Mistä suojakumeja ala/yläpalloon? (Kiire meni ohi, huh!)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Finnish Mopar Association ry', aloittaja ValiantMan, 15.9.2008.

  1. ValiantMan

    ValiantMan Gearhead

    Mistä saa irtotavarana suojakumeja ylä- ja alapalloniveliin? Kohteena on C-koppanen Mopsi (-73). Nivelissä on alkuaan metallikaulus, tarvikealapallossa näyttää olevan ura kiristysrenkaalle. Alapallon halkaisija 47 mm, pienempi reikä ilmeisesti 9/16 tuumaa (n. 14 mm). Yläpallo on hiukan pienempi, 46 mm. Kun saisi jostain edes tavalliset kiristysrenkaalla tulevat kumit, ettei tarvitsisi rikkinäisillä kumeilla kasata. Uusintakatsastus painaa päälle, joten on hivenen kiire. Raidetankoihin sentään löytyi tarvikkeena (renkaalliset).

    Edit: otsikko (kumit löytyi omista sedimenteistä)
     
  2. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

  3. jaketin

    jaketin Gearhead

  4. ValiantMan

    ValiantMan Gearhead

    Kiitos, mutta nuo ovat liian pieniä. Kumi venyy, mutta ei varmaan noin paljon. :-?
     
  5. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Mopar Performancella on ainakin ollut kumissisarja E-Bodyihin.
     
  6. rokki383

    rokki383 Gearhead

    kaveri sai ainakin lahden varaosaexpertiltä runneriin kumit. jos lähestyt soittamalla niin kysy myyjää nimeltä pepe. muut ei ymmärrä ameriikan romuista mitään. tai on sielä se toinenki ukko mut en muista sen nimee. mun mielestä ne kyllä ostaa kaikki us osat us partsilta. eli sieltäki
     
  7. ValiantMan

    ValiantMan Gearhead

    Us Partsilta ilmoitettiin puhelimessa, ettei irtokumeja saa eikä myynnissä ole edes kumisarjoja. Täytyy käydä läpi nurkkiin jääneitä kinnerien niveliä ja yrittää saada edes jotkuttilapäissuojat niveliin. :oops:

    Jos jollain on suojakumeja, huutakoon HEP!
     
  8. ValiantMan

    ValiantMan Gearhead

    Kävin romppaamassa vanhemman, pitkään seisseen, Kraisuni peräkonttia, jonne on sijoitettu kaikenlaista ehkä käypää kamaa. Yllättäen löytyi tiukanoloisia yläpalloja, joissa oli hiukan koppiintuneet, mutta ehjät kumit. Samalla löytyi barand new 2,5 tuuman jarrukengät! Jos varhaisiän dementia ei vaivaisi, olisi osien metsästys helpompaa. :lol:

    Eli kumiongelma on siis ohi ainakin hetkeksi. Kiitokset kaikille vinkkiä antaneille!
     
  9. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Toihan on sen yhden myyjän vakiovastaus: "Ei ole. Ei saa. Ei valmisteta."
     
  10. jaketin

    jaketin Gearhead

    lainaan topiccia. tarviiko tuossa nivelkumissa olla metallikaulus?

    katselin motonetissa yleismallin vetoakselin nivelkumia, siitä vois virittää sopivan... ehkä..
     
  11. ValiantMan

    ValiantMan Gearhead

    Täytyy (täytyisi) olla metallikaulus. Orkkis-tyyppisissä pallukoissa ei ole uraa kiristinrenkaalle, joten uudenmallinen kumi ei kaikissa tilanteissa suojaa tarpeeksi hyvin niveltä, eikä kiristinrengasta saa pysymään suoralla pinnalla. Voisi saada toimimaan kiristinrenkaisilla kumeilla, jos tekisi niveliin urat. Itse laitoin vanhoja, vielä ehjiä metallikauluksellisia kumeja, traktorikaupasta löytyneitä suunnilleen oikeankokoisia metallikauluksellisia ja loppuihin tyhjää parempia kiristinrenkaisia kumeja (ilman sitä rengasta). Täytyy pitää silmät auki rompetoreilla ja ostaa eteen osuvia metallikauluksellisia kumeja. Voi sitten jossain vaiheessa vaihtaa oikeat. Raidetangon päät eivät liene kovin kalliita, joten niissä riittänee nuo löysät kiristinkumitkin.
     
  12. jaketin

    jaketin Gearhead

    meinasin tuota viritystä väliaikaseksi, ensi kesän ajaksi. tarkoitus olis vaihtaa levyt eteen, jolloin uusiksi menee tukivarret. siksi en viitsis noihin satsata sen enempää. nivel tuntui olevan suht älyissään..
     

Kerro tästä muillekin!