Missä hyvä valikoima rautaa PK seudulla?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja fsvaasam, 2.4.2014.

  1. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Moro!

    Tietääkö kukaan onko nykyään sellainen paikka jossain mistä saa leikattuna mustana huonekaluputkea, lattarautaa, tankoa yms. rakentelu tarviketta. Ennen vanhaan oli Tapanilan rauta mistä löytyi lähes kaikkea tarvittavaa kokoa ja paksuutta sen kun vaan valitsi vahvuuden, mutta onko vastaavaa enää missään muualla?
     
  2. Jupe

    Jupe Gearhead

  3. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    Terästarvike Tattarisuolla mutta siittä en tiedä että onko sillä käteismyyntiä

    kannattaa varmaan soittaa ja kysyä
     
  4. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Uudenmaan Teräsleikkaus / Suotula Oy:stä olen ostanut levyä ja palkkia
     
  5. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Jyskälä on kyllä vähän kaukana ja tuon terästarvikkeen kanssa muistan joskus asioineeni kun crmo putkille oli tarvetta, niillä taisi olla silloin minimi osto kuuden metrin kanki. vaikka leikata osaavat, niin 6 metriä piti ostaa minimissään.
     
  6. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Ai niin saahan noita putkia rautakaupoista pätkinä, esim. Mäntsälässä Rautiasta ja Agrimarketista
     
  7. Hoodooman

    Hoodooman Gearhead

    Esko Valtee Oy, Nurmijärvi, ja on hinnat kohdallaan, ei tartte ostaa kuutta metriä jos tarvitsee kaksi.
     
  8. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    kyl sielt on töihin saanu haettua ihan vaikka sen yhden metrin pätkänkin.. eivät oo mittään maininnu että pitäs ostaa joku tietty määrä vähintään
     
  9. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Kiitos vaan vinkistä juko7!! laitoin just kyselyn Teräsleikkaukseen 60x60x4 putkesta. Nuo "perusrautakaupat" ainakin meilläpäin myy melkein järjestäen jotain valmiiks punaseks maalattua kamaa ja kokoja tosi karkeilla harppauksilla, eli vahvuusvalikomat on aika vähissä kun jotain tiettyä haluaa. Jos joku muu vielä tietää muita hyviä mestoja niin saa vinkata!
     
  10. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    okei, , ,kiitos. hyvä tietää. niinä mun crmo oston aikoina mulla vaan jäi käsitys että ovat enemmänkin tukkuliike ja myyvät yrityksille, mutta pitää varmaan kysellä sieltäkin uudelleen. onhan tässä jo aikaa vuosia vierähtänyt.
     
  11. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    lisätty kirjanmerkkeihin, thanks.
     
  12. dd64

    dd64 Gearhead

    Ei ehkä ihan pääkaupunkiseutua, mut porvoossa ME-teräs myy pätkissä ja ihan hyvät valikoimat.
     
  13. auburn

    auburn Gearhead

    Tuolla Puuilossa ( Kehä III, vanha Kalustetalo Korhosen rakennus ) on jotain perusrautoja 2m pätkissä, nopea hakea, auki iltaisin klo. 19.00 ja lauantaisin 9 - 16

    http://www.puuilo.fi/cat/product_catalog.php?c=175

    Rautakaupoissahan ei ole juuri mitään nykyään, ehkä K-rauta K-75, josta
    löytyy vähän enemmän kuin Puuilosta, ja saa myös pätkissä.

    Sitten Teräsjaakko Oy Tattariharjussa, joka ainakin ennen myi yksityiselle, sieltä löytyy mitä vaan, mutta sinne ei voi törmätä hakemaan mitään, vaan täytyy tilata ennakkoon, määritellä mitä ja kuinka paljon jne.
     
  14. Pertura

    Pertura Gearhead

    Viinikkalassa, eli lentokentän takana on Helsingin Metallityöt, sieltä minä olen raudanpätkäni hakenut. Kaikennäköistä on hyllyssä ja pieniäkin pätkiä ja palasia on saanut
     
  15. pahvi

    pahvi 1st gear

    Lehtimäki on myös Helsingissä Harkkoraudantiellä ja löytyy hyvä valikoima ja saa valmiiksi sahattuna.
     
  16. plyma69

    plyma69 1st gear

    Hyötyajoneuvokorjaus/ Maantec Oy Teollisuustie 1 Tuusula suht kattava valikoima rautaa,levyjä ja myydään sahattuna ja leikattuna
     
  17. O.J.

    O.J. 3rd gear

    En tie eikö ne vaan tykänny naamasta vai oliko siellä oikeesti kallista, kun pariin otteeseen käyny jotain kyselemässä. Hain sitten Kuusakoskelta suoraan, ja leikkaavat mukisematta 15cm pätkiäkin eri tavarasta.

    Jaa, onko muka niin että ainoastaan tuo Jyväskylän konttuuri myy ulos uutta rautaa, nyt kun nettisivuilta tarkistin... :-?
     
  18. fsvaasam

    fsvaasam Gearhead

    Kävin tänään Lehtimäellä siinä harkkoraudantiellä ja mukaan tarttui metri 60x40x4 palkkia ja muutama jämäpala 3mm ja 6mm levyä. Näille kertyi hintaa kokonaista 10 euroa, joten hinta oli ainakin harrastajaystävällinen. Hyötyajoneuvokorjaus tuusulassa on hyvä tieto myöskin. Itsellä kun on talli tuusulassa niin sijainti on mitä loistavin. Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä!
     
  19. Hyvinkäällä Kone- ja rautavälitys on palvellu itseäni erinomaisen hyvin. Jos mitä kokoa esimerkiks U-palkkia ei ole ollut, ni ovat sit tehneet.

    Mainittu porvoolainen kans hyvä, mut heikosti oli isoja kokoja.
     
  20. ToniR-

    ToniR- 2nd gear

    Esko valtee Nurmijärvellä. Aivan erinomaista palvelua. Suosittelen. Kannattaa kysyä myös 2.laatua. Saattaa tehdä löytöjä edullisesti. Ja leikkaavat määrämittaan.
     

Kerro tästä muillekin!