Minkäslaisia traktoreita?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja HEKULIINI, 12.12.2005.

 1. hodis

  hodis 2nd gear

  272 Disneyladiin (elämyksiä ja yllätyksiä) uusin starttimoottorin joulun jälkeen, viime viikonloppuna poksahti takarengas, löytyi hyvä käytetty tilalle. Eilen alkoi moottori naputtamaan, epäilys että venttiilinohjari poikki/ irti. Näyttää siltä että joutuu tekemään jonkunlaisen isomman huollon joka toinen vuosi.
  Meinaa olla osien saanti jo vaikeaa tuohon brittiläisen traktoriteollisuuden aivopieruun.
  Kotopuolessa kerkesi olla aikoinaan valkoisia David Browneja varmaan kymmenkunta ja pari vastaavaa Casea, ei ole ollut ikävä niitäkään.
  Samaa Sekundan koppia käytettiin viimeisissä Taavetissa ja Lellussa ja voi vi...u että on ovet jäässä suvikelin jälkeen jos ulkona säilöö. Lellussa on vielä ergonomia ko. kopilla semmoinen että kuskin pitää olla ruumiinrakenteeltaan kuin Notredamen kellonsoittaja.
   
 2. sämpy

  sämpy Gearhead

  Pitäis kai uusia tiivisteitä, kun hytti on enemmän jäässä sisältä kuin ulkoa. Ja tietty sellaista jäätä mihin ei tahdo mikään muoviraappa purra kuin raapan nurkalla nysrkyttäen.

  Enemmän aikaa menee ikkunoiden raapimiseen kuin 1,5km linkoamiseen molempiin suuntiin. Paluumatkalla alkaa ikkunat sulaa.

  Joku oli tehnyt aivopierun 80-sarjalaisen lämppäriin, porattu isoja reikiä puhallinkotelosta taaksepäin. Oliko ajatus, että puhaltaisi kennon läpi yläkoteloon ja kattoventtiileistä, mutta lopputulos että ei puhaltanut enää minnekään kun sieltä samasta kotelosta ottaa ilmansa. Eli ilma vaan kiersi.

  Sain syksyllä aika fiksusti teipattua reiät umpeen ja toistaiseksi on saanut lämmintä edes tuulilasille. On kyllä aika italialaista viritystä koko lämppäri. Onneksi osaavat tekniikan suunnittelun, perustekniikka on pelannut ja lähtee käyntiin pakkasellakin.

  Onneksi aikanaan saa katoksen traktorillekin.
   
 3. dbltrbl

  dbltrbl Gearhead

  David Brown 880 4 pyttynen lumikone ja Ford 550 kolmipyttynen mehumaija
   
 4. wilburi

  wilburi Gearhead

  Onko muillakin 880 david brown kuskeilla nostolaitteet jääs että saa lämmitellä reilusti (pitää notsikia alla ) ennen kuin alkaa nostaa
  Oon vaihdellu öljyjä yms eikä vettäkään pitäis öljyssä olla

  Eli mikä tu tota jäätää aina
   
 5. dbltrbl

  dbltrbl Gearhead

  Kyllähän tuonne runkoon kondensoituu vettä eikä se haihdu kun laite ei eläkekäytössä koskaan lämpene riittävästi. Omassa oli tuota ongelmaa mutta sain parisataa litraa hetken käytettyä moottoriöljyä ja vaihtelin useasti niin ongelma poistui.
   
  wilburi tykkää tästä.
 6. manha

  manha Gearhead

  Taitaa taavetti olla aika herkkä juuri tuolle jäätymiselle.Löpöllä neuvovat moneen kertaan huuhtomaan öljyn vaihdon yhteydessä,mikäli on kovin kermaiseksi päässeet.Omassani en ennättänyt sitäkään suorittaa,kun kone päätti vaieta.Ja näyttäis sille,ettei itseni enää tarvitsekkaan päätäni tuolla vaivata...sen verran on kuitenkin kampurassa raitaa.Ovat väittäneet hiomanauhalla tehneensä kammesta viellä soivan laitteen,mutta vitutuksen määrä kuiskailee upottamaan suohon koko paskan !![​IMG]
  Uudet laakeritkin on jo hommattu,mutta tallin puute ei houkuta tuolla pakkasessa yrittämään remonttia,mistä ei takeita ole.Viisaampaa olis ehkä vain hommata toimiva kampe tuon tilalle...
   
