Mistä reikäputkea vaimentimeen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Anssi, 18.10.2004.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kakskytvuotta autopeltejä työkseen tehneenä,kuulostaa onnettomalta räpellykseltä tuo työkalu ja työmenetelmä keskustelu.
     
  2. Anssi

    Anssi Gearhead

    Miksi? Jos kokemusta on paljon, niin anna toki oma panoksesi keskusteluun. Vai onko mitään annettavaa?
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onpas työlään tuntuista. Eikös esim. Motonetistä saa ihan valmiita läpivirtausvaimentimia pilkkahintaan, niin ei tarvitsisi käsityönä tehdä? Jos työlleen laskee vaikka euron per tunti hintaa, niin valmispönttö tulisi halvemmaksi.

    Jokainen tekee kuten huvittaa, mutta ihmettelinpä vain.
     
  4. lake ender

    lake ender Gearhead

    Jokkisäijät 8varmaan muutkin)ainaskin tekee vaimentimet kuorma-auton tms. öljynputsareista.
    Suodattimen sisäosasta saa sen reikäputken.
     
  5. Anssi

    Anssi Gearhead

    Saahan sitä ihmetellä. Eiväthän kaikki vaimentimet eivät ole samanlaisia eivätkä kaikki vaimentimet käy kaikkiin käyttötarkoituksiin.. Motonetistä ei taida löytyä melkein metrin mittaisia kromattuja/rosterivaippaisia pyöreitä kylkiputkivaimentimia? :)
     
  6. bootsi

    bootsi Gearhead

    Eiköhän se oo ihan sama millä sen reikälevyn rullaa, kun se tulee sinne vaimentimen sisälle. Kunhan on suurinpiirtein pyöreä?? :odroll:
     
  7. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Totaa, ihan tietämättömyyttäni kyselen miksei sitä voisi tehdä ihan rosteriputkesta poraamalla? Liikaa painoa? On kai sitä ohutseinäisenäkin...? :eek:
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    miksei,mutta hullu niin paljon töitä tekee,kun pääsee helpommallakin
     
  9. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    No se on sitä harrastamista! :D Tosiharrastaja käyttää 9 päivää pelkkään reikien viimeistelyyn. :wink:
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    käsi ylös, joka on naputellu (vihreäpäisellä) muovivasaralla metrinmittaisen kromatun sivuputken
     
  11. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Menihän nyt tämäkin topicci vieraitten näsäviisasteluksi ja lässyttämiseksi. :mad:

    Moni näkee vaivaa tehdäkseen osia itse ihan tekemisen ilosta, mitä fiilistä siinä on jos aina kaivaa sen isipapan kultaisen visakortin taskusta ja kävelee lähimpään osakauppaan kun jotain tarvitsee?

    Noita vaimentimia on tehty itse, rosterista ja mustasta, ihan pelkästään sen takia että valmiita ei saa. Ja jos saakin niin ei ne kuitenkaan sovi juuri niin kuin itse haluaa. Nyt puhun kuitenkin harrikan vaimentimista joissa on ulkonäkökysymyskin toimivuuden lisäksi. Autoissa voi olla sitten helpompaa soveltaa jotain Motonetin taunuksen yleismallin rööriä kun ei sitä kuitenkaan kukaan joka hetki ole katsomassa.

    Ja sitä paitsi, kun itse tekee niin tietää ketä syyttää kun homma menee vituiksi.

    Ja sen reikäputken tekemisen poraamalla voi unohtaa, ei kellään riitä kärsivällisyys tehdä niitä viittäsataa reikää siihen kolmenkymmenen sentin pätkään. Nopeammin sen naputtaa suorasta reikälevystä sillä vihreäpäisellä vasaralla.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Noniin, homma on nyt sitten kuosissa. Alussa mainittu Cronvall ei myy yksityiselle. Sen sijaan löysin kovan etsimisen jälkeen Keravalta Plannja -nimisen firman, joka myy kaikille joilla on rahaa. Sieltä löytyi sopiva reikälevy ja harrastajaystävälliseen hintaan. Great!

    Reikäputket on tehty ja kylkiputkiprojekti edistyy mukavalla vauhdilla. Ketä kiinnostaa, niin projektista juttua kotisivuilla. Kiitokset kaikille asiallisten vinkkien antajille!
     
  13. Anssi

    Anssi Gearhead

    Edellinen siis mun kirjoittama.
     
  14. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    (Vai ei Cronvall myy yksityisille, olipa sekin hyvä tietää)
    Eräs paikka lienee Reikälevy Oy

    http://www.reikalevy.fi/
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Fennon pakoputkiluettelossa on reikäputkia,pit 1m, paks 1,5mm ja 3mm reikiä 30%. Halk 40->60mm. Ja pakoputkivillaa. Kait niitä joku myy kuluttajillekin?!
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    ostin pellipajalta putken minkä ne teki. 1 metri 70 mm 3 reijillä pistehitsillä kasaan 5 ekua. en pitänyt pahana hintana "kyllä hönkii".
     
  17. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

    Asiallisen näköiset putket :) ja tosi hyvännäköinen autokin kokonaisuudessaan, pitäisiköhän itsekin ruveta väkertämään :oops:
     

Kerro tästä muillekin!