Mistä löytää halvin rahtari Autolle USA:sta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Falchi, 2.2.2005.

  1. Falchi

    Falchi 1st gear

    Pitäis Ford Crown Victoria saada kuskattua Californiasta Helsinkiin mutta beweship pyytää yli 2000e Ro-ro rahtina NY-Hki. Mistähän kannataisi kysellä halpaa tai ainakin halvempaa rahtia??
     
  2. KajS

    KajS Gearhead

    Onnittelut ostoksesta!

    Eihän tuo 2000 nyt ihan ryöstöä ole.

    Vaikkakin bewe ei kuljeta sun auto metriäkään (nvocc=Non Vessel Operating Common Carrier), eli nekin ostaa sen rahdin.

    Kysy Wallenius Linelta niiden edustaja(t) Suomessa ja soittele sitten: info@walleniusmarine.com. WL kuljettaa autoja ihan oikeasti.

    Sitten: onko pakko tuoda Helsinkiin? Kotka ja Hanko on kanssa ihan hyviä vaihtoehtoja.

    Ja impala1968 kertoo sulle 101 kohtuullista tapaa saada auto ehjänä Suomeen.

    Nimimerkillä: kyllä mä sen buickin vielä joskus...
     
  3. PekkaP

    PekkaP 3rd gear

    Yksi vaihtoehto (jota olen itse käyttänyt) on ruotsalainen Nordtrafik (Göteborg). pystyvät hoitamaan niin auton noudon USAssa satamaan, pakkaavat konttiin joko omaan tai edullisemmalla kaavalla haettaessa ns. yhteiskontti (= 2-3 autoa kontissa).

    Nordtrafik hoiti tapauksessani tullauksen, ja kaikki tarvittavat kuviot Göteborgisa ja toivat auton sitten pienellä lisäkorvauksella Tukholmaan.

    Tämän jälkeen auto on EU:n sisällä eli sen voi nykyohjeistuksen mukaan tuoda Suomen satamasta suoraan omalle tallille ja jättää autoveropäätöstä koskevat paperit sisään itse haluamanaan hetkenä.

    Ja Ruotsissa oli ainakin pari vuota sitten kun toin auton alhaisempi arvonlisävero tulkinta vanhoille yli 30 v / yli 50 v autoille kuin Suomessa .


    Nordtrafikin sivuilla on laskuri ( sisältäen eri satamia USA:ssa) jolla voi laskea suoraan myös tullimaksut ja liikevaihtoverot kun auton ostohinta tiedossa ( toki toimii vain ruotsin kruunuilla mutta kurssi karkealla pyöristyksellä n. 1 € = 9 SEK

    Löytyy osoitteesta:

    http://www.nordtrafik.se



    Asioida voi ruotsiksi/englanniksi -- saattaa olla että heillä nyt myös suomenkielentaitoinen hlö. Jos tuontimäärät heidän kauttaan kasvavat, niin varmaan Suomi-asiakaille räätälöivät palveluita myös "kotiovelle" asti.
     
  4. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Pari tonnia NY-Hki on aika kova noteeraus. Just seilaa 95 Dodge Ram (=aika iso auto) Itärannikolta Kotkaan kansirahtina ja rahtihinta on melkein puolet halvempi, ei tosin sisällä tullauksia eikä satamamaksuja mutta ne ei oo kovin isoja juttuja.
     
  5. Falchi

    Falchi 1st gear

    Kiitoksia kaikille varsinkin Nordtrafik vinkistä, tota en ajatellut et Ruotsin kautta tois. Täytyy soittaa ja kysellä miten pitäis toimia et sais 351w:n kotiin.
     
  6. pantera

    pantera Double Gearhead

    Voin myyda rahtitilaa Houston TX - Helsinki 20ft eli puoli konttia 1000E
    Lahtee helmikuun lopussa
     
  7. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Kyllä 2 tonnii nykistä on ryöstöä ku losista tulee alta tonnin. Walleniuksen edustaja täällä on Helsinki Motor Ships Oy. Satoja autoja oon tuonut niiden kautta kansirahtina ja hyvin on homma toiminut.
     
  8. magge

    magge 1st gear

    Kunnon suomalainen autorahtari loytyy myos Losin alueelta. Kaverin nimi on Kervinen ja firma on Halmari Corp., mika on ollut toiminnassa jo kymmenisen vuotta. Kaveri lahettaa 2-3 konttia viikossa Losista Suomeen ja kontit puretaan Hameenlinnassa. Kervinen pystyy myos hoitamaan auton noudon kauempaakin joko omalla pickup-traileri-yhdistelmalla tai sitten jollain rahtarin kyydilla. Kannattaa ottaa yhteytta +1 310 291 1710 tai halmari@aol.com. Han on lahettanyt mulle useita autoja jo vuosien ajan. Homma toimii hyvin ja hinnat kilpailukelpoiset kenen "NVOCC:n" kanssa tahansa.
     
