Mitä polttoaine maksaa tällä hetkellä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Red Neck, 27.12.2004.

 1. always bb

  always bb Gearhead

  Balttiassa vähän fiksummat ekonomit. Saivat 3 miljardia(viro) eu,n rahaa, ja pudotettiin 30% polttoaineverotusta. Että eivät joudu maksajiksi. Siellä kun on kendre, rikkaat ihmiset köyhä valtio ja leveempi leipä siellä on jo nyt. Itsekkin vakavasti mietin kun asuntokin jo siellä olis. Noista autoistakin pelkät käyttömaksu säästöt 4-5k vuosi itsellä
   
 2. Pikuppeilija

  Pikuppeilija 1st gear

  Tämäkin ekonomisti on parasiitti joka elää niillä veroilla joita veronmaksajat pumpulla tilittää valtiolle. Mielestäni tämän parasiitin mielipide on väärä. Eihän hän tietenkään voi suosittaa veronalennusta, millä se seuraava 10% palkankorotus muuten maksettaisiin.....
  Ja on se kumma että toimet mitä maailmalla tehdään ei ikinä eikä millään onnistu suomessa, täällä puhutaan musta valkoiseksi ja päinvastoin, välissä vähän keppiä.
   
 3. Bensiinin ja dieselin hinnat sen kuin nousevat – nyt 95E10-laadussa rikkoutui jo 2,70 euron hintaraja

  Tämän hetken ennätyshintaa maksetaan Etelä-Savossa.

  TASAN 2,717 euroa per litra.

  Siinä hinta, jonka 95-bensiiniä tankkaava saa tällä hetkellä maksaa menovedestään Sulkavan Gulf-huoltoasemalla.

  Ja kallista on myös Suomen aivan halvimmillakin huoltoasemilla, selviää ajankohtaisia tankkaushintoja seuraavan Polttoaine.netin tiedoista.

  Maan edullisimmastakin ysiviitosesta saa nimittäin maksaa 2,291 euroa / litra (ABC Iisalmi), koko Suomen 95E10-keskihinnan ollessa 2,591 e/l.

  DIESELISSÄ Suomen halvin hinta kuuluu 2,199 e/l (Neste Sastamala) ja kallein 2,554 e/l (Neste Sodankylä).

  Keskilitrahinnaltaan dieselpolttoaine on nyt 2,431 euron arvoista.
   
 4. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Kannattaa keskittyä ajamiseen eikä hinnan voivotteluun, se ei nyt siitä mikskään oo muuttumassa, ainakaan alaspäin. Ei tuu ku paha mieli ku jatkuvasti surkuttelee ja tuijottaa kuinka se taas nousi senteillä.

  Motarilla just ohitin hienon MkIV? Continentalin, Electralla kaverin kaa melkee 300 litraa juhannusjuomaa kontissa.
  Continentalin kuskiki näytti hymyilevän ratin takana, hinnasta viis. Ja semmonen ei vähällä kulje.
   
  jamba tykkää tästä.
 5. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Mikkelissä huomaan, millon hinnassa ei ole tyhjää. Kun joka asemalla hinnat on 1-3 sentin sisään. Normaalisti heittoa on 10-25senttiä.
  Ai paljonko 100€ sai... vähän päälle puol tankkia, mutta en prkle laita MDS ja bensapihi ohjelmaa sisään....
   
 6. ..etkä kärryä?

  [​IMG]
   
 7. karra

  karra Double Gearhead

  98 bensa maksaa nyt saman kuin litra Liiterin punaista OLUT III juomaa. Eli yhtä arvokas lasti juhannusjuoma kuin menovesi kontissa/tankissa :D
   
  Inlinee tykkää tästä.
 8. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Virossa 2,15€ ja vissiin ihan pikkuisen pienemmät palkat.
   
 9. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Ei ole edes vetokoukkua... harmi
   
 10. Siitä se säästäminen on sitten aloittetava..
   
 11. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Kävin tänään seinäjoella tankilla likan ooppeliin otin E95 hinta 2,60€/ litra. Jerrykannuun E85 hinta 1,75€/litra Uazia varten (Lapualla ei saa E85 mistään). On siinä vielä pieni hinta ero ku muistelee vuoden vaihdetta niin molempiin liemiin on tullu 1€ lisää :cool: hintaa
   
 12. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Vuosi sit tuli käytyä Malmin pre-cruisingissa Mikkelistä ja siitä hotelliin ja seuraavana päivänä katsomaan kiihdyttelyjä ja yö hotellissa ja sunnuntai muksuille nähtävyyksiä. Ja parasta, tuli metsästettyä "halpaa" bensaa, et tuolla on 1.48 sijasta, 1.43...
  Nyt saa unohtaa kokonaan moiset reissut.
   
