Mistä 200L tynnyreitä + jäteöljyn hävittäminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja VesQ, 7.7.2007.

  1. VesQ

    VesQ 1st gear

    Elikkäs mistäs mahtaisi saada/voi ostaa edullisesti noita 200L metalli tynnyreitä. Tarvisi jäteöljytynnyreiksi talliin mutta kun ei viitsi ostaa täyttä tynnyriä öljyä, kestää kuitenkin monta vuotta ennenkuin pääsee jätteitä sinne kippaamaan :D

    Lahden alueelta tai lähistöltä saisi olla

    Itselle ei tule mitään mieleen missä noita voisi olla, onkos noissa joku panttihomma eli firmat yms palauttaa niitä vai meneekö romuksi

    Entäs sitten toinen asia että mihin voi viedä jäteöljyä ja lähinnä mitä maksaa
    Yksi 200L tynnyri alkaa pikkuhiljaa olla täynnä mutta mihin viedä, ruohonleikkurikaan ei vie niin paljoa parissa vuodessa :D
     
  2. bootsi

    bootsi Gearhead

    Jos pöntössä on tosiaan vain jäteöljyä, niin syksyn tullen viimeistään joku tämän palstan lukijoista hakee sen sulta ilmaiseksi pois.

    -Talli lämpimäksi talvellakin- :wink:
     
  3. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Riihimäellähän on Ekokem, saakohan sinne viedä?? Vaihtoehto B on ostaa vanha diiselimersu ja polttaa se siinä. Itse suosin vaihtoehto C:tä ja poltan jäteöljyn muun roskan mukana aina kun sitä tulee.
     
  4. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Ai Bootsi ehti heittää vaihtoehto D:n kehiin. :lol:
     
  5. Rosvo

    Rosvo 1st gear

    Ainakin ekokem hakee ilmaiseksi yli 500 litran jäteöljyerät. Eli hanki kolme tynnyriä.. 8)
     
  6. Jza

    Jza Double Gearhead

    Ostaa tynnyrillisen bensaa, niin saa pöntön kaupan päälle ja bensat on äkkiä suditeltu sieltä pois näin kesällä :wink:
     
  7. VesQ

    VesQ 1st gear

    Hmm, onhan sinne tainnut joskus jotain muutakin lipsahtaa eli ei puhdasta, siinä on se seuraava ongelmakohta, kylällä pyörähti joku jätekeräyskin mutta eivät huolineet kun ei ollut täysin pelkkää jäteöljyä
     
  8. Rosvo

    Rosvo 1st gear

    Meillä on duunissa kolme jäteöljytynnyriä ja kyllä niihin "vahingossa" lurahtaa muutakin esim. jarrunestettä. Ei oo kertaakaan ekokemin mies valitellu. Kerran se tosin valitti kun joutu tyhjentää kahdesta eri tallista tynnyrit. Pitäis olla kuulemma yhdessä paikassa kaikki.
     
  9. Belair58

    Belair58 1st gear

    Eikai niistä tarvii maksaa mitään, kysyy vaan luvan viedä tynnyrin jonkun isomman autokorjaamon pihasta, ongelma jätettä nuo tynnyrit on yrittäjille eikä tietääkseni niissä mitään panttia ole,, ja polttaminen nyt ei ainakaan niin
    kauhean siistiä oo vaikken mikään ympäristö aktivisti ookkaan :rotfl:
     
  10. pt.

    pt. Gearhead

    Meillä päin on Jäteasemat, joihin voi viedä jäähdytinnesteet, öljyt ja muut tihulaisaineet mukaan lukien akut ja tämä kaikki ilmaiseksi.

    Itsellä erillään öljyt ja jäähdytinnesteet, mutta muistelenko väärin, että tuolla oli säiliö myös tuollaiselle coctailille olemassa.

    Jäteasemat asfaltoituja, siistejä ja helposti mentäviä paikkoja, joten eipä tuota ongelmaa ole esiintynyt, että tarvisi hävittämistä miettiä.

    "Säiliöinä" käytän maataloudesta saatuja öljykanistereita, joita helppo nostaa kyytiin ja helppo tyhjentää.
     
  11. SamiL

    SamiL Gearhead

    Metsäkoneurakoitsijoilta saattaisi löytyä tyhjiä tynnyreitä.
     
