Mitä maalia sisustan osiin?.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja PA-LA, 11.12.2005.

  1. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    Eli pitäis talvella maalailla p-u:n sisustan osia kojelautaa ovipahveja yms muoviosia mitä sielä ny kaikkee niitä on, tarkoituksena vaihtaa koko hytin väritys. Nyt tarvittais kokemuksia tarvitaanko esin kojelautaan ensin joitain kiinike/pehmike aineita ennen maalausta? ja minkälaista maalia siihen laittaa jos siitä haluaa hyvän ja maalin kestävän?.Tarkoitus on ollut hoitaa maalaustyöt spray maalilla joko kaupan valmiilla sävyillä tai sävyttää pulloon korin väristä valmiiksi, kun ei ole kompuraa eikä ruiskuakaan jos ei sitten osta tätä varten. Miten olette tällaisia hommia tehneet, vihjeitä kiitos.
     
  2. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Wagoneerin koelaudan vinyylit tuli joskus vedettyä mustalla vinyyli Spraylla mikä hilseili parin vuoden päästä pois. Ei ollut oikein komia.
     
  3. ds-marko

    ds-marko 1st gear

    Muovi tarvitsee oman erityisen pohjustusaineen ennen varsinaista maalausta. Muuten hilseilee kohta iloisesti.
     
  4. MiCiC

    MiCiC 1st gear

    Älä hei pilaa autoas.

    Näitä maalattuja sisustoja on kyllä nähty. Kiinnikeaineitahan on kaikenlaisia esim se jota korin muoviosia (puskurit, listat) maalatessa käytetään.
    Kaikki ne kuitenkin hilseilee sisätiloissa pois ennemmin tai myöhemmin koska muovi/vinyyli reagoi erinlailla nopeisiin ja tiheisiin lämpötilan vaihteluihin.

    Jos mustan sisustan haluat, niin etsi toisesta autosta semmoinen, tai verhoile/päälystä vanhat.
     
  5. Buddy

    Buddy 1st gear

    Maalasin caddystä koko sisustan penkkejä myöten tavallisella 2-k akryylillä, johon pistettiin joukkoon himmennys ja pehmennysaine. Siit on aikaa melkein kymmenen vuotta ja ainoo lohta mist alko vähän hilseileen oli atupenkkien sivureunat, jotka krymppääntyy kovasti, ku hyppää kyytiin. Kojelaudassa ja ovipahveissa tää maalityyppi pysyy 100 prosenttisen varmasti. Peset ne osat vaan ensin hyvin konetiskiaineella, rasvanpoistoaineella tai jollaki muulla parhaalla katsomallas tavalla. Ne tais silloin tarjota sellasta pohjustusainetta mulleki, mut en muistaakseni käyttäny sitä. Oli jotenkin epämäärästä litkuu. 8)
     
  6. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Minäkin joskus vuonna keppi ja hevonen maalailin Caminon kojetaulut ym muoviosat VHT:n vinyylisprayllä.
    Pysy hyvin vaikka skeptinen olinkin, liekö huolellisen pesun ansiota(?)
     
  7. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Eipä noihin muuta kuin huolellinen siliconipesu pariin otteeseen, sitten esim. karhennus, muovipohja-aine, pohjamaali automaalispray-lakka, jos metalliväri jne. tämä siis kovamuoviosiin. Itellä ainakin ko. menetelmä kestänyt ihan hyvin. Vinyyleihin on olemassa omat sprayt, joita löytyy monta väriä, ja noihin muoviosiinkin löytyy kyllä siihen tarkoitetut maalit.

    Juuri äsken maalailin b omegan sisustaa Foliatecin sisustamaalilla, kuvia voin laittaa lopputuloksesta, kunhan saan valmiiksi. (muoviosia)
     
  8. PA-LA

    PA-LA 1st gear

    Jep kiitos näistä tähänastisista. Tarkoitus ei ole ihan kaikkea maalata, alkuperäisissä kun on esin ovipahveissa jonkin sortin "vinyyli" tai muovikalvopäälyte 20cm kaistale ikkunasta alaspäin. Jos näitä ei pysty/kannata maalata tarkoitus olis liimata keinonahka näiden osien päälle.(liimasta saa antaa vinkkejä, meinasin kokeilla tavan kontaktiliimalla) Kokonaan kovamuoviset osat olis tarkoitus pestä suihkuttaa se kiinike ja maalata automaalilla jota saa ponnepulloon. Myös vinkit sportsiden kokomustasta alkup. sisustasta kiinostaa esim lattiamatto/muovi on pakkohankinta jos ton meinaa toteuttaa.
     
  9. Buddy

    Buddy 1st gear

    Joo. vinyylinki voi maalata, mut jos haluut liimata uutta päälle, niin käytä verhoiluliimaa. Se on myös kontaktiliimaa. Sitä ruiskutetaan ihan maaliruiskulla sekä liimattavaan kankaaseen/vinyyliin, että alustaan. Sitä saa purkkitavarana ja spraynä. Tavallinen kontakti on vähän hankala käyttää ja paljon kalliimpaa. Kyseleppä muoviliikkeistä, tai vaikkapa verhoilijoilta... 8)
     
  10. ruuvari

    ruuvari 2nd gear

    Miten helkkarissa te saatte maalin hilseilemään vinyylissä? Minä olen maalannut melkein jokaisessa projektissa kojetaulut, katto ja oviverhoilut. Aivan tavallisella spraymaalilla. Se suorastastaan sulaa vinyyliin kiinni. Tietysti mustaksi.
     
  11. -TH-

    -TH- Gearhead

    unoha tavan kontaktiliimat, ne on paskaa. ootko kuopiossa? ainakin yksi verhoomo myy liimaa jolla pysyy ja kestää, oma purkki tarviaa olla mukana. liima on ns. 90 asteen liimaa. lillinki ei maksa enempää kuin tavallinen postikkikaan.
     
  12. MikkoV

    MikkoV Gearhead

    Ihan hyvin itselläkin on ovipahveissa kattoverhoiluissa jne. vinyylispray pysynyt mitä joskus oon käyttänyt. MOTIP merkkistä muistaakseni.
     

Kerro tästä muillekin!