Mistä sorvi harrastajakäyttöön?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja JyrkiLaukaa, 12.7.2010.

 1. JyrkiLaukaa

  JyrkiLaukaa 1st gear

  Olisi jatkuvaa tarvetta pieneen sorvailuun autoja entisöidessä/korjatessa. Lähinnä erilaisia holkkeja, kierteitä (tuumaisia) ja isoimpana jarrulevyjä/-rumpuja. Täällä Laukaan korvesta tulee kalliiksi lähteä sorvauttamaan jokaikistä nippeliä.

  Pikkusorveja saa suht.koht. edullisesti, mutta näissä ei pysty sorvaamaan esim. jarrulevyjä. Kiinalaisia soveltuvan tuntuisia sorveja (700mm kärkiväli) näyttäisi löytyvän hintaluokkaan 1300,-.

  Käytettykin kelpaisi, mutta onko kellään tiedossa edullista em. tarpeeseen soveltuvaa mallia?
   
 2. hara64

  hara64 1st gear

 3. JyrkiLaukaa

  JyrkiLaukaa 1st gear

  Kiitos vinkistä. Täytyisi laajentaa verstasta että saisi mahtumaan 3 metrisen :) Jos olisi tilaa, tuo olisi varmaan ammattivehje.

  PS. Pahempi rahareikä on vanhat Brittiautot!
   
 4. jusku1

  jusku1 3rd gear

 5. Mopar

  Mopar Gearhead

 6. Kylänvanhin

  Kylänvanhin 3rd gear

  Mustajärvellähän näyttäs olevan sopivannäkönen MASsi.
   
 7. SpedeX

  SpedeX 3rd gear

 8. onre

  onre 3rd gear

 9. FilipS

  FilipS 1st gear

 10. janiluo

  janiluo Gearhead

 11. FilipS

  FilipS 1st gear

  Kuinka isoa lastua tolla pystyy ottamaan kun sorvaa terästä ja kuinkahan paljon vähemmän tolla "mun" mallilla? Mietin vaan kun on yksi todella paljon hermoja raastava pylväsporakone ja ei viittis ostaa toinen hermoja raastava kone.
   
 12. täältä löytyy

  myydään sorvi harraste käyttöön, pituus noin 240cm painaa n.1tn hp 500 euroa
  vanha kunnon jötkäle.... soita 0500316426 !!
   
 13. sbm396

  sbm396 Gearhead

  Mulla on tallis vastaava kone eikä oo mitään huanoa sanottavaa 50mm akseliteräksestä lähtöö 2mm halkaisijasta aika helposti on ollu yli 7 vuatta kovas käytös eikä mitään vikaa laitoin siihen 400 euron digitaali mitta laitteet kyllä kelpaa päästellä :wink:
   
 14. FilipS

  FilipS 1st gear

  Eli tolla "mun" koneella ehkä 1mm halkasiasta, jos tukeva jalusta?
  Mistä hankit noi digitaalihärvelit, semmoset kiinnostais kans.
   
 15. sbm396

  sbm396 Gearhead

 16. houru

  houru Gearhead

  Re: täältä löytyy

  monenko Kw:moottori? onko syöttövaihteistoa? jos on niin toimiiko? onko johteet virheettömät? tuleeko mukaan teräpitimiä,pyörivää keskiökärkeä,morsekartioita? terv.nimim "sorvia vailla"
   
 17. Re: täältä löytyy

  virheettömän sorvin saat kaupasta, tämä on ajan patinoima härveli!
  manuaalisyöttöinen sorvi, ei mee vivut sekasin.. ei tule teräpitimiä mukaan, nettikoneesta saa halavalla varusteita.. kw:t kahtomatta.
  Houru käy :mad: sorviin..ja muihin metallin työstö tuotteisiin. :lol: Ja kohta se houru tämän vielä ostaa perämettään iltojen iloksi :p
   
 18. Nasu Peetu

  Nasu Peetu 1st gear

  Mulla olis Vihtavuoressa ylimääräinen sorvi. 400x1000 suunnilleen kärkiväli. Puolisen toista tonnia painaa ja tarjouksia saman verran euroista otetaan vastaan. Hyvä Länsi-Saksalainen, uudet hihnat (8kpl) vaidettu ja niska laakeroitu.
   
 19. houru

  houru Gearhead

  Re: täältä löytyy

  jos sitä patinaa on muualla kuin rungon maalissa,niin eipä sillä vehkeellä mitään kovin tarkkoja sorvauksia enää tehdä.hommaan mielummin sellasen mitä on pidetty niin ettei oo päästetty ruostumaan.tai jopa ihan uuden :eek: niissä saa mukaan nuita lisälaitteita,mitkä ei muuten oo mitenkään halpoja edes käytettynä......

  edellisen sivun kuvissa oli asiallisen näköinen peli.mitäs sillä on hintaa kun maahantuojan sivuilla ei kerrottu?
   
 20. rodhot

  rodhot Gearhead

Kerro tästä muillekin!