 13. Ukko

  Ukko 3rd gear

  Ihan liikaa. Joulukuussa 2019 maksoi 95E 1.50 ja keväällä 2020 1,20. Täällä Keski- Suomessa. Eilen kävin Vantaalla ja näytti isojen teiden varsilla olevan 2,60 luokkaa koko matkan. Tankkasin Hämeenlinnassa 2,619.

  Silti hymyilytti ohittaa motarilla sähkiksiä, jotka ajoivat satasta maksimi rangen toivossa.?!?
   
  Inlinee tykkää tästä.
 14. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Sama vika, bensakrematoriolla Tuslan ohi paahtaminen kyllä tuo hymyn huulille :odbiggrin:
   
 15. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Ajeltiin eilen ja ajellaan tänään ja huomennakin pitkässä mp letkassa, eikä mitenkään erityisen hitaasti. EST kilpistä autoa menee ohi missä vaan ja vaikka sulkuviivoilla. Virolaiset ottaa kaiken irti 2,15€ litrahintaisesta bensastaan!

  Sekaan mahtui jopa läheltäpiti -tilanteita, varsinkaan kun ei tullut huomioitua, että tommosia kuskeja on määrissä liikkeellä.
   
 16. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Olitkos eilen aamulla 07.30 lähteneessä Tallink Starissa, sinne tuli melko iso joukko suonalaisia motoristeja, ja pyöriä laidasta laitaan.
   
 17. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Meidän porukka ajelehti eilen Finbo Cargolla Vuosaaresta Muugaan.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 18. lintta88

  lintta88 1st gear

  Oon tullut siihen tulokseen et ajan harraste autolla niin paljon ku lompakko antaa myöden ja laitoin kauppakassin seisontaan.
  En oo laskenu mitä toi 1964 ford country sedan syö, mut ei kauhesti vakiolla 351w ( omc) + c4 + 9" pitkällä välityksellä.
  Eile sai 60e 21 litraa 98e5 :rolleyes:
   
  Inlinee tykkää tästä.
 19. jänis2

  jänis2 2nd gear

  Nyt kun molempien, dieselin ja bensan hinta on noussut niin diesel tulee edullisemmaksi pienemmillä kilometrimäärilla bensa-autoon verrattuna. Itelläkin tulee alle 10tkm vuodessa ja laskurin mukaan dieselillä säästäis satasia vuodessa vaikka ei nuhaisinta versiota ostaisikaan. Tämä siis nykyiseen bensa-autoon verrattuna jossa keskikulutus on 9l/100.
   
 20. Polttoaineveroa laskettiin Saksassa – näin kävi litrahinnoille asemilla

  Useat Euroopan maat ovat ilmoittaneet ja toteuttaneet polttoaineveron tilapäisiä laskuja. Saksassa verosta leikattiin 30c/litralta.

  Saksan liittopäivät, eli maan parlamentti ilmoitti toukokuun lopulla laskevansa polttoaineiden verotusta tilapäisesti kolmen kuukauden ajaksi. Kesä-, heinä- ja elokuuksi pudotettu energiavero yhdessä alentuneen arvonlisäveron tuoton kanssa tarkoitti parlamentin mukaan sitä, että bensiinin hintaan luvattiin laskua 35,20 senttiä litralta, dieselin hintaan veronalennuksen oli määrä vaikuttaa 16,7 senttiä litralta. Tarkoituksena oli tietysti pudottaa polttoaineiden hinnat Venäjän hyökkäyssodan aiheuttamaan energiakriisiä edeltävälle tasolle.

  Polttoaineen verotusta ovat laskeneet monet muutkin Euroopan maat, mukaan luettuna Italia ja Ruotsi.

  Veronalennus astui voimaan 1.6. Saksassakin uumoiltiin etukäteen että hinnanalennus valuisi öljy-yhtiöiden taskuun, eivätkä polttoaineen hinnat huoltoasemilla juurikaan laskisi. Toisin vaikuttaa käyneen. Toukokuun viimeisen ja kesäkuun kuudennen päivän välillä tavallisen 95-oktaanisen bensiinin keskihinta oli Saksassa laskenut 2,154 eurosta 1,948 euroon, eli keskihinta oli pudonnut 29,06 senttiä litralta.

  Samaan aikaan polttoaineveron alennuksista pidättäytyneissä maissa kuten Ranskassa litrahinta oli noussut 1,976 eurosta 2,116 euroon ja Tanskassa 2,455 eurosta 2,549 euroon. Suomessa bensiinin keskihinta on www.globalpetrolprices.com -sivuston mukaan 2,501 euroa litralta.
   

Kerro tästä muillekin!