Minkälainen hitsauskone

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja yks toine mikko, 15.2.2013.

  1. Lavakulkine

    Lavakulkine 3rd gear

    Mä tilasin just wameta minimig 180 mallisen pikkukoneen. Ans kattoo tekeekö tollasella mitään vai menikö syteen ja saveen... Kai sillä noita hapantuvia autopoloja ees vähän tekohengittää...:)
     
  2. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    mun mielestä sellainen rungoltaan kehämäinen kuristin on siinä 163s:n alimmalla hyllyllä, ja onko toi toiseks alimmalla oleva johon tulee monta lattaliitintä sit kuitenkin joku apumuuntaja?

    uus kysymys
    minkäs jännitteen sellasessa on se langansyöttömoottori ja kaasuventtilin solenoidi, onko 24V?

    meinasin vetää alkajaisiks siihen koneen katolle liinalla kiinni gern 165 migin virransyöttöön ja hyödyntää kempin kaapeli langan- ja kaasunsyöttöineen mut gernissä kaasua ohjataan pistoolin päästä ja moottori on 12V, eli ei siis jännite riitä varmaan mankkuventtiilillekään?
     
  3. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    onko kemppi 163s:n suojakaasun mankkuventtiilin käyttöjännite 220V vaihtovirtaa? kun näytti 0 kahtapuolta volttialueella yleismittarilla?

    se on ilmeisesti joku apumuuntaja johon tulee 8 lattaliitintä josta tulee paha käry heti kun laittaa virran päälle. se päämuuntaja jossa on 3 tolppaa näyttäis ehjältä päällepäin. kosteanpuoleisessa suulissa pitäminenkö alkaa aiheuttaa läpilyöntiä? mut kun se hyvin polttaa mikkilankaa?
     
  4. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Ei meinaa löytyä netistä yksinkertaista asiaa,käännetäänkö kemppi super miggerissä napaisuus täytelangalle ihan vaan etupaneelista vaihtamalla plussan ja miinuksen paikkaa vai pitääkö tehdä jotain muutakin? Kaveri jolta ostin ton oli hitsannu täytelangalla mutta kaapelit näkyy olevan ihan normipaikoillaan eli suojakaasuasennossa..??
     
  5. rahikainen2

    rahikainen2 2nd gear

    Ei tarvitse tehdä muuta. Minä tykkäsin turata maakaapeli miinuksessa ihan kaasuttomalla täytelangallakin. Ei ollu ihan niin järkyttävää se "sauma".
     
  6. pas2

    pas2 Gearhead

    Mulla olis jouten tommonen järeä Kemppi 180 valovirtakone jouten, semmonen iso ja sininen. Kiinni on co2 sammutin jossa paljon tavaraa,liitin vuotaa. Hinta 500 cash.
     
  7. JP-350

    JP-350 Gearhead

    Miksiköhän tuo napaisuus neuvotaan kääntämään kun ei tosiaan paljon lopputulokseen vaikuta,"sauma" on satunnainen röykkiö palloja ja ohut pelti palaa puhki heti kun ykköseltä koittaa isommalle virralle laittaa? Täytyy koittaa tuolla täytelangalla kelan loppuun ja suosiolla ruveta metsästään sitä suojakaasupulloa.. Onkohan tuo ydinlankasysteemi tosiaan noin paska kokeneempienkin käsissä :) ?
     
  8. rahikainen2

    rahikainen2 2nd gear

    Minun mielestä se on ainakin ihan paskaa. Tästäkin voi olla montaa mieltä.

    On minullakin jemmassa vajaa kela sitä ydinjätelankaa, jos on pakko saada hitsata ja suojakaasu on loppu. Viimeksi pelastin kaverin lumikolan :rotfl:
     
  9. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    On se. Aivan turhaa kampetta. Panostaa kunnon koneisiin jos vähänkin mielii hitsata kunnolla. Hitsaa sitten naapurin kolat rahasta tms.. ;)
     
  10. xarper

    xarper Gearhead

    Kyllä se ydinlanka on ihan hirveetä kuraa, eikä pelkästään se huono jälki vaan se on myös ihan tolkuttoman hidasta verrattuna kunnon vehkeisiin.
     
  11. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

     
  12. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Pari vuotta ollut kiinalainen monitoimilaite, eli 160A puikko, 200A AC/DC tig ja 50A plasmaleikkuri. Hintaluokka oli vähän päälle tonnin jalkapolkimella.
    Ihan harjoittelu ja kotikäytössä ollut, toisinaan on hitsattu Tigillä pari tuntiakin. Mitään vikaa ei ole ollut, virtanäyttö on hiukan suuntaa-antava. Täysin manuaalinen laite eli säädöissä löytyy, AC hertsit taisi olla 30-250 ja aallon painotus 30-70%, pulssiin tietty kaikki säädöt ja puikolle arc force. Isoin harmi on puhaltimen julmetun kova meteli.

    Onko muilla kokemusta minkälaisia vikoja on ilmennyt? Samaa tavaraa näissä taitaa olla sisällä, tämän merkki taisi olla LCD Vision. En vielä tällä käytöllä uskalla suositella oikeaan käyttöön, mutta harjoittelukoneena ainakin edullinen eikä harmita jos seisoo käyttämättä.
     

Kerro tästä muillekin!