Mistä työkalu 1,15Nm:n momentin vääntämiseen?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja J.J. Laakso, 18.8.2005.

 1. J.J. Laakso

  J.J. Laakso Gearhead

  Eli pitäis BW35 tomaattiloodan pantoja säätää ja ilmoitettu säätömomentti niin etu- kuin takapannan säädölle on 1,15Nm (10lb.in.). Yhteen toiseen hommaankin tarvisin tuon kokoluokan momentinväännintä...

  Laatikon kohdalla vois olettaa, että ihan sormituntumalla ei tuollaista voi tehdä, mutta en ole missään noin pieniin lukemiin pystyvää avaintakaan nähnyt. Onko niitä ja maksaako miljuunan?! Hyviä ideoita otetaan vastaan...
   
 2. Lounliraider

  Lounliraider 1st gear

  Isojoen Konehallista näkyy löytyvän pieni momenttiavainsarja, jossa alue on 1-5 Nm, tuotenumero W075392
   
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

  Jees kiitos vastauksesta. Tuo mainitsemasi olikin halvin tarjolla olevista, mutta silti 325€!!!!! :eek: :eek: :eek: Taitaa jäädä laatikko säätämättä... :( :mad:
   
 4. hannux

  hannux 1st gear

  Momentti

  Momenttihan on voima kertaa matka.
  M = F*a, Newtonmetreinä: Nm=N*m
  Vois tehdä systeemin, jossa on tunnettu varren pituus avaimessa ja sopiva jousivaaka tai vaikka kalapuntari(digitaalinen).
  Onko kukaan muu kehitellyt?
   
 5. VRC

  VRC 1st gear

  Joo, noita pikkumomentteja on joskus kiristelty vipu&vaaka -virityksellä.

  Yksinkertaisin olisi tietysti vipu&punnus -järjestely mutta se ei toimi kuin yhdessä asennossa maapallon painovoimapisteeseen nähden.

  Eli jos laskeen ensin tarvittavan voiman vivun päähän ja kalibroi sitten minkä tahansa sopivan jousivaa'an painon avulla, niin systeemi on vähintään yhtä hyvä kuin kaupallinen momenttiavainkin. Kannattaa käyttää mahdollisimman pitkää vipua niin tarvitsee vähemmän voimaa ja pääsee parhaaseen tarkkuuteen.
   
 6. Fieroman

  Fieroman 3rd gear

  Motonetissä on 1/4" karalla 0,45-2,25 kg ja hinta n. 35euroa.[/quote]
   
 7. J.J. Laakso

  J.J. Laakso Gearhead

  Juu jotain täytyy kehittää kun ei keltään/mistään löydy. Paikka omille virityksille ei vaan ole paras mahdollinen kun autoa ei saa paljoakaan maasta irti ja laatikko on autossa kiinni.

  Tuo Motonet 0,45kg tekee noin 4,4Nm, joten se ei käy.
   

Kerro tästä muillekin!