Mistä tuumamittaista RST-putkea?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja helppoheikki, 29.12.2004.

  1. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Ei nyt ihan heti löytynyt netistä paikkaa josta saisi tuumamitoituksella olevaa RST tai haponkestävää pyöreää putkea. Onko kellään tietoa?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    miten olis onninen?
     
  3. Eyetech

    Eyetech Gearhead

  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Cronvall myy ainakin. Koot on mm, mutta kun muutat ne tuumiksi tulokset voivat "yllättää".
     
  5. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Jos sulla ajatuksena saada sopimaan AN liittimiin tms niin voi olla vaikeeta. Yksi vaihtoehto on laittaa millistä putkea ja hitsauttaa päihin sopivat rst AN päät ? (weld bung) Tai sitten sovitella millisiä 37asteen jic liititmiä ja jatkaa niistä tuumaisilla eteen päin. Tein jarruputket noin kun piti yhdistää milliset tuumasiin.
     
  6. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Tarkoituksena olisi löytää tasan tuuman vahvuista putkea moottoripyörän ohjaustangoksi. 25 millinen ei käy, joutuu modifioimaan hallintalaitteita vaikka ero ei ole kuin 0,4 mm.

    Lääketeollisuus käyttää tuota kokoa mutta kuka sitä myy?
     
  7. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Jaahas .. no sitten. Kysäses vaikka noilta HD tuunaajilta.Esim Vision Cyckle tai Voodoo metalli . Luulis löytyvän.
     
  8. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Alan ammattilaiset kuuluvat lähipiiriin joten nämä kanavat on kyllä tuttuja... WooDoo-metallilla on tuota putkea mutta Jussi ei suostu kertomaan mistä sitä ostaa, ainoan vinkin on antanut että lääketeollisuus käyttää moista kokoa. Tarkoituksena on kuitenkin ostaa kankea siinä mittakaavassa ettei kannata enempiä välikäsiä lihottaa.

    Vision Cycleä ei muuten ole ollut enää pitkään aikaan olemassa sen sulaudutta HogHaussiin josta vuorostaan tuli sitten Harley-Davidson of Helsinki - "valtuutettu jälleenmyyjä"... Eikä siellä enää osia itse tehdä, hyllystä otetaan taiwanin kromia ja pultataan kiinni...
     
  9. Erppa

    Erppa Gearhead

    Asiasta poiketen tuli mieleen , että eihän sulla olis pannun STD:n kansien pakoaukoista valmiita kuvia , kun tartteis saada kuvat niistä laipoista että voi laserilla polttaa samanlaiset.

    Saa olla vaan aika ohut kantaiset pultit millä laippa tulee kiinni kun putket tulee 51 millisestä meijeriputkesta... :)
     
  10. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Off-topic...

    Eipä ole kuvaa, mutta edellä mainitulla WDM:llä on muistaakseni noita hyllyssä.

    Miksi teet suotta putken laipasta asti 51 millisenä? Tee lähtö normaalilla 47 mm putkella ja aloita tuo viis'ykkönen vasta 15-20 mm päästä laipasta. On huomattavasti helpompi asentaa putkia paikalleen eikä eroa huomaa kukaan. Jos katsot tehdastekoisia "paksuja" putkia niin sillä tavalla se on niissäkin tehty.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kysäses Soras Oy:stä.
    On siinä meidän putiikin yläkerrassa hertsikassa.
    Valmistaa ja myy sairaalakalusteita.

    Sami
     
  12. BRC1

    BRC1 Gearhead


    Ompas ankeeta -hetken jo luulin tollaisen pro tuunauspajan pyörivän ja kannattavan jopa täällä. Kävin siellä aikonaan parikin kertaa kattomassa mitä tekivät-hienolta ainakin näytti "maallikon" mielestä.

    Sulla siis ideana alkaa tekemään stongia siis urakalla ?
     
  13. helppoheikki

    helppoheikki Gearhead

    Pyörihän se ja kannatti - itse asiassa niin hyvin että taisi olla Vision Cycle joka osti Hoghaussin kuleksimasta... Tosin siinä vaiheessa taisi olla pääomasijoittajina väkeä aina Salonojaa myöten...

    Jos noita tankoja väännetään niin ei siitä kuuden metrin kangesta montaa saa. Sitä paitsi ei sitä edes kannata ostaa metrin pätkissä, jossain vaiheessa sitä kuitenkin tarvitaan taas.
     
  14. Erppa

    Erppa Gearhead

    No siin kävi sillein , että tuli ne holkit sorvattua jo ennen ku rupesin laippaa suunnittelemaan :wink: noissa mun std:n kansissa on 44,5mm sisäreikä.... Tänään hain tuumasia kuusiokolo pultteja , niin niissä sattu olemaan aika ohut kanta. Voihan sen holkin viistää jos haluaa....
     

Kerro tästä muillekin!