Mistä 100A perusrele?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Hyytiäinen, 28.5.2010.

  1. Hyytiäinen

    Hyytiäinen Gearhead

    Olis tarve venekäyttöön 3 kpl 12V min. 100A releitä, mutta normaaleista autotarvikeputkista ei näy löytyvän. Noita 12V vehkeitä ei varmaan kotitaloussähköliikkeistä löydy, eli onko ideioita mistä Turun seudulla kannattaisi kysellä tuollaisia releitä ja saisi vieläpä kohtuuhinnalla?

    Eli normaali kytkevä rele, ei mitään muita kikkoja.
     
  2. INVICTA

    INVICTA 3rd gear

    pukkaa googleen hakusanaks tehoreleet, ainaski aditasta löytyy tosin ei lähelläkään turkua. ei vissiin tule releet autokäyttöön kun täytyy noin julmat olla? 70a releet löytyy vielä autovaraosasta ja aika pitkälle pärjää :wink:
     
  3. JKF

    JKF Gearhead

    Olis sellainen muistikuva että olisin joskus hypistellyt tuollaisia motonetin venetarvikeosastolla. Tai jotain solenoideja...


    edit: tuli vielä mieleen, että autojen hehkureleistä löytyis todennäköisesti sopivia. Elikkä sellaisesta systeemistä jossa hehkujen ohjaus ja rele ovat erilliset.
     
  4. T&S

    T&S Gearhead

    En muista firman nimeä, mutta entisen Turun Diiselin takana on autosähköliike josta löysin itse sellaisen, tosin muutama vuosi sitten.
     
  5. Hyytiäinen

    Hyytiäinen Gearhead

    Jep, kiitos vinkeistä. Entisen Turun Diiselin takana on TD-Autosähkö, josta tuollaisen varmaan löytäisi.

    Releet tulee veneen ankkurivinssin käyttöön. Vinssissä on 1000 W moottori. Tuli sellainen mieleen, että käynnistysvirta noissa on aikamoinen, varsinkin jos on heti kunnon kuorma päällä. Tavallinen rele ei välttämättä sitä kestä. Vanhat releet on solenoidityyppisiä "peltikannuja" (http://www.4h.com.au/prod125.htm). Pitäiskö sovinnolla hankkia sen tyyppiset releet, ettei ole kontaktorit jumissa heti yhden kesän jälkeen.

    Onko offroadmiehillä kokemusta vinssien kytkennöistä?
     
  6. sbf

    sbf Gearhead

    Fordin startin rele on se mitä etsit.Olen niitä nähny ihan tehdasasennuksina vinsseissä.Löytyy suunnilleen jokaisesta usa-fordista pre-90 luku.
     
  7. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    On myös 90 lukusissa pickupeissa ainakin ja ompa tossa crown vicissäkin. Hehku ja startti releet identtisiä, hehkuissa reippaasti yli 100A .
    [​IMG]
    vanhempi malli on sellainen pönttö missä navat sivulle päin.
    rockautossa kuvia yms
     
  8. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    IKH:lta saa traktoritarvikkeena yleismallin starttirelettä 13 €/kpl.
     
  9. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    ^Mahtavat luettelot noilla, suosittelen tutustumaan.
     
  10. NymiS

    NymiS Gearhead

    Paikallisesta varaosapuljusta hankin 180A releen...

    Osaamaton varaosaliike jos ei tommosta saa hankittua.
     

Kerro tästä muillekin!