Missähän vika?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja sbc327, 23.9.2002.

  1. sbc327

    sbc327 Gearhead

    Oltiin tossa perheen kanssa ajelulla lauantai-iltapäivän ratoksi ja liikennevaloissa seisoessa tuli mieleen, että missähän korkeudessa se turbiini oikein nappaa. Vasen jalka jarrulle ja oikea kaasulle ja kokeilemaan. ajattelin, että pyöräytän renkaita vain sen verran että tiedän. Kevyt kaasutus ja n. 1700-1800 rpm alkoi renkaat vinkua. Äkkiä jalka pois kaasulta, MUTTA RENKAAT SEN KUIN SUTII VAAN! Kepistä vaihde vapaalle ja tilanne on ohi. Korvat punaisina paikalta pois vaimon kehuja kuunnellen. Mutta mistä tämä voi johtua?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Sulla varmaan jumittaa kaasu jotenkin, jos vielä sutii vaikka nostaa jalan kaasulta. Moottorilta se voima sinne takapyörään lähtee ja sitähän kaasujalalla hallitaan. Jos tuossa tilanteessa sutimaan jää, niin ei se ainakaan vaihteiston vika ole...
     
  3. sbc327

    sbc327 Gearhead

    Joo, just tän haluankin kuulla, eli voin siis sulkea vaihteiston pois laskuista ja etsiä vikaa kaasu vivustosta? Jos vastaavassa tilanteessa löysään jarrun pois ja annan auton lähteä liikkeelle, kaasu palautuu normaalisti.
     
  4. J-M Partanen

    J-M Partanen 1st gear

    Ei kai sen kaasun tarvitse välttämättä jumittaa jos on kosteutta tien pinnassa ja saa pidon irti, saattaa pyöriä renkaat aika helpostikkin varsinkin jos on koneessa vääntöä.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    J-M, lueppas tarkkaan: " ...äkkiä jalka pois kaasulta, mutta renkaat senkun sutii vaan."
    Mitenkäs sitä vääntöö asvalttiin muualta kun moottorista, elippä siellä pitää olla kierroksia...
     
  6. J-M Partanen

    J-M Partanen 1st gear

    Joo mutta kulkeehan se auto Drivellä vaikka ei laita kaasua ollenkaan. Eli jos pito irtoaa sopivasti ei sitä kaasua tarvitse erikseen polkea.
     

Kerro tästä muillekin!