Mistä sitruunahappoa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja zrx, 24.2.2004.

  1. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    eipä voi,pitäisi nostaa PH:ta eli lipeällä lisäämällä.apteekista saat varmaan ph mitta liuskeita.
     
  2. dart

    dart Gearhead

    mulle sanoivat apteekissa, että monet hakee sitä viemärinpuhdistukseen. :eek:
     
  3. Kylänvanhin

    Kylänvanhin 3rd gear

    600 litran lääkityksellä eläis pitkään :D
     
  4. atteman

    atteman 1st gear

    agrimarketista saa
     
  5. gonzo

    gonzo 1st gear

    Just hain agrimarketista 100% sitruunahappo jauhetta n 5 kg ämpäri
    hintaa oli 26 euroo
     
  6. Kalkkuna

    Kalkkuna Gearhead

    Onkos se Agrimarketeissa ihan sitruunahapon nimellä myynnissä? Ettei mitään outoa tuotemerkkiä oo?
     
  7. laakkius

    laakkius Gearhead

    haet sitä sieltä osastolta missä on kaikki hevos ym. tarvikkeet, sikojen ripulilääkettä se on...
     
  8. lt50

    lt50 2nd gear

    Kävin viime viikolla hakemassa 5kg / 26 juuroo, agrimarketista. En muista nimeä, mutta ihan sitruunahappoa pyysin ja sillä nimellä myyjä sen löysi...ihan kuten yllä mainittiin, sikojen ripulilääkettä :lol:
    Viikonlopuksi löin vanhan pönttöuunin rautaosat, jotka oli saaneet olla ulkosalla x vuotta ja olivat aikas jumissa ja ruosteessa. 5 massa-% liuos, kaksi yötä liotusta ja nyt toimii luukut ja pellit. Melkoinen suhina kävi pöntössä ensimmäisen illan aikana. Seuraavaksi lisää litkua ja Subun vetokoukku uimaan.
     
  9. mhj

    mhj 1st gear

    Vitapol-nimellä myyvät Agrimarketissa, 5kg 99% sitruunahappoa.
     
  10. gonzo

    gonzo 1st gear

    Toi mitä mä hain agrimarketista ei ollu vitapolia mutta sikojen ripulilääkettä kuiteski.Sitruunahapon nimellä löyty.
     
  11. Elevator

    Elevator 1st gear

    Sen verran täytyy varoittaa tosta sitruunahapostakin että se menee myös sinne minne sitä ei toivoisi. Jos vaikkapa tuo vetokoukku on jo kovin pahaksi päässyt niin se tunkeutuu sitten sinne pienempiinkin huokosiin ja haurastuttaa siten metallia. Kuten nyt tietenkin kaikki hapot. Itselle tuli yllätyksenä se että kun hapotin joitakin puskurin palkkeja ennen sinkitystä niin se sinkki ei enää tunkeutunutkaan kaikkialle. Happo oli syövyttänyt 3mm paksuun rautaan jo hiuksen ohuita reikiä ja noihin kohtin se sinkki ei sitten pitkälläkään liotuksella kuroutunut. Elikkä sinne se ruoste jäi muhimaan...
     
  12. Jza

    Jza Double Gearhead

    ^ Vähän vaikea kuvitella, että se sitruunahappo olisi syövyttänyt 3 milliseen teräkseen reikiä. Eiköhän ne ole siinä olleet jo valmiiksi syöpyneinä ja happo on vaan paljastanut totuuden...?

    Tai, että joku vetokoukku ottaisi nokkiinsa kun sitä vähän aikaa liruttelee. Jos se on niin mätä, että hapottamalla heikkenee, niin ei sillä kyllä ihan oikeasti mitään voi enää hinatakaan :eek:
     
  13. Elevator

    Elevator 1st gear

    Kysymys on ajasta jonka liottaa osia hapossa. sinne liukooo vaikka milalnen pala metallia jos niikseen. ittellä jotkin päällepäin hyvltä näyttävät osat otti itteensä aika pahastikkin. Se taas tietenkin riippuu millasta rautaseos on. Herra Chrysler ainakin on käyttänyt sellasta mustaa että aika kraatereille jotkin osat menivät vaikka niissä ei ollut ruostetta ku nimeksi ja ne seiso turhan pitkään liuoksessa..
     
  14. Quest

    Quest Gearhead

    Joillekin huokoisille valuille on käynyt köpelösti, vaikkei lilluneet 10% liuoksessa kuin reilun vuorokauden, samoin kävi yhdelle kevytvaluosalle.
     
  15. cuda1971

    cuda1971 Gearhead

    Noitten kevyt valujen kanssa saa tosiaan olla tarkkana,itellekin käyny hiukka huonosti moisten uittamisessa.Onko kellään mitään kokemuksia bensatankin putsauksesta sitruunahapolla?mitä hapotuksen jälkeen?jos on jotain yleensäkään tankista jäljellä.
     
  16. Mopedin tankin liuottelin ja tuli tosi hyvä , muutama ruostereikä ilmaantui ,mutta ne sai hyvin tinattua umpeen puhtaaseen peltiin. Galvanoinnin kanssa tuntuu happo reagoivan aika rajusti , jos tankkisi on kalpeeta ,niin kannattaa kokeilla lyhyellä upotusajalla , vaikka 2 tuntia ja sitten huuhtelu.
     
  17. [BassAddict]

    [BassAddict] 1st gear

    Täällä kun nyt varoiteltiin jousien katkeilusta ynnämuusta, niin uskaltaako esim jarrupääsylinterin ja muita jarrukilkkeitä nakata tuommoseen sitruunahappokylpyyn sellaisenaan? Onko tästä käytännön kokemuksia?
     
  18. Ck

    Ck Gearhead

    Jos osat on rasvaisia niin sitruunahaposta menee teho. Putsaa osat ja sitten heität ne jarrukilkkeet happoon.
     
  19. cuda1971

    cuda1971 Gearhead

    Jarruromppeet oon putsannu elektrolyysillä,elektrolyysissä toi likaisuus ei oo juurikaan ongelma.Ton elektrolyysin etu on myös siinä että se myös poistaa ohuet maalikerrokset.Elektrolyysi on myös turvallisempi pinnoitetuille osille,toi sitruunahappo vie sinkit sun muut kyllä mennessään.Googleta rust removal elektrolysis ja on siittä ollu täälläkin joskus puhetta.
     
  20. Quest

    Quest Gearhead

    Jos valuosissa yhtään sinkkiä, hupenee aika nopeasti.

    Tankit oon itte oon värkännyt näin:
    Karkeilla pyramidin mallisilla hiomarakeilla suurimmat (sepeli, mutterit yms)
    Liuottimilla pesu (rasva/öljy)
    Huolellinen huuhtelu
    24h 10% sitruunaa
    Mäntysuopaliuksella pesu, ja runsas huuhtelu kuumalla vedellä
    Huolellinen kuivaus (töhö/imuri)
    perään on tullut heitettyä Kreemiä (huono) Inerta 51, tavan 2-k pintaepoksia, ja Por-15 tank sealanttia (paras)
     

Kerro tästä muillekin!