Mistä löytäisi kuolinpesän hoitajan?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja helppoheikki, 6.1.2005.

  1. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Ei nyt vielä itselle tarvitse mutta... :D

    On yksi paperiepäselvä tapaus jonka viimeinen rekisteriin merkitty omistaja on kuollut jo vuosia sitten. Pitäisi saada jostain selville henkilö/taho, joka on hoitanut ko. ihmisen asiat tolalleen sen jälkeen kun hänet on kaivettu multiin. Tämän tahon kanssa pitäisi sitten neuvotella luovarit kuntoon.
     
  2. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Pesänhoitaja on tehnyt perunkirjoituksen jossa selviää vainajan omaisuus, varat, velat ja perijät. On saattanut testamentata ton jollekin. Ota selvää omaisista ja vainajan kotipaikasta, en tarkoita nykyistä ylä-, tai alakertaa, vaan missä oli kirjoilla kuolin hetkellä? Väestörekisteristä tai kirkolta menet kyselee mutta ne ei näytä tietoja ilman omaisten lupaa tai valtakirjaa.
    Onnea matkaan Sherlock! Kyllä ne tiedot löytyy pienellä vaivalla.
    Eihän kyseessä ole sama Electra mitä mulle tarjottu just äsken?
     
  3. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Jotenkin arvasin että sulta sitä vinkkiä löytyy... kiitos.

    Ei ole Buick - eikä edes perintökalu. Vainaja on myynyt auton eläessään eteenpäin mutta ostajana ollut yhteiskunnan toivo ei katsonut aikoinaan tarpeelliseksi rekisteröidä laitetta omiin nimiinsä. Nyt härveli on jo vuosia seissyt ilman kilpiä. Kaikki paperit on tietysti hukassa. On tässä paljon muutakin selvitettävää mutta jostain on lähdettävä liikkeelle. Ei vaan ole ihan tusinamosse niin ei sitä viitsisi paaliinkaan laittaa.
     
  4. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Olisit heti sanonut. Uskottua henkilöä eli perunkirjoittajaa sun ei tarvii löytää, vaan toi spuge kelle se on myyty. Sillä paperit ja se omistaja, oli rekisteröinyt sen tai ei, aamen.
    Vähän heikommat kortit tossa tapauksessa, muuten ois ollu suht helppo pala, ellei perijät riitele pesässä.
    Toisaalta, toi saattaa perunkirjoituksessa näkyä koska se on sen viimeinen rekisterissä oleva omistaja, heh, todella "viimeinen"..
    No ei saa heittää läppää kuolemanvakavista asioista. Mutta palaa lähtöruutuun ja odota pari heittoa.. Eli läheppä ton ekan ehdotuksen mukaan liikkeelle. Yllättäviä asioita voi ilmaantua. Nimim "faijan pesästä riidellään meillä"
     
  5. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Ei tämä venkula - joka auton aikoinaan vainaalta osti - ole kateissa. Mutta kuten sanoin kaikki dokumentit on "jossain" eikä tämä ole ainoa selvitettävä asia...

    Täytyy tosiaan toivoa ettei pesä rupea ahneeksi siinä vaiheessa kun asiaa lähdetään selvittämään. Siinä tapauksessa vekotin menee paaliin. Toivotaan nyt että tuo edellä mainittu "ostaja" löytää edes jonkun dokumentin kaupasta. Se tosiaan helpottaisi asian hoitamista rutkasti kun ei tarvitsisi kuolleita kaivaa ylös. Jos löytyy edes jonkinlainen luovari niin sittenhän ei tarvitse muuta kuin marssia konttorille ja rekisteröidä härveli omiin nimiinsä - tai siis sen jälkeen kun se on harsittu rekisteröitävään kuntoon...
     
  6. Sardiinipurkki

    Sardiinipurkki Gearhead

    No jos tyyppi on valmiiks venkula ja oot väleissä sen kans, niin äkkiäkös yhden luovarin tekaisee... ei ole iso rikos kun se sen auton on kumminkin ostanu kuolleelta tyypiltä. Perikuntaa en menis sotkeen koko asiaan.
     
  7. Chrome

    Chrome 1st gear

    Mites jos se auto on ollut rekisterissä myyntihetkellä ja kun uusi omistaja ei sitten ole sitä rekisteröinyt kuka maksaa liikennevakuutukset siltäajalta? Eikös asia ole niin että tämä kuollut mies on asianmukaisesti lopettanut vakuutuksen ja sitten uusi omistaja olisi se joka maksaa?

    Kannattaa tiedustella vakuutusyhtiöstä tämä ettei käy niin että muutaman vuoden liikennevakuutuksen laiminlyönnistä korotettua laskua. Tulee kallis auto jos nekin joutuu maksamaan ennen rekisteröintiä (eikös se ole nykyään 100 mummoa per päivä?)
     
  8. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Vakuutukset ei ole ongelma jos on luovari edelliseltä omistajalta joka on päivätty sen jälkeen kun ajoneuvo on poistettu rekisteristä. Rästit jäävät edellisen omistajan maksettaviksi eivätkä vaikeuta auton myöhempää rekisteröintiä/käyttöä. Ainoastaan maksamattomat käyttömaksut koituvat harmiksi, tuo auto on tosin poistunut rekisteristä jo ennen niitä. Eikä ole sitä paitsi ollenkaan mahdotonta että tuo edellinen "omistaja" olisi ottanut autolle liikennevakuutuksen - siitä on nimittäin sen verran kauan aikaa etteivät vakuutusyhtiöt tehneet rekisteröintejä vielä silloin vaan sitä varten piti mennä erikseen postissa käymään.

    Kävi tuo luovarihommakin mielessä - mutta mitä jos perikunta onkin tietoinen autosta ja on esim. ilmoittanut sen varastetuksi? Sehän tietysti selviää AKE:en soittamalla mutta mielellään hoitaisi tämän kunnolla koska hommassa ei pitäisi olla mitään epäselvää.
     
  9. pontso

    pontso Gearhead

    luovarit

    se selviää akesta kun kysyt niin sieltä itäs löytyy myyntipäivä jolloin vainaja on sen myyny , mikäli on ottanu vakuutuksen seuraavaan vimpaimeen , ennen ainakin selvis jos oli suomenkilvissä.
     

Kerro tästä muillekin!