Mistä löytää halvin rahtari Autolle USA:sta?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Falchi, 2.2.2005.

 1. Falchi

  Falchi 1st gear

  Pitäis Ford Crown Victoria saada kuskattua Californiasta Helsinkiin mutta beweship pyytää yli 2000e Ro-ro rahtina NY-Hki. Mistähän kannataisi kysellä halpaa tai ainakin halvempaa rahtia??
   
 2. KajS

  KajS Gearhead

  Onnittelut ostoksesta!

  Eihän tuo 2000 nyt ihan ryöstöä ole.

  Vaikkakin bewe ei kuljeta sun auto metriäkään (nvocc=Non Vessel Operating Common Carrier), eli nekin ostaa sen rahdin.

  Kysy Wallenius Linelta niiden edustaja(t) Suomessa ja soittele sitten: info@walleniusmarine.com. WL kuljettaa autoja ihan oikeasti.

  Sitten: onko pakko tuoda Helsinkiin? Kotka ja Hanko on kanssa ihan hyviä vaihtoehtoja.

  Ja impala1968 kertoo sulle 101 kohtuullista tapaa saada auto ehjänä Suomeen.

  Nimimerkillä: kyllä mä sen buickin vielä joskus...
   
 3. PekkaP

  PekkaP 3rd gear

  Yksi vaihtoehto (jota olen itse käyttänyt) on ruotsalainen Nordtrafik (Göteborg). pystyvät hoitamaan niin auton noudon USAssa satamaan, pakkaavat konttiin joko omaan tai edullisemmalla kaavalla haettaessa ns. yhteiskontti (= 2-3 autoa kontissa).

  Nordtrafik hoiti tapauksessani tullauksen, ja kaikki tarvittavat kuviot Göteborgisa ja toivat auton sitten pienellä lisäkorvauksella Tukholmaan.

  Tämän jälkeen auto on EU:n sisällä eli sen voi nykyohjeistuksen mukaan tuoda Suomen satamasta suoraan omalle tallille ja jättää autoveropäätöstä koskevat paperit sisään itse haluamanaan hetkenä.

  Ja Ruotsissa oli ainakin pari vuota sitten kun toin auton alhaisempi arvonlisävero tulkinta vanhoille yli 30 v / yli 50 v autoille kuin Suomessa .


  Nordtrafikin sivuilla on laskuri ( sisältäen eri satamia USA:ssa) jolla voi laskea suoraan myös tullimaksut ja liikevaihtoverot kun auton ostohinta tiedossa ( toki toimii vain ruotsin kruunuilla mutta kurssi karkealla pyöristyksellä n. 1 € = 9 SEK

  Löytyy osoitteesta:

  http://www.nordtrafik.se  Asioida voi ruotsiksi/englanniksi -- saattaa olla että heillä nyt myös suomenkielentaitoinen hlö. Jos tuontimäärät heidän kauttaan kasvavat, niin varmaan Suomi-asiakaille räätälöivät palveluita myös "kotiovelle" asti.
   
 4. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Pari tonnia NY-Hki on aika kova noteeraus. Just seilaa 95 Dodge Ram (=aika iso auto) Itärannikolta Kotkaan kansirahtina ja rahtihinta on melkein puolet halvempi, ei tosin sisällä tullauksia eikä satamamaksuja mutta ne ei oo kovin isoja juttuja.
   
 5. Falchi

  Falchi 1st gear

  Kiitoksia kaikille varsinkin Nordtrafik vinkistä, tota en ajatellut et Ruotsin kautta tois. Täytyy soittaa ja kysellä miten pitäis toimia et sais 351w:n kotiin.
   
 6. pantera

  pantera Double Gearhead

  Voin myyda rahtitilaa Houston TX - Helsinki 20ft eli puoli konttia 1000E
  Lahtee helmikuun lopussa
   
 7. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Kyllä 2 tonnii nykistä on ryöstöä ku losista tulee alta tonnin. Walleniuksen edustaja täällä on Helsinki Motor Ships Oy. Satoja autoja oon tuonut niiden kautta kansirahtina ja hyvin on homma toiminut.
   
 8. magge

  magge 1st gear

  Kunnon suomalainen autorahtari loytyy myos Losin alueelta. Kaverin nimi on Kervinen ja firma on Halmari Corp., mika on ollut toiminnassa jo kymmenisen vuotta. Kaveri lahettaa 2-3 konttia viikossa Losista Suomeen ja kontit puretaan Hameenlinnassa. Kervinen pystyy myos hoitamaan auton noudon kauempaakin joko omalla pickup-traileri-yhdistelmalla tai sitten jollain rahtarin kyydilla. Kannattaa ottaa yhteytta +1 310 291 1710 tai halmari@aol.com. Han on lahettanyt mulle useita autoja jo vuosien ajan. Homma toimii hyvin ja hinnat kilpailukelpoiset kenen "NVOCC:n" kanssa tahansa.
   
