takuulla tehot lopu.

  Noi vanhat virtalähteet on vaan valtavan kokoisia mutta kestävät kyllä vaikka mitä..
   
 2. umpio

  umpio 2nd gear

  Eipä mulla viimeksi pyöräkuormaajan kanssa kauheasti aikaa mennyt, vaikka silloin oli vielä vanha uskollinen Kempin muuntaja käytössä. Mutta tottahan tuo on että jos on jo valmiina pelit ja vehkeet niin isolla migillä (magilla) tuo menee että tirisee. Ajattelin lähinnä sitä että kun on kalustoa hankkimassa jonkun syyn takia niin miettii nuo käytössä olevat vaihtoehdot ennen lompakon tyhjäystä; itse ainakin olen niin nuuka noissa asioissa :lol:

  Ja ihan pienenä loppukevennyksenä kertomus paikallisesta, jo edesmenneestä, maansiirtoyrittäjästä, joka päätti ihan itse vaihtaa pyöräkuormaajaan huulilevyn. Päätti sitten tehdä hitsauksen niin että paikalleen heppauksen jälkeen lähti puikolla toisesta päästä kauhaa ja lopetti toiseen päähän; kertavedolla siis, taukoa vain puikon vaihdon verran :rotfl: :poff: :rotfl:
   
 3. silirimpsis

  silirimpsis 3rd gear

  Juu, jos budjetista on kiinni niin kyllähän puikkokoneen saa paljonkin halvemmalla kuin vesijäähdytteisen mikin. Muutamalla satasella saa vanhoja isoja tasasuuntaajia jotka ei hyydy vaikka vetäisikin sitten yhtä kyytiä koko kauhan kasaan.
   
 4. pantera

  pantera Gearhead

  Puikkokonetta en hommaa, ei sitten nappaa yhtään pelata kosteitten puikkojen ja kuonahakun kans.
  163 Kemppi on riittänyt moneen mutta kun esim. sain trukkipiikin poikki kun väänsin kantoa maasta, kemppiä sai polttaa 3 tuntia 08.langalla ennen kuin piikki oli ehjätty.
  Monta hommaa on lykätty kun ei isoo konetta ole talossa, esim toi huulilevyn vaihto parimetriseen kauhaan.
  Tylarc'in sais lainaan mutta .... :oops:
   
 5. cadi58

  cadi58 1st gear

  Kaikkihan ne kehuu aina kemppiä ja esabbia haukutaan, mutta itselläni oli reilu 10vuotta sitten kempin superkempomat ja jotain vikaa siinä oli kun virtaa ei riittänyt kuin heppailuun. Käytin huollossa ja samat ongelmat jatkui. Pistin kempin myyntiin ja esabin lkb265 tilalle eikä ole tarvinnut katua. Pelaa niin autohommissa kuin hieman paksumpaankin levyyn hitsatessa eikä ole ollut mitään vikoja. Suojakaasuna hiilidioksidia kun harrastehommiin mitään misoneja tarvitse.
  Pari vuotta sitten tuli tigin hankinta ajankohtaiseksi ja vaihtoehtoja oli kempin MASTERTIG MLS 2300 AC/DC acx paneelilla ja esabin 2200i AC/DC ta34 paneelilla. Olin muutaman vuoden esabin tigillä työhommia hitsaillut ja siihen päädyinkin kun sen sai n.1000€ halvemmalla, mutta jos molemmat koneet olisi olleet samanhintaisia niin olisin ostanut kempin kun nettikeskustelujen perusteella se on ylivertainen valovirtakone. No nyt on työpaikalla molemmat koneet ja kempin etuna on pidemmät kaapelit, mutta itse en siitä hyvästä kotihommiin 1000€ enempää ala maksamaan. Työpaikalta löytyy hitsauskonetta joka lähtöön ja kyllä se vaan on tosiasia että joka ukko hitsaisi mieluummin esabin puikkokoneella, mutta pienemmän koon puolesta kemppiä on miellyttävämpi kannella mukana.
   
 6. umpio

  umpio 2nd gear

  Puikkojahan säilytetään niin etteivät ne pääse kostumaan :soosoo:

  Itselläni keltainen Wallius 200 miggailuun, eikä pahaa sanottavaa tuosta. Hyvin palaa, jos ei pala niin askellus seinän taakse saunan eteiseen ja tiukka katse seinällä olevaan peiliin... Puikkokoneena paikalliselta konepajalta ostettu tasasuuntaaja, joka korvasi montakymmentä vuotta palvelleen Kempin muuntajan. Olisi muuten myynnissä *VINK VINK* :rotfl:
   
 7. kanafarmari hh

  kanafarmari hh 1st gear

  höhöm ei kuonaa tarvitse hakata, se nousee ja kuoriutuu itsestään virheettömän palon eretessä :wink: joka hommahan omat vehkehensä, nykyään tuntuu kyllä että omat tekijänsäki harmi
   
 8. cb125twin

  cb125twin Gearhead

  gern 165 ydintäytelanka (autopeltiin) ja pieni muuntaja puikoille (pakoputkikorjaukseista alkaen kaikki muu tuolla). kyllähän noillakin pärjää ainoo on että piti isompi lankasuutin viritellä tohon kun kaupasta ei saa niitä pieniä. kumminkin liian hyvä kun kaverit käy polttamassa kelan tyhjäks ja jättää roskat nurkkiin.
   
