Mitä polttoaine maksaa tällä hetkellä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Red Neck, 27.12.2004.

  1. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Vaasassa ihmettelen notta mikä ny on. Bensa 2.33. Mutta otan tän vastaan iloosesti..
     
  2. saresks

    saresks Gearhead

    Mun mielestä bensakauppiaiden itkeminen jakeluvelvoitteesta on surkuhupaisaa. Kovasti vannotaan, että kaikki tuohon liittyvä näkyy suoraan pumppuhinnoissa. Ennemmin tuo hinnoittelutempoilu kertoo siitä, ettei vapaa markkinatalous toimi tän maan polttoainemarkkinoilla.
    Ennen tuota kuun alun pudotusta täällä oli hetken about MAAILMAN toiseksi korkein bensanhinta, mutta pieksetyt kansalaiset senkun pumpuilla kiltisti tankkasivat ja kysyttäessä siirsivät aina vaan ylöspäin sitä ehdotonta ylärajaa, jonka jälkeen siirrytään potkulautoihin.

    Yritysten tuotteiden hinta muodostuu kuluista maan ja taivaan väliltä sekä katteesta x, ei niiden tarvi kertoa katteen määrää tuotteessa, mutta kilpailisivat hinnoilla edes - jos ei monopoliluonteiset markkinat tässä maassa sitä tehokkaasti estäisi.

    Kuinkahan kallista tuo biokomponentti mahtaa oikeasti olla?

    Rivien välistä on turha lukea, tää oli mielipide ainoastaan edellä kertomaani asiaan
     
  3. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Niinpä, polttoaineen hinta on ollu meilläpäin yleensä tiistaisin halvempi. Ne on vissiin siellä opecissa tai jossain päättäny että tiistaisin on ns. happy hour koko päivän? Raakaöljyn hinta halvempi kai silloin. Paskan latvat, kyllä ne mulkut toimii täällä Suomessa kuten muuallakin, otetaan rahat pois ihmisiltä aina kun mahdollista. Halutaan vaan välttää sen sanomista suoraan. Ihmiset itkee nyt ilosta Suomessa kun tipahtaa 95E alle 2,40€.

    Biodiisselin raaka-aine on ilmaista. Keräys ja tuotanto maksaa. Silti se on kalliimpaa kuin tavallinen vaikka sillä saisi päästöt paljon pienemmäksi raskaan kaluston ja miksei muittenkin kohdalla. Ahneus maan perii useimmiten. Jos hyvät tarkoitusperät ja ahneus pannaan vaalakuppiin niin kumpi voittaa?

    Jotkut harhaiset päättäjät kuvittelee opetuslapsineen että kun kellään ei ole varaa ajaa töihin ja maksaa siitä ilosta veroja, on kliimaksi saavutettu.
     
    LehtinenA tykkää tästä.
  4. Swinger71

    Swinger71 Gearhead

    Mistähän se muuten johtuu että tuo etanoli on kallistunut myös suhteessa aika paljon? Kun siinähän on kuitenkin suht vähä tuota raakaöljy pohjaista tuotetta..
     
  5. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Suomessa toimii kahden toimijan kartelli polttoainebisneksessä aivan kuten päivittäistavarakaupassakin.
    Nyt täällä lypsetään molemmissa tapauksissa Korona-ajan huonot katteet korkojen kera takaisin.
    Markkinatalous ei toimi jos karteelit sopii hinnoittelun.
    Suomessa näitä kartelleja riittää ja osa valtion osaomistuksessa, joten alennuksia, oli ne sitten vero- tai katepohjaisia on turha odotella koska kokomaailman sosiaaliluuku imee pohjattomasti rahaa ja kallis pottoaine samalla tukee yksityisautoilun tappopolitiikkaa.
    Onneksi ei tarvi enää tankata leivän eteen, menis kyllä vahvasti tunteisiin.
     
    always bb ja Stang_81 tykkäävät tästä.
  6. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Mä olen miettinyt samaa. Osin kai sidonnaisuus kilpailevaan bensan hintaan ja osin se, että viina on keitelty maakaasulla. Jälkimmäinen arvelu on puhdasta spekulaatiota.

    Jos se olisi ”vähän päälle euron litra”, niin se olisi loppu koko ajan.
     
  7. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Markkinoilla on Venäjän kokoinen tuottaja-aukko tällä hetkellä ja aika monen tuotteen kuten vaikka rikkihapon, etanolin, ja erilaisten sulfaattien valmistajilla on kissan päivät kun hinnat ovat joiltain osin kuusinkertaistuneet. Kysyntä globaalisti on ennallaan mutta yksi suuri tuottaja on pois pelistä joten hinnat ovat pompsahtaneet. Tiedän vaan kun itse olen kemian alan laitoksessa töissä ja talouspuolen heput eivät meinaa pysyä nahoissaan valtavan hintarallin melskeessä.
     
    Stang_81 tykkää tästä.
  8. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Kyllä se sidonnaisuus muihin polttoaineisiin vaikuttaa. Aiemmin ennen ryssän hyökkäystä liikennekaasun hinta muuttui heti kun bensan hinta nousi. Ettei kukaan vaan pääsis hyötymään ja ajamaan liian halvalla. Ahneus on valtava voima.
     