 9. Crown57

  Crown57 Gearhead

  ??? Luulin, että Petteri Halmari(Pomona,CA) on Hämeenlinnalaisen Suomen Sijoitus Oy(vai mikä se nyt oli) leivissä. Ainakin tämä firma hoitelee halmarin konttien tullaukset jne jne.. Itselle on tullut osia Halmarin kautta ja suosittelen. Muistaakseni auton rahti olisi ollut $1200 + lastaus/purku. tai jotain. Kannattaa soittaa ja kysyä.

  Kansirahtina en uskaltaisi pistää. Itselle juuri tulossa yksi auto California Shippingin kautta. Hinnat ovat korkeammat, mutta kaverit eivät pakkaa konttiin kuin 3 autoa. Riskien minimoimiseksi.
   
 10. magge

  magge 1st gear

  Ei Petteri ole Tepon leivissa, tekevat vain yhteistyota. Halmari hoitaa hommat taalla CA:ssa eli hommaa asiakkaat, kuskaa autot ja pakkaa kontit etc. ja Teppo hoitaa vain Suomen paan hommat. En ole kuullut, etta Halmarin pakkaamissa konteissa olisi ollut damageja, mutta tieda sita sitten...? Olen kylla nahnyt Halmarin valmiiksi pakattuja kontteja ja kylla niissa tilaa on autojen valissa riittavasti. Noh, en ma tasta mitaan provikkaa saa, joten antaa kehumisten jaada tahan...on vaan hyva ja luotettava tyyppi se Petteri.
   
 11. vinkkeli

  vinkkeli Gearhead

  car koivisto tuo tai on tuonut kaliforniasta autoja hoitaa kai tullaukset ja muut ja auton voi sit noutaa pohjanmaalta,kannattaa kysyä myös sieltä tai amercars.com joka tosin on lake worthissa
   
 12. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Kysymys oli mistä halvalla NEW YORK-HELSINKI? Jenkkien pitkät sisäiset rahdit tulee kalliiks jos tota lähtee nykistä viemään kaliforniaan tai floridaan..
   
 13. Kimi

  Kimi 1st gear

  Falchi kirjoitti:

  Pitäis Ford Crown Victoria saada kuskattua Californiasta Helsinkiin
   
 14. rebel58

  rebel58 Double Gearhead

  Ups.. ..niinpä olikin. Toi NY-Hki hämäs univelkaista. Ite odotan just tietoa Losista koska mun Buick lähtee sieltä? Halmarilta tulee, kun myyjä sais sen sinne ensin.
   
 15. Crown57

  Crown57 Gearhead

  Käsittääkseni Halmarilta lähtee kontteja myös itäranikolta? Tai sitten Tepolta?
  Noh kuitenkin, puhelin käteen ja soitto...
   
 16. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Noi Halmarin kontit on todella hyvin pakattuja, en oo missään muissa nähnyt niin paljoa kiinnityksiä/auto kun noissa. Myös tilan käyttävät kiitettävän tarkkaan, ei sitä kalifornian ilmaa tänne kannattaisikaan kuljettaa....
   
 17. Falchi

  Falchi 1st gear

  Kiitos, kiitos

  No tulihan sitä tietoa ja runsaasti.
  Järkevintä olis tietysti lähettää suoraan Losista kun kerran autokin on länsirannikolla. Oletin vaan että hinta sieltä olis moninkertainen itärannikkoon verrattuna. Täytyy soittaa Kerviselle
   
 18. DD6

  DD6 Gearhead

  Otetaan tälläinen "lähes" hypoteettinen tilanne:
  "Oletetaan", että auto löytyy Ohion osavaltiosta. En ole aiemmin pelannut suurten rahavirtojen, omistusoikeuksien enkä auton ulkomailta oston kanssa, joten kylmä rinki on perseen ympärillä.

  Järkevintä kait olisi löytää joku instanssi, joka hoitaisi homman kotiin samalla kertaa, eli hoitaisi auton oston, kuljetuksen itärannikolle ja laivauksen Suomeen. Laivayhtiöitä näemmä löytyy vanhoista viestiketjuista, mutta se "välikäsi" olisi hakusessa, heti kun Kuningas Pankki näyttää kuuluisaa vihreää valoa (toivottavasti sen 1-3 vrk 8) )

  Onko kukaan saanut -58 - 59 -ikäistä kulkinetta tuotua alle maagisen 29 % veron?
   
 19. impala1968

  impala1968 Gearhead

  DD6 laita yksityisviesti tai mailia, keskustellaan tarkemmin.
   
 20. Re: Kiitos, kiitos

  Sellainen se on logistiikan jännä maailma. Taitaa Losin-kontti matkata ison konttilaivan kyydissä läpi Panaman-kanavan ja siitä Eurooppaan..

  Auton rahtaaminen maateistse läsirannikolta itään ja sieltä yli taitaa tulla kalliimmaksi, kuin yhtenäinen merimatka?
   

Kerro tästä muillekin!