 7. leemu

  leemu 2nd gear

  Juu, siellä on se metallisihti imupuolella ja se jäätyy umpeen pienelläkin vesimäärällä.
  Kampirauta kannattaa syynätä ainakin tarkasti jos korjaamaan alkaa.
  On nimittäin mutkaraudan katkeaminen taavetissa kohtuullisen yleistä, eikä moinen narahtaminen sitä ainakaan vahvemmaksi tee.
   
 8. Smirkelimies

  Smirkelimies 2nd gear

 9. lpr

  lpr 2nd gear

  Traktoriksi kuorma-autom muuttaminen on melko hankalaa, mutta moottorityökoneeksi muuttaminen on läpihuutojuttu. Lava pois ja tilalle vaikka betonipaino ja keulaan aurapuskuri. Aurausmoottorityökone on syntynyt ja saa leimattua löpöllä ajettavaksi. Samoin onnistuu vaikka vanha puuauto muuttaa nosturiautoksi poistamalla pankot ja muuttamalla nosturin kiinteäksi.

  Nuo keltakilpiset Mogit on yleensä jotain työkonealustoja ilman varsinaista lavaa. Lavakin saa joissain tapauksessa olla, jos se tarvitaan työkoneen työkalujen tms. kuljettamiseen.
  https://docplayer.fi/40403804-Auton-alustalle-rakennetun-tyokoneen-vaatimuksista.html
   
 10. Sierra

  Sierra Gearhead

  Taavettaja mullakin.
  Valkoinen kolmepyttyinen 880 on lingon edessä, takarenkaissa on enduropiikit, niin tuolla olen 5vuotta linkoillut omat tiet ja naapurin pihat ilman lipsumisia.
  Punainen nelipyttyinen 990 on etukuormaajalla, sillä nostelen noita romuja tarvittaessa,en edes tiedä milloin loppuu nostoteho, kevyesti tyhjäkäynnillä nousee 1000kg suursäkit ja painavammat autonromutkin, luulen että hajoittaa itsensä ennenkuin nostoteho loppuu.
  Järkyttävän hyvin lähtee molemmat käyntiin kovillakin pakkasilla, jopa ilman lämmitystä.
  Kummassakaan ei ole hyttiä, tehostinta eikä kaksoiskytkintä, olen masokisti.
  Ja nostolaiteet joka talvi jäässä.
   
 11. kostaja

  kostaja Gearhead

  Volvo Buster BM 320 olikohan -65

  Tämmöisellä aloitin heinäpellolla joskus viiden vanhana kun serkku käänsi koneen pellon päässä,laittoi koneen hissukseen ajamaan ja minä seisoin ja tyyräsin kun muut lastas heinät seipäiltä kärrylle.Tarvittaessa hyppäsin kytkimelle seisomaan.
  Sama laite oli 20v. myöhemmin mulla talven lainassa ja enemmän tein remonttia kuin lumitöitä.
  Nyt 4 vuotta ollut oma jonka sain ostettua siisti kuntoisena eli ei ollut "luille" ajettu metsätöissä.
  Tällä tehnyt perälevyllä lumityöt,kippikärryllä talorempan ja tallin pohjien maatyöt ja klapikonetta pyörittänyt.
  Nyt oma tyttö 5v. ja kovasti jo ajelee sylistä,harmi kun pellot vuokralla eikä heiniäkään seipäälle tehdä.

  Jos jollakin olisi seuraavia osia:

  -hydraulipumpun kytkentä haarukka (jakopään kotelossa jota tankin alla oleva vipu siirtää)

  -tankin korkki (taitaa sama olla hydr.säiliössä ja askissa)

  -lamppuun rengas joka pitää umpion paikallaan tai koko lamppu(putosi viikko sitten lumitöissä,tuskin löytyy keväällä ja vielä ehjänä...?)

  -etuvanteet niin voisi laittaa piikkirenkaat talveksi

  -jonkun uudemman Volvo BM:n hytillä voisi ostaa toiseksi joten vinkit tännepäin

  0443736805
   

Kerro tästä muillekin!