Mistä 200L tynnyreitä + jäteöljyn hävittäminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja VesQ, 7.7.2007.

  1. Aako

    Aako 1st gear

    mulle toi Lassila&Tikanoja Maksutta tommosen 1000l kontin pihaan ja kun täyttyy niin soitto vain sinne ja käyvät imaseen tyhjäksi,jos on yli 10% muuta kuin öljyä, niin tulee lasku perässä, joka ei kuulemma ole pieni.

    en tiedä,onko asiaan vaikutusta sillä, että on virallinen korjaamo, luulis nyt harrastajankin öljy kelpaavan, kun tietty määrä tulee

    Niin, ja öljyn hävittämisestä ei tarvi kenenkään maksaa, se jäteöljyn hävitys maksetaan jo öljyä ostettaessa
     
  2. rokki383

    rokki383 Gearhead

    monta tarvit? jos 1 tai 2 riittää ni tuu hakemaa meiän pihasta lahen ja orimattilan puolvälistä yv tai 0451308964 masa, miel vähän klo 16 jälkee ni on työt ehkä loppu enkä oo kerinny viel tallille
     
  3. saminurminen89

    saminurminen89 1st gear

    itse ostin tuollaisen kuution säiliön tosta kyliltä 5e 8) saa kuulemma hakea enemmänkin jos on tarvetta :D kunhan hän vaan saa hommattua niitä lisää. ja toi omani on ainakin aivan uusi! ei mitään hajuja ja ei mitään edes tippaa pohjalla 8) en vain niin paljoa öljyjä vaihtele että tulis toi kuutio kovinkaan nopeasti täyteen mutta pitää katsoa jos jotain käyttöä kehittäis. 8) ja vaikken mikään ympäristö aktivisti olekkaan niin sen verran saa sitä järkeä sitten käyttää että ei öljyjä hävitetä viemärin, polttamisen tai maahan kaatamisen kautta :soosoo: sen verran jokainen jaksaa vaivautua että voi ne öljyt talteen ottaa ja viedä pois.!!!! ja muuten ihan vinkiksi että mä olisin kotiin noi 60 akkua tuonut kun niistä saa nykyään ihan hyvät rahat! :wink: parista-kolmesta sadasta kilosta akkuja saa nykyään joiltain ihmisiltä jopa 100e :D ja akku painaa yleensä noin 20-30kg eli tossa meni ainakin noin 120000e hukkaan:D EI HELVETTI KYLLÄ MULLE NYT ON JOKU PUHUNUT PASKAA!!! -->> lähden tästä akkuja keräämään :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  4. pontso

    pontso Gearhead

    eikös se mäentie tai sinnepäin kuigtenkin ole siellä soramäessä riksuntien kulmassa kysyppäsieltä aikoinaan hoitivat meiltä
     
  5. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    Onko sen tynnyrin sisältö edes jotenkin palavaa?
    Käykö jos tuun hakeen sen nykysen tynnyrin ja tuon tyhjän tilalle?

    Nimim. "Tallikaminalla on jano"

    EDIT: Jaa perhana, täähä oli viimevuotinen topikki...
     
  6. -rs-

    -rs- 3rd gear

    Onneksi olkoon.

    Faktaa: Ekokem hakee imuautolla ilmaiseksi mustan jäteöljyn, kun sitä on tarpeeksi. Itselläni on pikkupajan pihassa asianmukainen 1500L säiliö valuma-altaalla johon litku menee jos säiliö mätänee puhki. Mikään ei estä säilömästä sitä irtotynnyreissä, mutta vahingon sattuessa maaperä pitää puhdistaa. Vettä tms laatua huonontavaa saa olla max 10%, eli kansipahvin räjäyttäneiden laitteiden öljyt voi huoletta kaataa sekaan, kunhan astioissa on tarpeeksi "normaaleiden" öljynvaihtojen jätöksiä.