 9. JesseX

  JesseX 1st gear

  Aineesta riippuen kuona ei kyllä pauku silmille niinku rosterin tai happosen saumasta. Jopa cromoon taikka normi mustaan nelikasilla vedetyn sauman joutuu hiaseen tai koputteleen hakulla.
   
 10. kanafarmari hh

  kanafarmari hh 1st gear

  kyllä se irtoaa monesti kauniisti itsestään. olen kyllä nähäny hitsareita joilla on enemmän lahjoja niittaajaksi.
   
 11. Smoppi

  Smoppi 1st gear

  Tuli itse hankittua Telwin Bimax 152 Turbo-mallinen valovirralla toimiva ydintäytelankakone. Kaasunkin tuohon toki saisi. Tein sellaisen huomion, että ei tuo ydinlanka oikeastaan räiski eikä roiski sen enempää kuin tavallinenkaan lanka, itse asiassa jälki on jopa siistimpää kuin monilla sellaisilla raskaamman sarjan migeillä joista ei oikein tahdo löytyä ohuelle pellille sopivia säätöjä. Kuonaa kyllä tulee sitten senkin edestä, mutta sen voi aina naputella pois. :D

  Jälki ei myöskään ole mitenkään huokoista, kunhan käyttää vain tarpeeksi isoa virtaa. Pitäähän sitä virtaa ollakin sen verran että liian pitkään kerrallaan turatessa palaa reikiä. Langan tuohon ostin puuilosta, sikäli kun niilläkin kuulemma jotain eroa on keskenään.
   
 12. 6.2vani

  6.2vani Gearhead

  mullakin oli samalainen laitoin vaan hiilaripullon ja langanostin biltemasta.on ihan kelpo kone peltihomiin sitten hommasin tollasen 240 walliuksen :rotfl:
   
 13. Laitawaara

  Laitawaara 1st gear

  Kannattaa muistaa että ydintäytelangalla hitsatessa tuuletus on erityisen tärkeää koska siitä lähtee moninkertaisesti myrkyllisempiä kaasuja kuin tavallisella langalla ja suojakaasulla hitsattaessa.
   
 14. rb

  rb Gearhead

  Voihan olla että noi ydinlankajututkin on muuttuneet, mutta viimeksi kun joskus kymmenen vuotta sitten sellaista koetin, niin siitä ei tullut yhtään mitään.

  Tai tuli sellaista kraateri saumaa, mikä ei kauheesti vakuuttanut.

  Omassa Migatronikissa en ole koskaan ydintäytelankaa kokeillut.

  30 vuotta vanha peli, mutta helvetin hyvä..
   
 15. Gutless

  Gutless Gearhead

  kyllä se on raitisilmamaski ihan ehdoton jos joutuu tekemään ydintäytteen kanssa. Töissä sitä käytetään säännöllisesti "kakkoslaadun" tilapäisiä hitsauksia tehtäessä kun on vaikeaa käyttää muita menetelmiä (perusteluna: näppärä siirtää konetta ilman kaasupulloa ja onnistuu ohkasen materiaalin hitsaus). Kerran oli maski aivan valkea kun vetelin kuumasinkittyjä peltejä tuolla täytepaskalla. Kyllä oli käryä hallissa.
   
 16. renttu81

  renttu81 Gearhead

  Ainakin kovalla(15.40)täytelangalla käry on aivan käsittämätön. Joskus hakun vastaterää koitettiin hitsata, mut ei riittäny imureissa teho. Sitten vedettiin puikolla. Mut sit taas normi(14.00) ei käryä läheskään niin paljon. En kyllä väitä niitäkään käryjä terveelliseks mut oikein pätevää lisä ainetta esim. just huulilevyjen hitsaukseen. Noista pikkusista täytelanka koneista en edes viitii puhua hitsauksen yhteydessä.
   
 17. Smoppi

  Smoppi 1st gear

  Ulkona minä hitsailen tuolla ydintäytelangalla. Enkä hitsaile sinkittyjä peltejä.
   
 18. yks toine mikko

  yks toine mikko Gearhead

  ostin tällasen seoskaasupullon ku ei tohon ostamaani laitteeseen tullut mukaan pulloa eikä mittaria.

  kohta pääsee hitsailemaan.
   
 19. barfly

  barfly Gearhead

  Mitä suunnilleen kustansi?
  Vaikuttaa kätevältä, kun säädin sisältyy pulloon ja uuden pullon saa heti mukaan.
   
 20. yks toine mikko

  yks toine mikko Gearhead

  mitähän se oli. ostin automaattimaskin samalla ni hinta oli vähän reilut neljäsataa.

  aika paljon lueskelin internet-kirjoituksia omistuspullojen täytön vaikeudesta, milloin häviää koko pullo tai täyttö ottaa vähintään muutaman viikon. tää homma toimii samalla tavalla ku nestekaasupullojen kanssa, ton ku vie tyhjänä myyntipisteeseen ja pulittaa rahaa täytöstä ni saa saman tien täyden pullon matkaan. olisko täyttö maksanu 80€? ei oo tarkkoja muistikuvia ku olin vähän väsyny.

  en nyt äkkiseltään tiedä tuleeks toi miten paljon halvemmaks tai kalliimmaks ku joku muu vaihtoehto, mut toi helppous lämmittää mieltä. ja sit toki se et säädin ja mittari on tos pullossa.
   

Kerro tästä muillekin!