Missä Renault Clio II kampiakselin asentotunnistin lymyää?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Rocket engineer, 5.8.2009.

 1. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Missä Renault Clio II kampiakselin asentotunnistin lymyää?

  Appiukko jäi vm. 2000 1,4 bensa Cliolla metsäautotien päähän sienireissulla.

  Olen etänä tarkistuttanut, että autossa on bensaa, bensapumppu pitää ainakin ääntä. Käynnistyksenesto poistuu päältä startatessa. Tarkistutin myös konehuoneessa akun vieressä olevat pääsulakkeet ja moottoriohjauksen sulakkeet.

  Auto starttaa, muttei käynnisty. Sytkänohjaus(?)sulake 5A oli ehkä palanut, mutta vaihtaminen ei auttanut. Tosin kuulosti siltä, että sähköt olivat jo niin vähissä, että moottorinohjaus ei enää lähtenyt käyntiin?

  Autossa on aikaisemmin ollut sama vika, joka oli korjautunut kuulemma kampiakselin asentotunnistin vaihtamalla? Nyt vaan alkoi epäilyttää, että vika ei ole ollutkaan anturissa, vaan liittimessa tai johdossa?

  Koska en ole livenä koskaan tuonikäisen Renaultin 1,4 bensakoneen kanssa paininut, niin vinkit missä tuo anturi piileskelee vm 2000 , 1,4 L bensakoneessa olisivat arvokkaita.

  Jännää tämä etäkorjaaminen..
   
 2. Rust Devil

  Rust Devil Gearhead

 3. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Jep. Google auttoi jo:

  " Sijainti
  Kirjoittanut: Köpi69 / 31.7.06 / klo 16:49

  Anturi on kytkinkopan päällä vauhtipyörän yläpuolella kiinnitettynä 2kpl 10mm kannalla olevalla ruuvilla. Sillä ei ole mitään merkitystä että onko vaihde päällä vai ei kun starttaat. Anturin pystyy myös mittaamaan, arvo pitäisi olla noin 200 ohmia."


  Mutta jos tulee lisää ajatuksia ja vinkkejä auton korjaamiseen kännykän kautta Kuhmoisissa, niin otetaan kiitollisena vastaan.

  Minun ääneni menee kyllä auton historian tuntien(?) tuolle liitinvialle/johtovialle?
   
 4. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Jep kiitos linkistä. Eksyin näköjään samaan tahtiin sinne itsekin. :poff:

  Samaa epäilisin itsekin, mutta en aluksi lukenut riittävän tarkasti ko. ketjua.

  Nyt olisi seuraava kysymys. Onko Kuhmoisissa hyvin varustettua autotarvikeliikettä/ hyvää korjaamoa? Siis jos asentotunnistinkin on paskana?
   
 5. mhahto

  mhahto 1st gear

  Meganen antureissa on samaa ongelmaa, tai anturissa ei ongelmaa vaan liittimessä.
  Liitin auki ja kiinni, usein auttanut.
   

Kerro tästä muillekin!