    Öljynsuodattimet ovat kiinteää öljyistä jätettä, joka ainakin omasta mielestäni hoituu helpoiten vuokraamalla L&T:sta asianmukainen astia, joka sitten pyynnöstä noudetaan pois ja toimitetaan samalla tyhjä, pesty astia tilalle. Ei maksa maltaita, on esim riittävän suuressa kimppatallissa ihan realistinen vaihtoehto. Itse olen ottanut harrastelijoilta vastaan öljynsuodattimia pientä korvausta vastaan koska maksaahan se minullekin hankkiutua niistä eroon. Varmaan kuka tahansa täyspäinen korjaamo ottaa ne vastaan jos rahaa tarjoaa, tuskin korjaamojen pitäjätkään onnesta soikeutuvat jos marjamettät on täynnä M-filttereitä. Itse olen veloittanut pesuvadillisesta suodattimia kympin, eli alle euron kappale ja siihen ei harrastuksen pitäisi kaatua.

    Sokerina pohjalla, se mikä maksaa on jäähdytinnesteen hävittäminen. Samaan astiaan kuuluu myös jarruneste. Hävityshinta yli euron/kilo, muistaakseni viimeisen noudon yhteydessä. Päälliskauppaa veloittavat tynnyrin hävitysmaksun 25 euroa, vaikka mielestäni on metallijätettä josta nykyään jopa maksetaan.

    Em huomioiden, lahjoitan mielelläni tyhjät öljytynnyrit kenelle tahansa. Romurautaa keräävät eivät niistä tykkää koska painon suhde kokoon ei oikein ole ideaali, jostakin syystä esim jarrulevyt tuntuisivat olevan mielekkäämpää tavaraa..

    Ja nyt ratkaisu arvoitukseen miksi alussa on lainaus, ja onneksi olkoon:
    Romumetallin ollessa hinnoissaan tässä meidänkin saaristopitäjissa kiertää metallin ostajia, jotka muun muassa maksavat lyijyakuista 5 euroa kappaleelta. Tietämättömyyttäsi menetit 300 euroa ja näit jonkun verran turhaa vaivaa roudatessasi akkuja firman hiasella turkkuuseen :rotfl:
     
  7. -rs-

    -rs- 3rd gear

    Nämä kyllä oikeasti olivat hankalia asioita joskus selvittää mihin kaiki liejut asianmukaisesti hävitettynä kuuluvat, jopa autokorjaamolle. En ihmettele, miksi harrastajat joutuvat käyttämään hyvinkin erilaisia keinoja. Alla pari linkkiä, joista aukenee osa mysteereistä (sisältöä en ole lukenut, otsikot vain..)

    http://www.ekokem.fi/attachments/ekokem ... _a___o.pdf

    http://www.ekokem.fi/attachments/ekokem ... atteet.pdf

    http://www.ekokem.fi/attachments/ekokem ... nostus.pdf

    http://www.ekokem.fi/attachments/ekokem ... teista.pdf
     
  8. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    onni forsell noutaa ilmaiseksi noita tyhjiä tynnyreitä, saattaa jopa maksaakin niistä.

    niiltä voi kysyä jos myisivät joitain hieman kolhittuja tynnyreitä. myös kontteja hakevat.

    tallille kannattaa tosiaan hommata kunnon muovikontti tuota jäteöljyä varten, mukavampi täyttää isosta aukosta kuin pelata suppilon ja tynnyrin kanssa.
     
  9. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    ruovedeltä löytyy kans tunnyreitä ja kontteja tarvitsijalle ihan kahvin ja pullan hinnalla :rotfl:
    jos on tarvis nii yyveetä kehiin.
     
  10. signet

    signet Gearhead

    Se tynnyrinhävitys on ekokemin kautta kyllä kallista,mut kuulin niitten kuskilta et niille tulevat tynnyrit on usein niin paskasia et se pesu ja sen loppumössön hävitys on kallista et siitä ne sitten rahastaa.
    Akkujen hävityksessä on semmonen pikku juttu et kun ne on ongelmajätettä niin niitä ei saisi luovuttaa kun sellaselle jolla on luvat niiden keräämiseen ja kuljettamiseen.Nää mannet jotka niitä täälläpäin keräilee niin niillä tuskin on ADR yms. luvat kunnossa.Akuissa on tuottajavastuuhomma ollut käytössä jo vuosia,eli uuden akun hinnassa on otettu kierrätysmaksut jotta voit palauttaa vanhat akut sinne mistä ostat uuden tai moniin muihin kierrätyspisteisiin.Homma toimi silloinkin kun lyijyn maailmanmarkkinahinta ei ollut niin korkea kun nyt.Ihmeen paljon ne niistä pattereista maksaa vaikka nykyakuissahan ei ole lyijyä juuri nimeksikään vanhoihin verrattuna.
     