  9. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Raakaöljyn hinta on muuten pudonnut aikalailla ja heinäkuun alussa kävi hiuksenhienosti alle satasessa. Eipä ole näkynyt pumpulla eikä oikein mediassakaan, aika ihme juttu :)

    [​IMG]
     
    malvasto tykkää tästä.
  10. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ei tietenkään mittarilla näy. Eikä sais siitä vissiin ees puhua. Joutuvat laskemaan polttoaineen hintaa kun kaikki kohta tietää. Ilmastotavoitteet on niin tärkeä hallitukselle että halventunut bensa on kansallinen riski.
     
    viikinki75, malvasto, Stang_81 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  11. Stang 72

    Stang 72 3rd gear

    IS lehdessä uudenkarheiden autojen käyttö kustannusten vertailu, sähkö vie pienellä erolla pienet hybridi ja kaasuautot seuraavana. Vanhan liiton bensa-auto maksaa käyttäjälleen..

    https://www.is.fi/autot/art-2000008929518.html

    [​IMG]
     
    Vermilion tykkää tästä.
  12. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Joskus vuosituhannen vaihteessa oli tärpätti tarjouksessa halvempaa kuin bensa, ja kun bensan hinta äkkiä nousi niin kiertelin rautakaupoissa katselemassa saisiko tärpättiä entiseen hintaan mutta se oli kallistunut ja niin on tehnyt siitä lähtien. En tiedä johtuiko tuotantokuluista vai oliko nostettu hintaa ettei ihmiset käyttäisi sitä bensan korvikkeena. Joskus 1980-luvulla sitä oli ainakin kokeiltu Tekniikan Maailmassa. Käytin kerran ruohonleikkuria tärpätillä kun loppui bensa kesken kaiken ja varakannukin oli tyhjä. Pikkuisen yskähdellen kone kävi ja pakokaasun haju muuttui mutta homma tuli hoidetuksi.
     
    viikinki75 ja malvasto tykkäävät tästä.
  13. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Täälläkin joskus maininnu samoihin aikoihin reilu 20 vuotta sitten kun fiat 126 autoni bentsiini loppui. Just ennen bensaasemalle pääsyä kutostiellä. Kymmenkunta kilometriä jäljellä ja sinolia oli 4 pulloa etukontissa. Tankkiin vaan, auto käyntiin ja asemalle tankkaamaan. Ei se kulkenu kuuttakymppiä kovempaa sillä tentulla mutta hakkas sen kävelemisen kirkkaasti. Säästööhän sillä ei kyllä tullu ku kengänpohjissa.

    ohan ne vanhoilla rivipumpullisilla tiisseleillä ajanu jäteöljylläkin ja paistoöljyillä. Joku thaimaalainen jantteri neuvoo juutuupissa miten tehhään biodiisseliä paistoöljystä alkeellisilla menetelmillä. Hiilien päällä kuumennetaan vedet öljystä pois, ilman hanskoja ja suojalaseja lipeät ja metanolit sekaan, seisottamisen jälkeen pohjapropusta paskat pois ja kolmesti vedellä pesu. Kirkasta ja puhdasta polttoainetta ilman 10 000€ laitteita.
     
    malvasto tykkää tästä.
  14. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Suomessa pitää kuitenkin maksaa polttoaineverot siitä paistorasvastakin. Se paistorasva sitä paitsi haisee pakokaasussakin sen verran ettei jää kateellisilta naapureilta tai poliisilta huomaamatta.
     
  15. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Satasella tuli tankki melkein täyteen. Viimeksi kun noin kävi, oli alla corollan sijaan Fury jossa oli 96 litran tankki, joskus vuonna 2008.
     
  16. malvasto

    malvasto 3rd gear


    Mä ajelin 90 luvulla nappisilmä pelto Ladalla sillee et puolet bensaa toinen puoli petroolia, sitä sai viä silloin paikallisen Teboilin mittarista. Oli paljo halvempaa.Tarvi vaan huikan bensaa kasaariin et lähti käyntiin ja tyhjäkäynti hukassa. Setä tän mulle neuvo oli mossessa tehny aikoinaan samoin
     
    viikinki75 tykkää tästä.
  17. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    [​IMG]
    Ö
    ljyn hinta putoilee hiljakseen.
     
  18. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    2,43 oli äsken 98
     
  19. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

  20. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Oon joskus asunu rajan likellä ja 8 vuotta käyny ryssän bensaa hakemassa. Kahdelta tutulta vietiin autot venäjän tullilaitoksen toimesta laittomasti ilman perusteita. Muutamia tuttuja hakattiin ja parin yli ajettiin muuten vaan autolla. Kerran minutkin ryöstettiin neljän ryssän toimesta. Vähemmällä paikallisella henkilökunnalla tapahtuneet jäivät pelkiksi yrityksiksi. Puhumattakaan auton renkaiden puhkomisesta ja paikallisen mafian takaa-ajo rallista josta siitäkin selvittiin kunnialla kuin ihmeen kaupalla. Siellä kun et voi luottaa tulliin, rajavartiolaitokseen etkä miliisiin, paikalliseen väestöön etkä edes maan hallitukseen. Olen luvannut itselleni jo ennen Ukrainan tapahtumia etten tule koskaan enää menemään venäjälle eläissäni. En ainakaan ilman rynnäkkökivääriä ja glockia ja riittävää määrää panoksia. Ja teroitettu kenttälapio. Olen ihmetellyt koko ikäni ryssien perseennuolemista Suomen valtion ja osan kanssa kansalaisten toimesta.
     
    Vallu 426, hartsa69, J.J ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!