Missä kattava STRO-normisto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Arto65FB, 24.2.2006.

  1. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

  2. janzamar

    janzamar 1st gear

  3. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Onkos tuossa stro-normikirjassa vanhat jenkkikoot eli esim G78-14?
     
  4. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Osoitteesta www.stro.nu ja siellä sitten ruotsinkieliseen osioon niin otsikon gamla data alta löytyy ainakin nuo vanhat koot ja muistelisin että muutakin. Tai sitten ihan siitä stro kirjasta manuaalisesti etsimällä. Tai siis lyhyemmin. http://www.stro.se/obsolete/obsoletes.pdf
     
  5. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Hohohoo... noita taulukoiden lukuja kun tutkii niin näyttäis siltä että saan niiden perusteella monenlaista mieleistä rengasta katsastettua alle. Noita sivuja tutkin mutta yritin katsella suomenkielistä versiota eikä tuollaista taulukkoa avautunut. Kiitokset Galaxie500:lle. Nyt tuon kirjan uskaltais vaikka tilata vaikka oletan että sellainen löytyy myös katsastuskonttorilta.
     
  6. 63S88

    63S88 Gearhead

    Joka rengasliikkeestä löytyy myös. Ilmaiseksi sieltä tietoja jaetaan.
    Hyvällä tsägällä voit saada jopa vanhentuneen painoksen.
     
  7. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Joo löytyy se kirja katsastuskonttoreiltakin ja myös siellä jakavat neuvoja tarvitseville jos osaa kysyä oikein. Suomenkielistä en ole jostain syystä löytäny netistä mutta kyllä tuon verran kaikki ruotsia osaa. Niin ja ennen kuin tilaat kirjan niin voin kertoa että siitä uudesta kirjasta ei enää löydy noita vanhoja jenkki kokoja, muistaisin että ne katos painetusta kirjasta joskus 90-luvulla.
     
  8. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear

    Joo tätä olen ajatellut itsekin, jos sais muodollisella hinnalla vanhentuneen version sieltä. Uusi taitaa olla n. 50 euroa postikuluineen, ainakin mitä katselin Automediat oy:n sivuja.
     
  9. Le Mans

    Le Mans 1st gear

    jep jep,

    Automediat myy yksinoikeudella Suomessa (STRO:n agentti).

    Rengasliikkeiden vanhat painokset on yleensä aika karseita.
    Saat kympillä vuoden 2003 painoksen (sis postin), joka on kuin uusi. Ei muutoksia ole kauhean paljon siihen uudessa. Ja vanha data pysyy samana.

    Tai jos on vanhaa scott harvey kuvaa tai muuta barracuda racing materiaalia vuosilta 64-66 vaihto käy hyvin.

    T

    jukka
     
  10. Belvedereman

    Belvedereman 1st gear


    Jos tuosta sinun painoksestasi löytyy ne vanhat jenkkikoot niin voisin sen lunastaa pois. Lykkää siinä tapauksessa vaikka yyveellä tili- ja nimitietoja niin pistetään maksu tulemaan.
     
  11. Qjet

    Qjet 1st gear

    Arto65FB:lle :

    245/50R16 : 7 ja 245/45R16 : 8

    (STRO-Rengasnormit 1990 , suomenkielinen painos )
     
  12. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    ei ihan noin. tolle 50-sarjalaiselle käy vanteet 7-8,5 tuumaa ja 45-sarjalaiselle käy 7,5-9 tuumaa leveät vanteet. Nämä siis hyväksyttyjä leveyksiä. STRO-normit 2005 ja suomenkielinen painos tämäkin.
     
  13. Qjet

    Qjet 1st gear

    Aivan, oikeassa olet. Nuo mainitsemani koot ovatkin "mittavanteelle" , jota on ilmeisesti käytetty, kun on mitattu ko. rengaskoon eri mittoja ? Tuossa 1990 painoksessa on suositellut ja vielä erikseen sallitut vannekoot. 245 leveälle ja 16" vanteella olevalle renkaalle : 50-sarjalaisessa 7J - 9J ja 45-sarjalaisessa 8J - 9 1/2"J. Nekin ovat vuosien saatossa näemmä muuttuneet. Toivottavasti Arto ei ollut heti aamutuimaan kolkuttelemassa vannekaupan ovia mun antamani mitat mukanaan. Sorry.
     
  14. Fastback

    Fastback Gearhead

    ffp:n sivuilta on jouduttu poistamaan stro taulukko - harmi, tuli käytettyä aika paljon... no onko kenelläkään versiota stro taulukosta jossa olisi 20" vanteet? Mikä on vanteen minimi kooksi laitettu 315/35-20 renkaalle?
     
  15. smuige

    smuige Gearhead

    315/35-20 renkaalle antaa 11-12,5"
    2003 stro taulukko
     
  16. CH3OH

    CH3OH 1st gear

    Kannattaa ottaa huomioon myös sellanen juttu, että huhujen mukaan muutamat rengasvalmistajat ovat hyväksyneet viimeaikoina kumeilleen asennuscomboja stro-taulukon ulkopuoleltakin.. Valmistajien sivuilta löytynee tietoa..
     
  17. DC

    DC Gearhead

    Noita STRO-kirjoja kannattaa kysellä rengasliikkeistä. Niiltä jää jokavuosi vanhaksi moinen opus. Itse en omasta kirjasta maksanut mitään ja sain ilmaiseksi 1. paikasta mistä kysyin, vaikka olin valmis maksamaankin...
     
  18. Fastback

    Fastback Gearhead

    Vieläkö joku voisi tutkaista paljonko stro antaa 305/35-20 vannevaihtoehdoiksi?

    Kiitos!
     
  19. DC

    DC Gearhead

    Oma kirjani ei tunne tuota kokoa, mutta 285-35-20 renkaalle suositus on 10,5" ja sallittu 9,5"-11" ja 315-35-20 renkaalle suositus on 11" ja sallittu 10,5"-12,5", tarkempaa tietoa ei tähän nyt valitettavasti ole tarjolla, mutta eiköhän noilla arvoilla aika lähelle totuutta pääse.
     

Kerro tästä muillekin!