  11. -rs-

    -rs- 3rd gear

    Se tynnyrinhävitys on ekokemin kautta kyllä kallista,mut kuulin niitten kuskilta et niille tulevat tynnyrit on usein niin paskasia et se pesu ja sen loppumössön hävitys on kallista et siitä ne sitten rahastaa.
    Akkujen hävityksessä on semmonen pikku juttu et kun ne on ongelmajätettä niin niitä ei saisi luovuttaa kun sellaselle jolla on luvat niiden keräämiseen ja kuljettamiseen.Nää mannet jotka niitä täälläpäin keräilee niin niillä tuskin on ADR yms. luvat kunnossa.Akuissa on tuottajavastuuhomma ollut käytössä jo vuosia,eli uuden akun hinnassa on otettu kierrätysmaksut jotta voit palauttaa vanhat akut sinne mistä ostat uuden tai moniin muihin kierrätyspisteisiin.Homma toimi silloinkin kun lyijyn maailmanmarkkinahinta ei ollut niin korkea kun nyt.Ihmeen paljon ne niistä pattereista maksaa vaikka nykyakuissahan ei ole lyijyä juuri nimeksikään vanhoihin verrattuna.[/quote]

    Tässä mun tapauksessa jätepakkas- ja jarrunesteet on aina laitettu viimeksi tyhjentyneeseen öljytynnyriin, eli rahastuskäytäntö lienee tullut "kaikille samaksi". Sen ymmärrän kyllä, että sateessa vuosia seissyt ydinjätetynnyri ei ole hävitettävissä noin vain.

    Ja akuista, kyllähän se niin on että huuhaakerääjät (joka tässä tapauksessa ei ole manne, mistä sellainen tuli heti mieleen? :D ) tuskin hävittävät akun nesteet ja muovikuoret ihan parhaimmalla mahdollisella tavalla. Smuigelle tiedoksi edelleen: paikallisen varaosamyymälän pihalla on kaksi mustaa kannellista muoviastiaa jotka on trukilla nostettavissa, ne on myös sitä varten että siihen voi vanhat akut laittaa, eikä maksa mitään. Ajoit siis joka tapauksessa tunnin turhaan kioskinne hopeanuolella..
     
  12. pontso

    pontso Gearhead

    teeppä kunnon iso suppilo siihen tynnyrin päälle ja laita siihen kunnon ritilä niin on hyvä kaataa sinne, te se kerran kunnolla niin huomaat eron , ritilän päällä on hyvä valuttaa suodattimet tyhjäks , täälläpäin mannet on ainoita jotka hoitaa noi romuraudat pois säännöllisesti ja maksaa siitä vähän rahaa , valkoset ei viitti hakee puolta kuormaa yhdestäpaikasta, ja meiltä ei tuu mitään alle 3 millin sälöö
     
  13. Timmo

    Timmo 1st gear

    Kuopiossa jäteöljyt viedään kanistereissa Haapaniemen ongelmajäteasemalle, ei maksa mitään.
     
  14. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    jäähdytinnesteet kelpaa kans jäteasemalle ainakin meilläpäin, myös akut ja muut. eikä maksa kuin vaivan
     
  15. jaketin

    jaketin Gearhead

    onko vielä jollain 200l tynnyrin tarvetta? saattas löytyy muutaman. nämä siis stadin alueella...
     
  16. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    mullakin vois ehkä olla, Nummelassa.
     
  17. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Minäkin voin tarvittaessa järjestää tynnyreitä... (peltisiä 200 litraisia)
    Satunnaisena ympäri etelä-suomea, mutta Pirkanmaalla jatkuvasti....
     
  18. kotr

    kotr 3rd gear

    hae sieltä missä pietään seuraavat asfaltti sprintit :rotfl:

    täällä raahesa oli viikonloppuna tynnyreitä joka saatanan risteyksesä ku poijaat ajo rallia..
     

Kerro tästä muillekin!