Mistä jousisettejä '65 GM fullsizeen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Kimmoh, 17.2.2006.

  1. Kimmoh

    Kimmoh Gearhead

    Pitäs löytää madaltavien jousisettien valmistajia '65 gm:n fullsizeen. Jos jollakin on hyviä kokemuksia joistakin jousista, vois tarinoida niistä tähän viestiketjuun.
     
  2. 4dtolppamies

    4dtolppamies Gearhead

    Vanha kunnon rälläkkäkeino toimi omassa 65:ssani vuosikaudet ilman ongelmia. Oliskohan ollut edestä jotain 1,5 tai 2 kierrosta pois. Takana taisi olla Capricen suorat (ei supistusta päässä) jouset silleen, että ne menivät perän tukivarren jousikupin ympärille ja makasivat näin suoraan tukivarren päällä. Toimivat tosiaan ihme kyllä ronksumatta ja muutenkin mallikelpoisesti.

    Jos hianon haluu niin eikös tommoset air bägit sitten...

    http://www.lowridermagazine.com/tech/0411lrm_airbag/
     
  3. bowtie61

    bowtie61 1st gear

    Rälläkkä 8)
     
  4. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Kotimaiset jousipajat. Ei aihioista hehkutetut ja omien vaatimusten mukaan mitoitetut kierrejouset maksa juuri sen enempää kuin ulkomailta tilatut jouset. Sain tarjouksen aihioista tehtävistä jousista noin 80 € per jousi. Silloin saat niin jäykät ja matalat jouset kuin haluat..
     
  5. Kimmoh

    Kimmoh Gearhead

    Rällämoottorimodaukset on tuomittu ensalkuunsa. Sitäpaitsi takajousissa se ei onnistuisikaan. Ilmatyynythän ois hienot mutta tässä vaiheessa budjetissa ei ole varaa niihin. Täytyy vielä kuullostella, jos jostakin sais hommattua uudet jouset, mutta pittee laittaa korvan taakse noiden vanhojen modaaminen jousipajan toimesta.
     
  6. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    No vanhojen uudelleen hehkutus ja korkeuden säätäminen lienee vieläkin halvempaa. Toi 80 €/kpl alle oli tarjous uusista aihioista halutun korkuisiksi/ kiinitykset autooni passaviksi tehdyille jousille.. Ei minusta kovin tyyristä uusista kuston jousista, kun vertaat varaosakaupan jousihintoihin.
     
  7. Kimmoh

    Kimmoh Gearhead

    Jees, otin jo kusoja yhteen pajaan ja pyysin tarjouksen alkuperäisten jousien modauksesta.
     
  8. 4dtolppamies

    4dtolppamies Gearhead

    ["Rällämoottorimodaukset on tuomittu ensalkuunsa. Sitäpaitsi takajousissa se ei onnistuisikaan."]

    Ei rälläköinnissä ole mitään alkeellista, jousien lyhentäminen kun ei ole mitään rakettitiedettä vaikka sen pajalla teettäisi. Jos hienosti tekee niin pikkuisen (1 kierros) pois rälläkällä yläpäästä, siihen hehkutus ja pään taivutus alkuperäiseen tasaiseen muotoon niin eiköhän kelpais vaikka Xzibitille...ja katsastusmiehelle. Eikä poikkea mitenkään oleellisesti jonkun jousipajan tekemistä versioista. Takajouset onnistuu samalla kaavalla (vai miksei onnistuisi...?).

    Jos alkuperäisiä madaltaa reilusti vain hehkuttamalla niin lyö herkemmin pohjaan (sama jäykkyys, pienempi joustomatka). Jos taas lyhentää niin luonnollisesti jäykkyyskin lisääntyy; tietysti jos liikaa niin tulee liian jäykät ja homma menee persiilleen. Kokeiltu on...

    Paras vaihtoehto eteen olisi varmaankin droppiakselit niin pysyy alkuperäinen ohjausgeometriakin kunnossa.
     
  9. Kimmoh

    Kimmoh Gearhead

    Tässä ei nyt ole tarkotus teurastaa noita alkuperäisiä jousia, jos vaikka joskus haluttas vaihtaa ne takas. Ja tähän rälläkkä pätkimiseen; jos jollakin tunnostaa että ei ole varaa ostaa uusia tarkoitukseen sopivia kamppeita niin pistää katkaisten sitten. Lisäksi hakusessa ei ole maapallonpinnan tasotusväline, vaan paremman ajotuntuman ja samalla astetta nätimmän stanssin hakeminen.
     

Kerro tästä muillekin!