  12. Rytari

    Rytari Gearhead

    taitaa olla aika "pakollinen" tommonen asema jo joka kunnassa nykyään jo, helpommalla pääsee semmoseen viemällä kuin polttamalla yms jossei omaista pannua missä polttaa, metalliverstailla yleensä löytyy kans tynnreitä, tosin jos on voimassa joku ympäristöjärjestelmä niin ne on vähän hukkaamiskiellossa, mutta sekään nyt ihan mikään ongelma ole.
     
  13. VesQ

    VesQ 1st gear

    Ok. Eli ei ole varsinaista paikkaa missä niitä myydään

    Täytyy tuossa kun kaupungilla pyörähtää niin katsella jos jossain firman pihassa olisi ja kysellä kohtaloa

    Täytyy kolavalta kysyä mitä maksaa jos veisi tuon täyden sinne, ei taida noissa paikoissa olla mitään systeemiä että imaisevat tyhjäksi, täytynee varmaan jättää vanha pytty sinne tai sitten lotrata pienempiin kannuihin

    Tulevaisuudessa voisi olla näppärä vaikka 2 pönttöä ja toinen pelkästää öljylle ja toiseen sitten vaikka sellainen coctail
     
  14. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Jos välttämättä ostaa haluat -> http://www.paketo.com/ ...tuolla pihalla on purkki poikineen laidasta laitaan...jokunen tuhat on tullut sinne vietyäkin.

    Osta 1000L IBC kontti niin mahtuu enempi ja Ekokem käy tyhjentämässä kun tulee täyteen... :lol:
     
  15. jussi

    jussi 1st gear

    Ainakin vielä pari vuotta sitten tyhjiä tynnyreitä sai esim. huoltsikoilta ja autohuolloista. Kannattaa kysyä.
     
  16. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Pari vuota sitten Ekokem Riihimäeltä haki ilmaiseksi vähintään 200 litraa eli yhden tynnyrillisen. Minimimäärä voi olla kiinni etäisyydestä. Yli 10 prosentin vesipitoisuudesta saattaa tulla lasku perässä. Soittamalla selviää


    No Ekokemin esitteessä näyttää rajana olevan 400 litraa. Imuautolla tyhjennys on ilmaista ja tynnyrin poisviemisestä veloitetaan rahtikulut.

    Nykyään jannut näyttävät talleilla keräävän jäteöljyt 20 litran muovikannuihin, jollaisen voi jättää maksutta kunnalliseen keräyspisteeseen. Näitä kannuja saa mm. pesula-alan liikkeistä, esim. autopesulasta.

    Jos välttämättä haluat 200 litran tynnyrin, niin niitä voi kysellä jo mainituista metallintyöstöyrityksistä. Heillä yleensä kertyy tyhjiä leikkuunestetynnyreitä.
     
  17. signet

    signet Gearhead

    Mulla olis muutama ylimääränen tuhannen litran kontti metallikehikolla,kerran käytettyjä uutta hydr. tai moottoriöljyä ollut.Satasen kappale.Eikä vie tallissa sen enempää tilaa kun kaksi tynnyriä...ja Mäentie Hollolasta kai edelleen hoitelee noita tyhjennyksiä.
     
  18. Granaatu

    Granaatu Gearhead

    Voisin järkätä harrastajille astioita, 5, 10, 20, 30litran muovikanistereita, 200litran peltitynnyreitä, joitain muovisiakin , 1000litran muovikontteja metallikehikolla. Hinta ei ole varmasti kynnys, kysy, mutta en varmasti myy trokareille ym voitontavoittelijoille. Nouto Lahdesta. Pistä yvtä jos tarvit.
     
  19. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Itse ainakin ostan kaikki öljyt 20 litran kannuissa...
    Ensinnäkin on halvempaa kuin 4 litraa kerrallaan...
    Ja mihin se 4 litraa edes riittää??
    Onpahan sitten ainakin vielä mitä tarvittaessa (ja muistaessa) voi lisätä...
    Ja saa vielä hyviä kannuja esim. tankin tyhjenystä varten (kun itse polttaa jäteöljyt).
     
  20. smuige

    smuige Gearhead

    meillä on tallilla yks tynnyri josta tarpeen vaatiessa viedään muutama 20l pöntö ilmaiseksi turun kaatopaikalle. Eipä toisaalta ottaneet maksua siitäkään kun vein duunista lavallisen akkuja sinne, n. 60 kpl.
     

Kerro tästä muillekin!