Mitä öljyä 440

Ketju osiossa 'Finnish Mopar Association ry', aloittaja HÖTSÖ, 6.4.2014.

 1. HÖTSÖ

  HÖTSÖ Gearhead

  Elikkä mitä öljyä vakio 440 cid vm-75
   
 2. C-barge

  C-barge Gearhead

  Moottoriöljy ois varmaan ihan hyvää. Ei tollasella oo mitään erityisvaatimuksia, käytä sellasta mitä käyttäisit muissakin moottoreissasi.
   
 3. Karpov

  Karpov Gearhead

  Ja riippuu varmaan miten on huollettu ja öljyjä vaihdettu ennen.


  Castrolin 10w40 semisyn ja shell helix en suosittele mihinkään. Tutkin tarkkaan autoni ja öljymäärät ym johtuen kovista ajomääristä ja noilla öljyillä lähti öljynkulutus ylöspäin.
   
 4. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Moottorissa tulisi aina käyttää sitä öljyä mitä sielä ennenkin on käytetty, tai ainakin tiettävän lähimenneisyyden päähän katsottuna. Ne kun tavallaan "tottuu" siihen öljyyn, ja merkin/laadun/viskositeetin tai niiden kaikkien muuttuminen kerrasta saattaa aiheuttaa ikäviä yllätyksiä.
   
 5. Karpov

  Karpov Gearhead

  Se on totta. Just yks sellanen tapaus käsillä, rupes vähän tupsauttelemaan starteissa ym. Tottakai siellä ajan tuomaa patinaakin on mutta ei vanhoilla öljyillä tätä tehnyt.


  On vaan vaikeeta selvitellä välillä mitä siellä ollut jos ei ole kirjaa pidetty tai öljyjä ylipäätään vaihdeltu juurikaan.


  Joku mineraali tosin taitaa olla aika varma valinta?
   
 6. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Mineraalia mäkin laittaisin, ja oon oikeestaan aina laittanutkin noihin koskemattomiin ja avaamattomiin mopareihin mitä on tästä läpi kulkenut ja historiasta ei juurikaan tietoa (lähinnä USA-tuonnit).

  Pelkässä kesäkäytössä oon ajellu vakioisolohkolla ihan huoletta ihan motoxin 20w50 halpis mineraalilla. Sekin ylittää mukavasti -75 440ci laatuvaatimukset niinkuin mikä tahansa nykyinen liemi, että ei ole siitä kiinni.

  Jos vähän enemmän haluaa panostaa, niin esim. gulffilla on samalla viskositeetilla perus mineraaliöljyä, ja varmaan myös muillakin valmistajilla. Talvi/kylmän kelin käyttöön sit pikkusen notkeempaa, esim. 10w40 tms.

  Jos ei siis tiedä moottorin historiaa, niin noista vois ehkä aloittaa.
   

Kerro tästä muillekin!