Mistä 8 ohm kaiuttimia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Concarne, 8.1.2022.

 1. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Alue näyttää riittävältä. Ei se transistorivahvistin taida välttämättä tarvita mitään muuta peräänsä. Oletan, että laitat tuon sen vanhan radion perään ja tälle sopivat kaiuttimet ja samalla unohdat ne 8 ohmiset.
   
 2. Concarne

  Concarne 2nd gear

  Ajattelin laittaa eteen alkuperäisille paikoille kojelaudan päihin 8 ohmin kaiuttimet alkuperäisen vahvistimen perään. Tämän uuden vahvistimen sitten alkuperäiseltä vahvistimelta lähtevien takakaiuttimien piuhoihin ja sen perään jotkut normaalit 4 ohmin autokaiuttimet. Tämä siksi, että saan näin helposti kaikki uudet laitteet piiloon ja eteen sopii muutenkin vain matalat kaiuttimet. Normaali koaksiaalikaiutin ei oikein mene vaikka olisi halkaisijaltaan sopiva. Avaoauto kyseessä ja takakaiuttimet on katon alapuolisessa tilassa.

  En tiedä ymmärränkö asiasta tarpeeksi mutta eikö tuollaisen vahvistimen tuloimpedanssi ole reilusti yli 8 ohmia? Eli pitäisi hyvinkin toimia. Speksien mukaan tuon uuden vahvistimen kaiutintulo kestää 12 v jännitettä eli ei luulisi senkään olevan ongelma.
   
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  On ja voit kytkeä sen juuri kuten kuvasit. JOS tuo kuitenkin kuuluu päällekäyvän lujaa (mikä on odotettavissa, koska se tuottaa 60w tehon tilanteessa, jossa radiosi syöttää niihin 8 ohmin etusiin 1w tehon, joudut ratkaisemaan asian jollakin lisätyllä signaalin vaimentimella. Se voi olla se stereopotentiometri.
   
  Concarne tykkää tästä.
 4. Mika.T

  Mika.T Gearhead

  10 ohminen siellä lukeekin, mutta tämän foorumin fontti on perseestä kun teksti näyttää eriltä mitä kirjoittaa.
   

Kerro tästä muillekin!