Mistä työkalu 1,15Nm:n momentin vääntämiseen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja J.J. Laakso, 18.8.2005.

  1. J.J. Laakso

    J.J. Laakso Gearhead

    Eli pitäis BW35 tomaattiloodan pantoja säätää ja ilmoitettu säätömomentti niin etu- kuin takapannan säädölle on 1,15Nm (10lb.in.). Yhteen toiseen hommaankin tarvisin tuon kokoluokan momentinväännintä...

    Laatikon kohdalla vois olettaa, että ihan sormituntumalla ei tuollaista voi tehdä, mutta en ole missään noin pieniin lukemiin pystyvää avaintakaan nähnyt. Onko niitä ja maksaako miljuunan?! Hyviä ideoita otetaan vastaan...
     
  2. Lounliraider

    Lounliraider 1st gear

    Isojoen Konehallista näkyy löytyvän pieni momenttiavainsarja, jossa alue on 1-5 Nm, tuotenumero W075392
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jees kiitos vastauksesta. Tuo mainitsemasi olikin halvin tarjolla olevista, mutta silti 325€!!!!! :eek: :eek: :eek: Taitaa jäädä laatikko säätämättä... :( :mad:
     
  4. hannux

    hannux 1st gear

    Momentti

    Momenttihan on voima kertaa matka.
    M = F*a, Newtonmetreinä: Nm=N*m
    Vois tehdä systeemin, jossa on tunnettu varren pituus avaimessa ja sopiva jousivaaka tai vaikka kalapuntari(digitaalinen).
    Onko kukaan muu kehitellyt?
     
  5. VRC

    VRC 1st gear

    Joo, noita pikkumomentteja on joskus kiristelty vipu&vaaka -virityksellä.

    Yksinkertaisin olisi tietysti vipu&punnus -järjestely mutta se ei toimi kuin yhdessä asennossa maapallon painovoimapisteeseen nähden.

    Eli jos laskeen ensin tarvittavan voiman vivun päähän ja kalibroi sitten minkä tahansa sopivan jousivaa'an painon avulla, niin systeemi on vähintään yhtä hyvä kuin kaupallinen momenttiavainkin. Kannattaa käyttää mahdollisimman pitkää vipua niin tarvitsee vähemmän voimaa ja pääsee parhaaseen tarkkuuteen.
     
  6. Fieroman

    Fieroman 3rd gear

    Motonetissä on 1/4" karalla 0,45-2,25 kg ja hinta n. 35euroa.[/quote]
     
  7. J.J. Laakso

    J.J. Laakso Gearhead

    Juu jotain täytyy kehittää kun ei keltään/mistään löydy. Paikka omille virityksille ei vaan ole paras mahdollinen kun autoa ei saa paljoakaan maasta irti ja laatikko on autossa kiinni.

    Tuo Motonet 0,45kg tekee noin 4,4Nm, joten se ei käy.
     

Kerro tästä muillekin!