Mitä putkea tai letkua auton takatilan lämmityslaitteelle?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja osilpi, 20.1.2009.

  1. osilpi

    osilpi Gearhead

    Pitäisi ostaa kupariputkea auton takatilan lämmityslaitteelle. Matkaa on noin 2 metriä suuntaansa. Kennon ja liittimien lähdöt on 14mm. Alunperin olivat jotain rautaputkea + kumiletkut 10cm päissä. Matkalla on puolivälissä 45 asteen kulma ja 90 asteen lopussa (jälkimmäinen toteutettu alun perin kumiletkuilla, koska on juuri ennen lämmityslaitetta).

    Minkäslaista sen nyt pitäisi olla? Pilteemasta löytyy:
    86-991 puolikovaa
    86-985 kromattu hehkutettu
    87-964 pehmennyshehkutettu, muovieristeinen

    Ei ole mitenkään halpoja nuo, joten ei viitsisi montaa kertaa ostaa. Tokihan tuon voisi tehdä myös muoviputkesta (minkälaisesta) tai kumiletkusta (kestävyys epäilyttää offroad-käytössä, koska ovat kiveniskuille alttiina auton ulkopuolella).

    Putkien tai letkujen päälle laitan lämpöeristeen.

    Ehdotuksia?
     
  2. voittol

    voittol 2nd gear

    Jotenkin muistasin ,että vanha koppasessa supurpaanissa olisi ollut tehtaan jäjiltä kumiletkulla takapään lämppäri.Pehmennetty kupariputki on tietysti helppo muotoilla sopiville mutkille.
     
  3. surma erkki

    surma erkki 3rd gear

    Ihanku Cruiserista olis kyse? Mie tein just letkusta uuden tsydeemin moiseen, jätin takapäähän vaan ne orkkikset ysikymppiset, pienet putkentyngät väliin vaan.
     
  4. osilpi

    osilpi Gearhead

    Juu HJ60 kyseessä. Orkkisosia ei tallella enää minkäänlaisia. Täytyy käydä kattelemassa pilteeman ja k-raudan valikoimia.
     
  5. BRC1

    BRC1 Gearhead


    Letkuthan ois helppo vetää eikä varmasti murru tms kovassakaan rynkytyksessä. Etolassa on tekniset muovit/kumit osastolla todella tukevia ja laadukkaita letkuja.Myyjät osaa varmasti neuvoa oikean version.
     
  6. rokki383

    rokki383 Gearhead

    raaka kupari ei oikeen kestä tärinää. vaan rupee kovenemaa ja menee jossain vaiheessa poikki. sitä vasten jarruputketki on seostettuja. suosittelen jotain letkua/ muoviputkea. esim 15mm pexeppiä/upolettia (muovi vesijohtoa). kestää 10bar painetta ja muistaakseni jatkuvaa lämpöä 95C. tai koeponnestitetaan 10:nel baaril.löytyy putkiliikkeistä ja samalla letkunipat päihin.
     
  7. surma erkki

    surma erkki 3rd gear

    Nii, Etralta minäkii ne letkut hain, ja sitä 45 asteen mutkaa ei tarvi, taipuu se lötkö niin hyvin eikä lämpimänäkään tuppaa menee luttuun vaikka hetken epäilin itsekkin.Ja ihan lemmariliitoksilla, milläs muulla.Eikä se rautaputkikaan ikuista ole, vaik on lykolit sisällä,ulkopuolelta ohenee, sullakin on menny jo noin kolmessakymmenessä vuodessa huonoks....japsirauta ei kestä joo :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!