Missä lehtijousiin reiät ja kierteet?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja belair54, 15.3.2015.

  1. belair54

    belair54 Gearhead

    Pitäisi saada lehtijousiin tehtyä reiät ja 2kpl M10, 4kpl M8 kierrettä. Missä kyseisen operaation voisi teettää, onko koneistamo oikea paikka? Pääkaupunkiseudulla olevat yritykset etusijalla, mutta myös riksu ja hyvinkään seutu käy.
     
  2. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Turha ja väärä neuvo, otetaan pois sotkemasta :wink:
     
  3. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Miksi pitää kierteyttää?? Jousiteräkseen vaan hankala tehdä reikää poraamalla, yleensä ne prässätään... Kierretapit ei taida kestää (en ole kylläkään kokeillut, mutta poraamista olen, ei onnistu ainakaan HSS-terillä)...
     
  4. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Kobolttiterällä leikkuunesteen kera pienillä kierroksilla pylväsporalla saa reikiä, kierteittäminen voi jäädä haaveeksi. Saattaa jousen katkeamisen riskikin lisääntyä reiän kohdalta. Onhan niissä reikä alun perinkin, mutta se on keskellä u-pulttien välissä ja siinä kohdassa ei taida kovin suurta rasitusta olla. Liukumuovinapeille olen kuullut poratun reikiä lehtien päihin.
     
  5. urho3

    urho3 Gearhead

    Kannataa jättää ne neuvot anatamatta jos niitä ei osata antaa,parmpi mieli kaikille.
     
  6. belair54

    belair54 Gearhead

    Kokeilin reiän tekoa vanhaan lehteen, jo yhden reiän tekeminen käsiporalla oli helvettiä ja terien tuhlausta.
    Uudet madallusjouset oli valmistajan toimesta sidottu metalli pannoilla joita käytetään lähinnä pakkauksien/tavaroiden sitomiseen kuormalavoihin, ne näyttävät lähinnä tilapäis virityksiltä.
    Koska jouset on ilman pintakäsittelyä pitää ne myös maalata, samalla on tarkoitus laittaa alkuperäisistä jousista irroitetut u-pannat mitkä estää pakkaa kiertymästä.
    ilmeisesti tapilla prässääminen on ainut tapa kiinnittää noi u-pannat jousiin, missä kyseisen operaation voisi suorittaa?
     
  7. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Oliko vanhoissa reiät pantojen kohdalla?
     
  8. belair54

    belair54 Gearhead

    Kyllä.
     
  9. iikka-

    iikka- 3rd gear

    Vallilan Takomossahan (Punkka) ne noita hommia tekee, tosin suosittelemaan en lähde.
     
  10. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Reiät saa porattua sopivilla välineillä mutta ei käsiporakoneella. Takapuolelle isommalla terällä viiste ja pannat niitillä kiinni kuten tehtaan miehet tekevät.
     
  11. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ihan tavis betoniin tarkoitettu kovametalliterä puree hyvin, mutta pitää vaan ekaks teroittaa timanttilaikalla. Sitten vaan pylväskoneella melko pienillä kierroksilla läpi.
     

Kerro tästä muillekin!