Mitä öljyä pienkoneeseen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja wili, 26.4.2007.

  1. wili

    wili 3rd gear

    Koneena Kohler 15hv puutarhatraktori siis. Konessa painevoitelu + suodatin ei halvin riksratton-malli.

    Mikäs tähän olisi suositeltavin öljy? Halpa SAE30 pienkoneöljy vai kunnollinen synteettinen? Kokemuksia?
     
  2. R.H

    R.H 1st gear

    Lompsit pienkone expertille (teollisuusalueella) ja kysyt sieltä. Löytyy varmaan varaosia + muutakin tietoa tuosta värkistä.
     
  3. audiq

    audiq Gearhead

    Nuo pienkonepuljut tarjoaa yleensä sitä SAE30:stä ja ihmekkö tuo, kun "jäteöljystä" saa pienkoneeseen myytynä 4e/6dl, niin kannattaahan se.

    Pienkoneissa (leikkurit, raivaussaha, perämoottorit) olen käyttänyt 5W-50 Mobilia ja välillä 0W-40:stä.
    Ainakin omissa koneissa nuo pysyy koko kauden, kun taas SAE30 mineraali tuntuu menevän liian ohkaiseksi ja sitä näyttää kauden aikana häviävän koneesta.
     
  4. R.H

    R.H 1st gear

    Niin, tuskinpa kohleri siitä ottaa nokkiinsa jos normaalia moottoriöljyä sille tarjoo. Mutta kun kysyjä tiedusteli pienkoneöljyistä niin pienkonekorjaamoa siihen tarjosin.
     
  5. audiq

    audiq Gearhead

    Pienkonekorjaamoissa yleensä suositellaan sellaista öljyä, mitä heillä on siihen hyllyssä olemassa.

    Tuusulassa olevassa pienkoneliikkeessä sanoivat, ettei saa synteettisiä käyttää (en muista syytä miksi ei), kun taas Järvenpäässä sanottiin, ettei heillä ole sellaista siihen myydä, mutta parasta öljyä se olisi koneelle... :lol:
     
  6. R.H

    R.H 1st gear

    Aha.
    Jokatapauksessa kysymykseen löytyi vastaus. Vai löytyikö. :-?
    Mineraalia vaan koneeseen.
     
  7. Juho81

    Juho81 1st gear

    Normi 10-30 ölskät. Miksi sen pitää olla yksasteöljy? Samaa kuraahan tuo 10-30 on.
     
  8. kime2

    kime2 Gearhead

    Meillä oli noita Kohlerin koneita vuosikymmeniä käytössä ja aina sinne laitettiin jotain ihan perus mobilia esim.just Juhon mainitsemaa 10w30,nykyään tosin taitaa niiltä olla halvin versio 10w40:stä ja noissa kohlereissa näkyy nykyään paljon käytettävän Shellin öljyjä esim.Rimulaa ja jotain universalia eli ei tosiaan ole niin kovin tarkka öljystä!
     
  9. Mussemaan

    Mussemaan 3rd gear

    Munkin aggrekaatin ohjekirjassa lukee 30W yksiaste, mutta kun asiaa tiedustelin myynti/huoltoliikkeestä, niin sanoivat käyttävänsa kaikissa (hondan) pienkoneissa 5W40 Mobil SyntS:ää. On vissiin osasynteettistä.

    Omaani kaadoin Mobil 5W50 Rally Formulaa kun sattui purkinpohjat löytymään. Toimii varmasti kovalla pakkasella paremmin jos sattuu talvella tulemaan tarvista.
     
  10. teromopar

    teromopar 2nd gear

    ja riksrattonin moottoriin sanoivat et laittaa muuta öljyä ku sae 30 jos käyttää räktoria talvel vaik lumen työntämisee..
     
  11. DX

    DX Double Gearhead

    Mä laitan pienkoneisiin 15w40 Mobil delvacia, niinkuin laitan melkein joka paikkaan muuallekin, paitsi rullakoneisiin ja uusiin dtixmegasquirtfsi :lol: koneisiin.
    Toi viskositeetti kattaa meikäläiset olosuhteet melkein laidasta laitaan.
     
  12. audiq

    audiq Gearhead

    Onko sulla DX Cumminssin kone ruohonleikkurissa, kun dieselin öljyjä käytät... :lol:
     
  13. DX

    DX Double Gearhead

    Haahaa :lol: , mulla on tota öljyä aina hyllytavarana ja ei se mun mielestäni ole huono rasva, siinä on kohtuullisesti kulumisenestoaineita (sinkkiä), pystyy nielemään nokea ym. paskaa hyvin ja on edullista joten ei ainakaan siitä jää kiinni rasvojenvaihto.
    Tolla rasvalla pysyy paineet parhaiten kuumana vanhanakin, niistä mitä olen 350 riisselissä kokeillut, eli perusöljyn laatu on kohtuullinen.

    Em. käyttisdiisseliin vaihdoin kaks kertaa 500km sisään kansireerauksen jälkeen ja nyt kone on taas täysin puhdas ja öljyt myös 1000 km ajon jälkeen, eli pesuominaisuudetkin on kelvolliset.
     
  14. kojo

    kojo Gearhead

    Kertaakaan en oo vielä vaihtanu ölppiä omaan kohleriin, mutta pitihän asiaa tutkia:
    http://www.kohlerengines.com/common/res ... manual.pdf
    eli eiköhän sinne saa kaataa ihan normaalia moottoriöljyä ilman että tarvii ostaa sitä jossain minipakkauksissa.

    Saakos noihin suodattimia muualta kun pienkoneliikkeestä?
     
  15. Antti P

    Antti P Gearhead

    Yleensä yksaste öljyjä suositellaan pien koneisiin. Olen kyllä itsekin käyttänyt milloin mitäkin omissa härryköissä eikä vielä ole yksikään rikki menny.
     
  16. VooDoo

    VooDoo Gearhead

    Mitä noitten kans töissä pelataan, niin ihan perus 10-30w ölppää käytetään. Paljon tärkeempää on että vaihdetaan niitä öljyjä tarpeeks usein, öljyntilavuudet yms on niin pienet, että menee herkästi öljyt huonoks.
     

Kerro tästä muillekin!