Mistä autosta huokeella istuinosastaan kallistuvat jakkarat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja el borrachitos, 13.12.2011.

  1. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    eli tarttisin projektiin oikeastaan pelkät jakkaroiden kiskot,itse penkeille ei ole käyttöä. Mutta pointti on se, että niissä pitäisi olla kallistus siinä kiskossa ja luonnollisesti myös säätöä eteen-taakse suunnassa, niin kuin normaalisti tuoleissa on. Onko sellaisia olemassakaan vai onko se kallistus säätö jossain muualla kuin kiskoissa?
    Ei näet ole tullut tutkittua minkään uudemman auton jakkaroiden perspuolen anatomiaa...

    Niin ja tarkennukseksi vielä, että en tarkoita selkänojan kallistusta.
     
  2. B 50

    B 50 Gearhead

    Eikös jossain 80-luvun 2-ovi Toyotissa ole sellaiset kiskot? Mä keräsin muinoin sellaiset talteen mutta olivat irtopenkkien alta. Jotenkin jäi vaan mielikuva Toitsusta.
     
  3. Jossain katiskassa käytin 1gen gt-golfin penkin kiskoja , niissä oli etureunassa korkeussäätö , jolloin istuinosan kaltevuutta sai säädettyä, vai etsitkö nyt etureunasta saranoitua penkkiä jotta pääsee takapenkille?

    Sivusuunnassa kallistuvia en oo nähnykkään :rotfl:
     
  4. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    :lol: mut eiks sellainen ois hyvä niin saisi kipattua nalkuttavan eukon kätevästi bussipysäkille :p

    juu, en tartte sellaista että pääsee takapenkille,kun ei Cuuppaan oikein saa sitä millään ängettyä :lol:
     
  5. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Vieläkö sulla on ne tallessa? Kun taitaa noi kaikki ton ajan toitsut olla jo siirtynyt savanneille sarvikuonojen tönittäväksi tai jatkaa eloaan sardiinitölkin muodossa....
     
  6. Fleetsider

    Fleetsider 1st gear

    jos en ihan väärin muista niin ainakin tuossa e34 bemarissa on tuollanen systeemi..
     
  7. Rzlli

    Rzlli 1st gear

    740 Volvoissa kans tuommone
     
  8. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    70-luv 2-ovi toitsussa kääntyy vaan selkänoja,
    taitaa mennä 60-luv puolelle noi kääntyvät penkit ?

    edit. sellaset mallisarjat mitä on alotettu tekemään 60-luvulla ja valmistus päättynyt
    70-luv alussa niin niissä vois olla: kupla, mini, morris-austin mailerit, 600 fiiu yms.
     
  9. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Audi a4:ssa oli myös istuinmen kallistuksen vipu oli ainakin sellasessa kohtaa että vois vaikka olla kiskojen yhteydessä. Plussana vielä kiskot suoraan lattiaan kiinni. Tarkkaa tietoa ei ole ku ei pää mahtunu väliin.. :rotfl:
     
  10. Jampe_

    Jampe_ Gearhead

    -96 V6 mondeossakin manuaalisäätöisessä penkissä on ainakin kallistuksen säätö. Taisi olla vielä kiskoissa se säätö. Aikaa on kyllä muutama vuosi kun viimeksi tommosta penkkiä räplännyt mutta näin muistelisin. :rotfl:
     
  11. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead


    Sä vissiin nyt tarkoitat sellaisia kokonaan eteen kippaavia tuoleja, että kulku takapenkille helpottuu? Niistä ei ole kyse,vaan penkeistä missä on kallistuksen säätö, niin kuin tossa ylhäällä äijät on tarjonnut eri vaihtoehtoja. Kiitos vinkeistä :)
     
  12. B 50

    B 50 Gearhead

    Joo, ainakin mä tarkotin just niitä mitkä kippaa kokonaan eteen takapenkille kulun vuoksi. Eli tulkkasin kyssärin väärin.
     
  13. kmovat

    kmovat 1st gear

    opelis ja volkkaris 90-luvun lopus on kans tuommosii. jos mahollista, ni vertaile autos kiinni olevii systeemejä, esim. g- mallin Astrassa ylösalas kallistus tekee alimmillaan penkin semmoseks kupiks et e kiva,siis etu reuna nousee ja laskee enempi, kun taas esim volkkaris penkki nousee tasasemmin ylösalas suunnassa ja se etureuna ei paljoo muutu.
     
  14. Laupiaassa samarialaisessakin on muuten korkeuden säätö kiskoissa , vai olikos se viistoistayliyheksän ? No lada tuote kuitenkin , ne ei ainakaan hinnan kiroissa luulis olevan....
     
  15. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Ford Sierroistakin löytyy penkin kallistuksella olevia kiskoja, muistaakseni nousi-laski se penkin takareuna ellen ihan väärin muista. Veivi oli siinä penkin etupuolella.
    Ja säätövermeet on kiskoissa, sellaset tuli joskus jostain purkuraadosta otettua talteen tulevaisuutta varten.
     
  16. MJF

    MJF Double Gearhead

    Volkkareissa ja Audeissa on kiskot hitsattu lattiaan kiinni ja niille on vastakappaleet istuinten rungossa. Niitä on aika huono soveltaa muihin :-?
     
  17. rampleri

    rampleri 3rd gear

    V70 Vollessa keikkuu ylösales etu, sekä myöskin takareuna. Toimii näin myöskin jakkaran korkeus-siätönä.
     
  18. carpell

    carpell 1st gear

  19. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead


    Olisi vissiin pitänyt paremmin koittaa ulostaa tarkoitusperä suusta.

    Tarkoitus on juurikin, että kiskoista löytyy reilusti kallistusta nimen omaan etureunasta,koska penkki/penkit on tulossa chopattuun ja channeloituun huussiin,jossa palliin on saatava etutreunaan kippiä reilusti,että ajoasennosta saa hyvän.

    Eli en siis hae kokonaan eteenpäin kippaavan tuolin kiskoja, enkä myöskään raskaankaluston tyylistä ratkaisua,jossa penkki liikkuu 30cm suoraan ylös-alas suunnassa.

    Täytyy alkaa kyttäämään jo mainittuja merkkejä sekä malleja,jos sattuisi kohdalle
     
  20. el borrachitos

    el borrachitos Gearhead

    Tämmöiset kiskot kuullostaa oikeelta ratkaisulta. Hommaan tuo vielä vähän vääntömomenttia lisää se, että ne kiskot ei saisi kuitenkaan olla kovin korkeat...
    btw, hiivatin sähäkän näköinen kikotin peli oli tuolla EB:n linkin takana,tarpeeksi isoa mottia ja ahdinta vaan peliin :)

    http://3.bp.blogspot.com/__XHCKX-GucE/T ... -5151.jpeg
     

Kerro tästä muillekin!