Mistä löytää BFG:n renkaita?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Anonymous, 26.7.2002.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mulle sanottiin että ai tulisi enää
    Suomeen, ainakin Autotek.
    Tarviis Radial T/A:ta

    Onko kellään tietoa??
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Siis pääkaupunkiseudun lähistöltä?
     
  3. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Goodrich-firmahan luopui renkaanvalmistuksesta joitain vuosia sitten ja tuotemerkki "BF Goodrich" myytiin muistaakseni Michelinille. Tuntuu että uusi valmistaja on vuosi vuodelta ajanut alas ko. renkaiden tuotantoa, siksi kai maahantuontikin hiipuu?
     
  4. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Suomen Micheliiniltä saadun tiedon mukaan ei
    tuoda kuin 4x4-renkaita, valmistus ei näin ollen ole lopetettu?
     
  5. Slant6

    Slant6 3rd gear

    BFGoodrich on päättäny olla lähettämättä BFG Radialia ja Control T/A:ta eurooppaan (Ranskaan) tuntemattomasta syystä. Ranskan tehtaalla on BFG:n valmistus lopetettu varmaan vuosi sitten. Tällä hetkellä Radial T/A:ta on Suomen Michelinin päävarastossa kokonaiset 72kpl kokoa 245/65r15 ja Control T/A:ta jotakuinkin 96kpl kokoa 225/75r15. Ja Suomen Micheliniähän ei sitten vuoden vaihteen jälkeen ole, hommat siirtyy ruåttalaisille.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Hyvähyvä....vihdoinkin ovat tajunneet lopettaa BFG:n myynnin. Ihme homma muuten, että sellainen pskarengas on ylipäätään kenellekään kelvannut; hulluimmat jopa niistä maksaneet. Voiko kukaan perustella esim. Comp T/A renkaiden käyttöä autossaan? Jos ne ois hyviä niin oishan ne menestyneet testeissäkin. Vaikka ois kuinka alustaltaan laitettu Corvette alla niin ominaisuudet pilataan ala-arvoisilla renkailla. Herätkää jo, ei sankka savunmuodostus tee renkaasta hyvää; muutoinhan ajelisimme kaikki Hakkapeliitta NR06:silla, ne ne vasta savuaa....
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mikähän mahtaa olla sitten maailman paras rengas jenkkiin? Ja mistä voin lukea rengasarvosteluita ko. renkaista?
     
  8. KajS

    KajS Gearhead

    No ne Hakkapeliitat on aika hyvät.

    Ihan tosissaan: Hakkapeliitat mallia 10 on DA-renkainakin aavistuksen kivammat kun Generalit.

    Odotan jo talvea, jotta saisi laittaa ne nokialaiset alle :smile:))
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Made in Poccha / CCCP, ne on hyviä ne kumit
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Nimetön nimettömälle: eiköhän esim. valtamerkkien kuten Michelin, Goodyear ja Continental valmistamat ja eri kansainvälisissä vertailuissa hyvin menestyneet renkaat pese mennentullen 1970-luvun "taidonnäytteen" nimeltä BFG. Off-road ym. erikoisrenkaat taitaa enemmänkin olla Goodrichin alaa, mutta että esim. ne Comp T/A:t...ei oikein hinta kohtaa ajo-ominaisuuksien ja märkäpidon kanssa...
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jaa. Valtaosa euroopassa myytävistä Radial T/A ja Control T/A gummeista tulevat kuitenkin michelinin tehtaalta ranskasta.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eh.. Ensinnäkään: Monikaan rengasvalmistaja ei enää tee ns. jenkkikokoja. Toisekseen BFG on tänäpäivänä kehitykseltään samaa tasoa kuin Michelin, johtuen vuosikausia kestäneestä yhteistyöstä. Kolmanneksi: BFG on hinta/laatusuhteelta parempi kuin moni muu. Kummasti vaan näkyy autoissa olevan lähes tulkoon järjestäen BFG Radial T/A, heti jos on vaan vähänkin leveempi gummi.

    ---

    cut the crap, get the facts.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Comp T/A on aika vanha juttu. Jenkeissä myydään Scorcher T/A:ta (värilliset renkaat, menee väriraidat kuviossa) ja g-Force T/A:ta, mikä vastaa euroopassa myytävää Pirelli p zeroa ja on korvannut comp T/A:n. Sitten on tietysti Comp T/A Drag Radial. Radial T/A on 15" myydyin.
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Bridgestonen S02:a näkyvät käyttävän mm. Roadsport V8 -luokassa. Tosin netissä on ollut jotain kommentteja huonoista yksilöistä.

    http://coolynx.virtualave.net/z3/upgrad ... /tyres.htm

    http://www.automotiveinfopage.com/Conto ... nking.html

    http://www.bookatrack.com/isapi/bat.dll ... &c&j&jonny

    Rengasta ei tosin taideta enää tehdä ja S03 on tullut tilalle.

    Kenties Bridgestonella on laatuongelmia vrt. Ford Explodereiden ongelmat Bridgestonejen kanssa.

    Rengaskoko on tosiaan ongelma, jos haluaa jenkkiin jotain parempaa kuin S-luokka. Esim. valikoima 205-245/60/15 välillä on aika heikko. Useimmat uudet Z-luokitellut alkavat 16- tai jopa 17-tuumaisista.
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    taidat olla nokialla töissä
     
  17. Fastback

    Fastback Gearhead

    Yksi närpiöläinen firma toimittaa BFG:tä. Tosin kaverini kohdalla tilatut 275/15 BFG:t tulivat 265/15 Coopereina ja toimitusaika venahti kolmella kuukaudella. Taitaa olla jenkeistäkin toimitushäriöitä? Ei firmaa voi moittia, sillä ei se heidän syy ole, että huolitsija hukkaa kontin.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Fastback 2002-09-11 20:02 ]</font>
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Vai johtuukohan se siitä että ko. firma ei ole micheliniltä BFG:tä enää saanut ennakkotilauksesta huolimatta ja tilalle on laitettu euromasterin maahantuomat cooperit... michelin omistaa euromasterin.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mulla on sama ongelma, tarttisin BFG Radial T/A 255/60/15R renkaat taakse ja niitä ei tunnu olevan, edes käytettyjä. Kattelin netistä ja siellä oli osoitteessa 1010tires.com (Jenkeissä) firma joka myy niitä edelleen. Laitoin sinne sähköpostia ja kysyin toimittavatko eurooppaan ja mitä se maksaa. Nuo yllämainitut oli luokkaa 75-79 dollaria kipale, en muista ihan tarkkaan. Ei oo kuulunu vielä vastausta, mutta jollei se messinkiä maksa, taidan tilata omani sieltä..
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jatkoa edelliseen...vastaus tuli. Toimittavat länsi-eurooppaan DHL rahtina, eli ei liian halpaa..
    Tilaan ittelleni BFG Radial T/A 255/60R15 2kpl hinta oli 78.99 dollaria kipale ja rahti 195 dollaria. Tekee siis yhteensä 352.98,- mikä on suunnilleen sama euroina ja vanhaa rahaa n 2120 mk. Tullaus voi tehä vielä jonku kympin päälle. Matkahuolto toimittaa tavaran kotiovelle. Jos siis pakottava tarve niille BFG:lle on, niin sieltä saa..
     

Kerro tästä muillekin!