Mitäs ainetta ohjaustehostimeen??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja P_J_P, 19.10.2005.

  1. Nutlass

    Nutlass Gearhead


    Varmaksi en uskalla sanoa kun en ole tilannut.Hinta on suoraan nettikaupan sivulta ja kyllä siellä selkeästi puhutaan litrasta.
     
  2. Le Mans

    Le Mans 1st gear

    Yleensä suositellaan ATF:ää. Mutta kannattaa seostaa RVS:ää.
    Kts www.rvs.fi
     
  3. Nappula

    Nappula Gearhead

    Vaihdoin reilu vuosisitten el caminon tehostajaan ATF öljyt ja ei ole vielä vuotanut yhtään.
     
  4. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    Enpäs sanokaan
     
    Muokattu: 4.1.2017
  5. fixman

    fixman 1st gear

    Tämä tehostinöljy keskustelu pisti miettimään olenko laittanut kymmeniin vehkeisiin väärät öljy tehostajaan.

    Tässä suora lainaus Teboilin tuoteluetelosta: Fluid D on GM Dexron II luokan automaattivaihteistoöljy. Sitä voidaan käyttää myös useimmissa ohjaustehostimissa.

    Ja siitä löytyy myös tuolla aikaisemmin mainittu ATF Type A Suffix A luokitus
    ja kyllä tämä on sisällä pysynyt monessa vehkeessä jo vuosikausia.
     
  6. SM

    SM 1st gear

    Vuoden 1971 Fordin Shop Manual kehottaa panemaan tehostimeen samaa kuin vaihteistoon eli Type F:ää (M2C33F). Ja tehostimena muuten sama Saginaw kun GM:ssä. On tämä ihmeellistä. Oisko tässä jotain tekemistä sillä, että kun pannaan vanhaan vehkeeseen vääränlaista öljyä, niin se protestoi lirittelemällä ne ulos?

    Se on huomattu, että '90 pikkarin tehostin toimii parhaiten PSF:llä. Tais olla Valvolinella sitä tehostintavaraa semmosesa pikkiriikkisesä purkisa ja hinta eu-luokkaa. Gulfin PSF tuntuu olevan halpaa ja toimii. Sitä saa jopa Oulusta Tarviketorilta, vielä jos mainostaa ostavansa sitä jenkkiin saa katsella myyjien ilmeiden äkkinäistä muuttumista. :)
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    GM:n suosittelee että -76 ja vanhemmat käyttää atf:ää.
    -77 ja nuoremmat käyttää power steering fluidia.
    En tiedä mitä tuossa -76 -77 vuosimallien välillä on vaihtunut pumpussa tai simpukassa vai onko kyse "markkinoinnin tuotemuutoksesta". Itse ajan Camarossa fordin aft:llä joka on suunnilleen 60-luvun laatikoihin tarkoitettua ja vastaa gm lukituksena dextron 2:sta.
     
  8. '82 Le Sabre

    '82 Le Sabre 1st gear

    Itellä farkku buikki kusi koko säiliön tyhjäks kuukaudessa kun käytin atf:ää. Ajattelin että antaa kusta en rupee vaihtaan mitään. Sit löysin Pirkkalan South West Tradesta Coastal merkkistä (made in U.S.A.) Power steering fluidia varttigallonan purkin ja makso 4€. Loppu muuten vuodot ja ohjaus ei ollut muutenkaan niin ''tökkivää'' kuin ennen !!!

    Ei paha hinta siitä et ei tarvinnukkaan koskee tehostajaan!
     

Kerro tästä muillekin!