Mistä sorvi harrastajakäyttöön?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja JyrkiLaukaa, 12.7.2010.

 1. Yurii

  Yurii 1st gear

  Kiitos nopeasta vastauksesta, itse katsoin ainakin että sähköposti ainakin pitäisi olla oikea, ainakin googlen mukaan. Ja eikös näissä kumminkin pitäisi normaali kuluttajasuoja olla, ainakin Visan kanssa. Enkä usko että käteinen on se vaihtoehto, jos miettii byrokratiaa kunnallisen laitoksen ollessa oletuksena kyseessä...

  Tämä juuri että esim teriähän ei kuulu mukaan mutta jos hinta on tuota luokkaa niin onhan siinä varaa muutama veli venäläisen teräsarja hankkiakin 8)

  Sen verran kerkesin kanssa nopeasti katsoa että esim uusiin kiinalaisiin saa laittaa melkein kolmosella alkavan luvun lähtöhinnaksi plus kaikki muut mutta kuten sanottu, 22 tuntia aikaa...
   
 2. iikka-

  iikka- 3rd gear

  Itse yrittäsin tuon ostaa pois samantien jos olis tilat tuolle ja ton verran ylimäärästä. Varmasti hyvä kone jos ei tosiaan oo hirveitä välyksiä.
   
 3. Kine

  Kine 3rd gear

  Tuo colchesteri on varmaan ihan kelpo peli jos ei kovin kuluneeksi oo päässy eikä varmaan ookaan kun koulukäytöstä. Ja näyttäis olevan karkaistut johteet jotka kestää kulutusta paremmin.

  Yleensä noi pienemmät konheet tuppaa olemaan tyyriimpiä kuin esim. neljän metrin kärkivälillä ihan vaan siitä syystä kun noita moni halajaa pieneen autotalliinsa. Lopuks on kyse siitä miten paljon sitä haluaa, niin sen verta siitä sitten maksaa. Tuo noussee varmaan johkin 1200-1600e välille.

  Noi on pirun hyviä noi pikakiinnitysadapterit, ja vielä 7 kappaletta. Ei tarvi terän korkeutta levyillä shimmailla. Maksaa jälestäpäin ostettuna aivan tolkuttomasti. Nelileukapakka sais olla, mutta sen raaskii ostaa myöhemminkin. Ja ehkäpä tasolaikkakin.

  Ainut käyttöä hankaloittava juttu on tuo vääräkätisyys verrattuna suurimpaan osaan sorvikantaa, eli pituussyötön pyörä on ihan "väärässä" paikassa missä se pitäis olla. Toki ekaa sorvia ostaessa sillä ei liene väliä kun voi totutella heti tuohon brittityyliin. Ei sitä pelätä kannata, tuli vaan mieleen.

  Teriin sitten saa menemään ihan niin paljon kuin haluaa. Saksan ebay ja huuto.net ovat ystäviä tässä asiassa, niin pääsee kohtuurahalla hyvälaatuisiin teriin käsiksi. Niitä ovat kaikki jotka kehtaa nimensä laittaa näkyviin, Seco, Sandvik, Kennametal esmes. Alkuun päässee ihan parin satasen sijoituksella.

  Pienenä miinuksena melko kapea kierroslukualue, sais olla hitaampaa sekä nopeampaa. Taajuusmuuttaja vois olla hyvä värkki tuohon. Plussaa että pyörii 16a nalleilla ihan nätisti, lieköhän parin-kolmen kW:n moottori jos sitäkään.

  Yhteenvetona: Jos perse kestää, huuda hyvä masiina ittelles. Kyllä tolla perusjamppa tekee ihmeitä autotallissa. Ja arvo ei laske varmasti senttiäkään. Huutokaupat käy kyllä kukkarolle, nimimerkillä kokemusta omaava.
   
 4. juhapih

  juhapih Double Gearhead

  Tuommoinen oli mullakin koululla, kunnes tuli remontti ja tuon työturvallisuus asetettiin kyseenalaiseksi. Parempi tuo olisi ollut kuin nykyinen bulgarialainen... Ja tuohon saa kyllä 4-leukapakan, ja varaosiakin on saamaksissa.
   
 5. susiraja2

  susiraja2 1st gear

  kyllä näillä vanhoilla sorvailee kun muistaa huoltaa
  munkin sorvi vuodelta 47
  [​IMG]
   
 6. 2103jm

  2103jm 3rd gear

  Sorvi hakusessa. 1500-2500 kärkiväli. Merkillä ei niin väliä, TOS, Tampella, Colchester, IK62 ..... Kierroksia mahdollisimman paljon ja ehjä pitää olla joka paikasta. Vinkit YV:na tai soita 0500-684467
   
 7. rodisko

  rodisko 1st gear

  Minä olen cazeneuvessa oikaissut kappaleen yksinkertaisesti pyörittämällä esin teränpitimen tarpeetonta nurkkaa kappaletta vasten niin oikenee.
  Vähän tulee jälkeä, mutta jos kappaletta pitää kuitenkin koneistaa, niin jäljet ei siinä vaiheessa haittaa.

  Tuossa on autotallisorviksi ihan hyvin kapasiteettia. olikohan ollu 475/1500

  Sähkömoottori on sen kokoinen että heikompaa hirvittää, mutta kun harvoin sorvailee niin eihän tuo haittaa.

  Mistäs saa halvalla teriä?
   
 8. JesseX

  JesseX 1st gear

  http://www.torafors.com/koneistus.htm tuolta saa kiinanteränpitimiä halvalla. Teräpaloiksi ostaisin jotain laadukkaampaa. Jos oikeita teränpitimiä ja paloja haluaa halvalla eikun huutakauppaan tai venäjälle mars 8)
   

Kerro tästä muillekin!