Mitäs ainetta ohjaustehostimeen??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja P_J_P, 19.10.2005.

  1. P_J_P

    P_J_P 1st gear

    Joo...eli ei oo nesteen pinta ihan oikeella tasolla, mutta mutta mitäs sinne pitäs laittaa??? Eli auto on Chevy Van 6.2d jossa sama neste ilmeisestikin tehostaa jarruja ja ohjausta...
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Oliskos noissakin sama litku kuin Chevorletissa yleensä, eli ohjaustehostinöljy?
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    ei se ole öljyä vaan ohjaustehostin nestettä.tosin suurin osa käyttää atf:ää vaikka se on väärä aine tehostajaan pitkän päälle.
     
  4. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Jep "säästetään" se 1.5 € eroa atf ja psf-pullojen hintaerossa.. Ja kas sitten pikkuhiljaa alkaa se kuseminen tehostajasta . ATF:ssä kun on jotain kumiosia turvottavaa aineosaa ja kitka-aineita. Käytännössä 90%:sesti litkut ovat kai samaa perustavaraa, mutta lisäaineisuksessa on SE ero.

    Itse olen pistänyt vain psf:ää tehostimeen ja ei tihku vieläkään, vaikka 15-vuotta ympärivuoden ajoa on takana. Toisessa autossa joku valopää oli pistänyt Saginaw-tehostimeen atf:ää lirutus ja tihkuminen alkoi miltei heti.

    Jos susta se 1.5 € siinä pullojen hintaerossa on riittävän suuri säästö liruttamisen uhallakin. Pistä atf:ää toki. :odroll:
     
  5. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Ihan vaan uteliaisuudesta, mistä saa noin halpaa PSF:ää???
     
  6. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    No ei se muinoin markka-aikana ollut kuin 10 mk kalliimpaa kuin atf..
    Ja sen koomiin en ole tarvinnut uutta pulloa ostaa..
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Olen nähnyt, että joissakin jenkeissä lukee tehostajan korkissa -use automatic transmission fluid- eli onko atf myös silloinkin väärä aine? silloinhan auton valmistajakin on hakoteillä asiasta.
     
  8. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Joissain (Fordeissa??) noin lukeekin. Niin tottakai pistä autolååda öljyä sinne (mutta Type F-ää vai ATF:ää??) . Mutta ainakin 70-90 lukujen GM autojen Saginaw alkaa kusta suurella todennäköisyydellä, jos /kun lykkäät sinne atf:ää.. Ja voin vannoa partiopojan lupauksen, että moisen Saginaw säiliön kyljessä EI lue , että pistä låådaölkkiä.
     
  9. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Sitähän minäkin!! Nykyään maksaa about 20,-/ltr (ja euroissa), jos löytyy halvemmalla jostain niin tietoa kehiin. Olis kivempi myydä halvempaa PSF:a :wink:
     
  10. Nutlass

    Nutlass Gearhead

    En tiedä mitä nestettä us-center myy ohjaustehostinöljy-nimikkeellä mutta hintaa on 7.15e litra.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jaaha, ja mitähän nestettä tuo PSF sitten on, ellei öljyä?
     
  12. CC69

    CC69 Gearhead

    Mitä minä olen noiden PSF-purkkien tekstejä lukenut, niin kaikissa on ollut laatuluokitus GM type A Suffix A ja tuohan on jonkinsortin vaihteistoöljy varmaankin vanhempiin lootiin. Ei pitäisi maksaa kahtakymppiä litra kun ostaa vaihteistoöljynä eikä eksoottisena PSF:nä.

    Tuon laatuluokituksen täyttää ainakin Shell Donax TM.
    http://www.shell.com/static/fi-fi/downl ... nax_tm.pdf
     
  13. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Voi olla, mutta en voi ottaa riskiä, ja laittaa asiakkaan autoon muuta kuin sellaista ainetta jonka purkissa oikeasti lukee että se on tarkoitettu siihen kohteeseen. Muuten tulis takuuvaateita varmasti. Voisinhan mä tosiaan laittaa sinne vaikka vaihteistoöljyä ja väittää että se on oikeaa, mutta jos asiakas riitauttaa asian, niin aika heikoilla olisin, lukee purkin päällä laatuluokituksena mitä vaan!!

    Gearjammer: onko toi varmasti per litra, että ei olis per pullo?? On nimittäin olemassa yhtä merkkiä PSF:a, jota myydään 375ml:n pulloissa ja sen pullohinta on just about toi. Siinäkin tulee litrahintaa yli 20,-!!
     
  14. CC69

    CC69 Gearhead

    Ymmärrän varovaisuuden tuossa tilanteessa kun kyse on asiakkaan autosta.
    Tosin kyllähän tuossa linkissä sanotaan että Donax TM käy ohjaustehostimiin joiden laatuvaatimus on GM type A Suffix A. Mikähän on Saginawin tai autonvalmistajien yleinen vaatimus käytettävälle öljylle?

    Ainakin omaani haluaisin kokeilla josko tuo Donax TM toimisi kun tehostimessa ilmenee vuotoa. Vai onko niin että kun se on väärällä öljyllä pilattu, niin se vaatii uudet tiivisteet?
     
  15. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    ostin pari vuotta sitten us partsinkin lobbaamaa gulf psf:ää ~8 e puteli, tais olla sen litran.
     
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    psf power steering FLUID eiks fluid ole neste ja oil öljy. ja fordin kent ei ole moottori vaan ..........
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    eikä kaikki puskutraktorit ole catepillareita eikä kappaletavaranosturit hiiappeja.niin ja kaikki jenkit on letukoita.......
     
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    No eipä oo ohjaustehostinneste niin kallista että tarvis siinä alkaa säästeleen! Viimeksi vaihdoin öljyt vielä kahteen kertaan että varmasti mönjät lähti pois.
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    ja tänään PSF gulfina on noin 9,10 eur litra fin-amilla
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jaaha, ja Automatic Transmission Fluid ei olekaan automaattivaihteistoöljyä niin kuin olen aina luullut vaan jotain ihme fluidia sekin. Aina sitä oppii uutta.
     

Kerro tästä muillekin!