Mistä ISOJA alppitorvia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja O.J., 14.10.2006.

  1. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Eli vähintään 40cm pitkiä, mielellään isompiakin jos mahdollista... Kyllähän rekkakaupat noita myy, mutta kun sattuvat toimimaan paineilmalla, jota vanin akusta ei saa kuin kompuralla... :oops:

    Kokemuksia myyntipaikoista / varaston pohjalta kaivettuja laitteita jouden...?
     
  2. p.levonen

    p.levonen 1st gear

  3. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

  4. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Bilteman torvet ihan kohtuullisia, tiedossa jo entuudestaan, mutta tuo "marine"-kauppa aivan sikamaisesti ylihintainen joka tavaraltaan... :mad: Jotkin rekkatorvet voisivat olla vaihtoehto, jos vain kompuran jostain löytäisi...?
     
  5. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Jos päädyt "rekka torviin" niin jokin paikallinen kuorma-autohajottamo voisi olla varteenotettava vaihtoehto kun sieltä löytyisi myös painesäiliökin. :odroll:
     
  6. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Voisi erillinen kompura ja painesäiliö -yhdistelmä mennä jo hieman raskaan sarjan ratkaisuksi... 8) olisihan se härö toteutus, mutta ajattelin suoraa painetta tööttiä painettaessa työntävää pienempää ko. hommaan tarkoitettua "pumppua"...
     
  7. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Motonetissä on ollut isoja paineilmatorvia, eikä hintakaan ollut muistaakseni paha. Mahtaisko toimia, jos heittäis vesilintua sillä mikä lieneekään mikä soi paineilmalla ja laittais tilalle sähkötorven. Voihan olla ettei sähköpillin ääni pääse ulos pitkästä torvesta, eikä ehkä kuulosta alppitorvelta, jos se on tän jutun pointti. Mut komeilta ne näytti, ja olin jo vähällä ostaa pari oman pick-upin katolle, mut on ne vähän liian huomiota herättävät tällaiselle ujolle pojalle. :oops:
     
  8. Scottsdale1980

    Scottsdale1980 1st gear

    Itellä on Motonetin torvet, 60cm pitkät. maksaa 17,90kpl ja ovat paineilma toimiset, vaativat painesäiliön, esim vanha jauhesammutin..johon sitten pumpataan painetta jollain...vaativat n.7bar että soivat kunnolla, ja nämä siis SOIVAT verrattuna sähkötorviin! Hintaansa nähden laadukkaat torvet joista lähtee ÄÄNTÄ! kunnon matala töräys!

    Löytyy motonetin sivuilta rekkatorvi nimikkeellä muistaakseni.

    Kompurana ei toimi halpahallin 12v tup syt kompura,testattu on!

    Offivaruste.com myy kunnollisia 12v kompuroita,rakenna painesäiliö ja tuollanen kunnon kompura, niin sitä voi torvien lisäksi hyödyntää esim renkaiden täytössä yms.

    Jos haluat kunnon laadukkaat alppitorvet,tulee kyseeseen HADLEY,mutta ne maksavat RAHAA....googleen HADLEY HORN niin löytyy tietoa..

    T.Antti "Jaava"
     
  9. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Mulla on työautossa Hadley torvet ja kyllä niitä on muutama ''itsemurhakandidaatti'' pelästynyt niin perkeleesti. Hyvät myös hirvien ja peurojen ym. karkotukseen. :-?
     
  10. freeride

    freeride Gearhead

  11. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Tuo kompuran säiliö pitäisi kuitenkin pitää koko ajan ns. paineessa, ja rakentaa itse paineentunnistimet katkaisurelein, varoventtiilit, jne... :oops: ja Offivarusteen kompurasetit on jo melko isoja ja HINNAKKAITA pelkkään torvikäyttöön... Mut kun Hadley; sivuilta katseli, ei ne pikkukompurat mitään isoja ole, jotka on tarkoitettu vain torven soittoon ja ilman säiliöitä, jne... Suora virta kytkettynä tuottaa painetta melko nopeasti siis. Onko Jaavalla tai muilla tietoa, miten paljon tuollaiset maksavat...? Kyllähän "p**kat housuun -torvesta" jonkun euron voisi maksaakin... :p ja en usko että kukaan sen osuutta OIKEANA turvavälineenäkään voinee kiistää.
     
  12. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Harmi vaan kun pashat meinaa joskus turahtaa omiin housuihin kun nojaat rattiin ja painat vahingossa torvea.. Esim. liikennevaloissa melko nöyryyttävää :oops:
     
  13. kingrat

    kingrat Gearhead

    Multa löytyy noin 40cm torvi tuolta Buickin konehuoneesta, paineilmasemmonen, sekä tietty myös säiliö siihen.
    Ne ois ikäänkuin ylimääräsiä, kiinnostaako?
     
  14. Scottsdale1980

    Scottsdale1980 1st gear

    Kyllähän siellä hadleyn sivuilla oli niihin sellasia pieniä säiliöitä...ite testailin noita motonetin torvia,ja ne vaativat pienen säiliön ja painetta sen min 3bar että ne soi! Voisin epäillä että niillä pienillä kompuroilla ilman säiliötä et saa torvia soimaan...

    Hadleytä kyselin jokunen aika sitten ja 100-200e välillä KAPPALE!! Onnin auto niitä ainakin kauppailee,sieltä vois tämän päivän hintaa kysellä...

    Noihan on tarkotettu rekkaan,josta torvi ottaa paineensa rekan omasta painejärjestelmästä.
     
  15. O.J.

    O.J. 3rd gear

    kingrat: Kiitos tarjouksesta, mutta parillista samanlaisia torvia olisin etsinyt... Mutta mites se painesäiliä/kompura -yhdistelmä...? Pitääkö kompura pahaa ääntä, ja miten valvoo painesäiliön täynnäoloa...?

    Jaava: Niinhän ne tulee suoraan rekan omista järjestelmistä, tuo torvi saadaan vain tavallaan "kaupanpäällisenä" siihen mukaan toimintaan... Vaniin paineilmajarrut? :rotfl:
     
  16. kingrat

    kingrat Gearhead

    Arvaapa kahdesti onko sitä kompuraa :(

    Eli torvi ja säiliö löytyy, kompuraa ei! Tossa on paineilmaiskarit takana ja niille kompura, ilmeisesti joku aikaisempi omistaja on aatellu sillä saavansa torven soimaan, mutta eipä ihan monroen iskarikompura sille riitä.
     

Kerro tästä muillekin!