  9. Crown57

    Crown57 Gearhead

    ??? Luulin, että Petteri Halmari(Pomona,CA) on Hämeenlinnalaisen Suomen Sijoitus Oy(vai mikä se nyt oli) leivissä. Ainakin tämä firma hoitelee halmarin konttien tullaukset jne jne.. Itselle on tullut osia Halmarin kautta ja suosittelen. Muistaakseni auton rahti olisi ollut $1200 + lastaus/purku. tai jotain. Kannattaa soittaa ja kysyä.

    Kansirahtina en uskaltaisi pistää. Itselle juuri tulossa yksi auto California Shippingin kautta. Hinnat ovat korkeammat, mutta kaverit eivät pakkaa konttiin kuin 3 autoa. Riskien minimoimiseksi.
     
  10. magge

    magge 1st gear

    Ei Petteri ole Tepon leivissa, tekevat vain yhteistyota. Halmari hoitaa hommat taalla CA:ssa eli hommaa asiakkaat, kuskaa autot ja pakkaa kontit etc. ja Teppo hoitaa vain Suomen paan hommat. En ole kuullut, etta Halmarin pakkaamissa konteissa olisi ollut damageja, mutta tieda sita sitten...? Olen kylla nahnyt Halmarin valmiiksi pakattuja kontteja ja kylla niissa tilaa on autojen valissa riittavasti. Noh, en ma tasta mitaan provikkaa saa, joten antaa kehumisten jaada tahan...on vaan hyva ja luotettava tyyppi se Petteri.
     
  11. vinkkeli

    vinkkeli Gearhead

    car koivisto tuo tai on tuonut kaliforniasta autoja hoitaa kai tullaukset ja muut ja auton voi sit noutaa pohjanmaalta,kannattaa kysyä myös sieltä tai amercars.com joka tosin on lake worthissa
     
  12. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Kysymys oli mistä halvalla NEW YORK-HELSINKI? Jenkkien pitkät sisäiset rahdit tulee kalliiks jos tota lähtee nykistä viemään kaliforniaan tai floridaan..
     
  13. Kimi

    Kimi 1st gear

    Falchi kirjoitti:

    Pitäis Ford Crown Victoria saada kuskattua Californiasta Helsinkiin
     
  14. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Ups.. ..niinpä olikin. Toi NY-Hki hämäs univelkaista. Ite odotan just tietoa Losista koska mun Buick lähtee sieltä? Halmarilta tulee, kun myyjä sais sen sinne ensin.
     
  15. Crown57

    Crown57 Gearhead

    Käsittääkseni Halmarilta lähtee kontteja myös itäranikolta? Tai sitten Tepolta?
    Noh kuitenkin, puhelin käteen ja soitto...
     
  16. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Noi Halmarin kontit on todella hyvin pakattuja, en oo missään muissa nähnyt niin paljoa kiinnityksiä/auto kun noissa. Myös tilan käyttävät kiitettävän tarkkaan, ei sitä kalifornian ilmaa tänne kannattaisikaan kuljettaa....
     
  17. Falchi

    Falchi 1st gear

    Kiitos, kiitos

    No tulihan sitä tietoa ja runsaasti.
    Järkevintä olis tietysti lähettää suoraan Losista kun kerran autokin on länsirannikolla. Oletin vaan että hinta sieltä olis moninkertainen itärannikkoon verrattuna. Täytyy soittaa Kerviselle
     
  18. DD6

    DD6 Gearhead

    Otetaan tälläinen "lähes" hypoteettinen tilanne:
    "Oletetaan", että auto löytyy Ohion osavaltiosta. En ole aiemmin pelannut suurten rahavirtojen, omistusoikeuksien enkä auton ulkomailta oston kanssa, joten kylmä rinki on perseen ympärillä.

    Järkevintä kait olisi löytää joku instanssi, joka hoitaisi homman kotiin samalla kertaa, eli hoitaisi auton oston, kuljetuksen itärannikolle ja laivauksen Suomeen. Laivayhtiöitä näemmä löytyy vanhoista viestiketjuista, mutta se "välikäsi" olisi hakusessa, heti kun Kuningas Pankki näyttää kuuluisaa vihreää valoa (toivottavasti sen 1-3 vrk 8) )

    Onko kukaan saanut -58 - 59 -ikäistä kulkinetta tuotua alle maagisen 29 % veron?
     
  19. impala1968

    impala1968 Gearhead

    DD6 laita yksityisviesti tai mailia, keskustellaan tarkemmin.
     
  20. Re: Kiitos, kiitos

    Sellainen se on logistiikan jännä maailma. Taitaa Losin-kontti matkata ison konttilaivan kyydissä läpi Panaman-kanavan ja siitä Eurooppaan..

    Auton rahtaaminen maateistse läsirannikolta itään ja sieltä yli taitaa tulla kalliimmaksi, kuin yhtenäinen merimatka?
     

Kerro tästä muillekin!