Minkälainen hitsauskone

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja yks toine mikko, 15.2.2013.

  1. umpio

    umpio 3rd gear

    Tommonen löytyi, en tiedä paljon saa tinkaamalla hintaa alas:
    http://www.haka-kone.fi/index.php?route ... uct_id=105

    Menee AGAn kanssa samoihin hintoihin; toki AGAlla pitää lisäksi ostaa säädin. Itse ainakin saanut aina uuden pullon heti mukaan kun olen käynyt täyttämässä (eli vaihtamassa) pullon.
     
  2. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    seoskaasunkin kanssa veti uus pullo mukaan? ja siis omasta pullosta kyse vai vuokrapullosta? mitäh?
     
  3. umpio

    umpio 3rd gear

    Tämmöisen sivun nyt tähän hätään tuosta löysin. Mutta omistuspullo siis kyseessä. Ja kyllä; joka kerta olen saanut täyden pullon heti mukaan kun olen tyhjän palauttanut. Viimeksi maksoi 11 litran Misonpullon täyttö 58,93 eur.
     
  4. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    no oho. yhteen väliin moni vaihtoi agasta woikoskelle ku hommat ei sujunu. hyvä jos taas sujuu, vaikka itseäni tämä tieto ei ehtinytkään lämmittämään.
     
  5. umpio

    umpio 3rd gear

    No ei kait tuossa sinulle mitään vahinkoa käynyt; saat aina (oletettavasti) kunnostetun säätimen pullon mukana; pullon hinnoissa ei näyttäisi linkkini mukaan suuria eroja olevan. Täyttöhinta toki kiinnostaa.

    P.S. Joko on tullut vedeltyä vitosen saumaa ja kutosen kuonaa :poff: :rotfl:
     
  6. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    täytön kohdalla tulee kyltakkiin. myyjä mainitsi et maksais n.80€ verollisena. näis on kyl varmaan eroja, ku tollasen samanlaisen pullon näytti saavan jostain paikoista edullisemmin.

    pullo on eteisen lattialla, eli ei oo viel päässy kokeilee uusia laitteita. jos nyt sais ennen lumien sulamista aloitettua edes auton purkutyöt ni saattais kesällä jossain vaiheessa päästä aloittamaan entraamisen.
     
  7. umpio

    umpio 3rd gear

    Mulla on tiedossa aniittia, jos alkaa purku ahdistaa 8)
     
  8. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    pidetään mielessä.
     
  9. xarper

    xarper Gearhead

    ~260€ tais maksaa 7.5kg pullo CO2 Varkauden sammutinhuollosta ja täyttö maksaa muistaakseni ~30€ Kuopiossa.
     
  10. gt302

    gt302 3rd gear

    ittellä kemppi ps3500 vesijäähdytteinen mikki ja puikko kone samassa tigin sais kans.
    kaasuna käytän nykysin hiilidioksiidia voikoskelaista.
    hyvin toimii pienistä ennakkoluuloista huolimatta.misoni oli aijemin en takas vaihda
     
  11. estonian

    estonian 1st gear

    Tänään tarvin omaan kymppikiloseen seospullooni täytön ja IK-asennus Iivonen Kangasalla hoiti asian alle puolessa tunnissa reilulla viidelläkympillä 8)
     
  12. juulos

    juulos 3rd gear

  13. jakke ja sepi

    jakke ja sepi 2nd gear

    Suosittelen ostamaan Kempin inventterikoneen. Ittellä on 140 aina mukana.Virrat piisaa hyvin 3:een asti. Käytettyjen hinnat ei tuosta eroa.
     
  14. Tunaman

    Tunaman 3rd gear

    Tuon koneen kotelointiluokitus on IP 21,eli jos aikoo ulkona hitsailla pitää olla kuivat kelit,ei kestä kosteutta.
    Osta Kemppi tai Miller.
     
  15. EvilMan

    EvilMan 2nd gear

    Eli onko tuo kyseinen kone hyvä auto hommiin ja kuinka paksua peltiä sillä voi hitsata? ja onko tietoa paljonko siihen maksaa noi pullonliitäntä sarja ja muut maksaa että voi sitten myöskin kaasulla hitsata? Niin joo ja mitä toi turbo käytännössä oikein tarkoittaa siinä koneessa?
     
  16. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    kempomat 163s mistäs löytyis edullisesti tuohon käämi? eilen tuli aika savu koneesta pihalle kun kaveri hitsas pakua tossa ulkona.
     
  17. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Mikähän käämi sieltä paloi? Jos meni päämuuntaja niin kone on entinen jos et löydä jostain käytettyä, uutta ei saa.

    Useimmiten palaa johtosarjat, johtuen rikkinäisestä tehonsäätökytkimestä missä on sisällä palanu pari kärkiparia kiinni. (ko ongelman huomaa, kun tehonsäätökytkimestä alkaa tulemaan jäykkä käännettävä)


    Jos käämi on joku apumuuntaja, kuristin tms niin niitä osia voi viellä saada, apumuuntajaksi nyt sitten sovittaa vaikka jonkun toisen, kuhan on tarpeeks järeä ja jännitteet samat.
     
  18. bandit_1

    bandit_1 Gearhead


    kysyin aikaisemin jo, että mikä sinulla on valliusta vastaan, mielestäni on ollut ihan laatupeli toi 240, peltihommiin "ehkä" vähän liian iso mutta pärjää tälläkin. miggeri oli mun mielestä parempi kuiteskin peltihommassa. ei tosin laahempaa kokemusta kuin noi kaksi.

    olis kiva että vähän perustelisit väitettäsi, saadaanhan sillä taas sata sivua ot:tä :lol:

    ja kuten huomaat, on oma lehmä ojassa :eek:
     
  19. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    onko päämuuntaja sellanen johon tulee monta ampinliitintä? alhaalla ja lähellä päätyä josta maajohdot lähtee? :oops:

    toi pakukaveri myi sen koneen mulle keväällä ja oli räkimisvaivaa ollu aiemmin ja pikkusen huonosti sulatti vaikka näytti ihan kuumakaarelta hitsatessa. huollossa ei löytäneet vikaa parivuotta sitten. sanoivat että tallilla taulusta vaiheen sulake pimeenä :odroll:

    oli siinä kakkosessa maajohto ja kun tää hitsatessaan kokeili vetää sit maajohto ykkösessä niin sulatti tosi nätisti mut käry alkoi nousta siitä ko muuntajasta, sanoin että lopeta lakat kiehuu :x
     
  20. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Ko "käämi" on kuristin millä vaikutetaan hitsikaaren induktioon eli ns kuinka "karkea" kaari on, karkeampi tunkee mutta roiskii ja pehmeämpi tunkee vähemmän mutta palaa tasasemmin.


    Noi kuristimet kestää aika rankasuakin, vaikka vähä kuumana olisi käynyt. Kannattaa koittaa jos toimii, niin ajaa niin pitkään kun vaan pelaa viellä.
     

Kerro tästä muillekin!