Miten isot kummit voin laittaa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Capri26i, 10.4.2002.

  1. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    vanteina on 13" pyöreäreikä mangelsit 5.5" leveät sellaiset. mitkä menee suosiolla päälle ja pysyy siinä? lähinnä meinasin että ois pieni vanne ja paljon kumia ainaki takana...
     
  2. J-peg

    J-peg Gearhead

    Kysyin tuolla jo aiemmin samaa. Ja 205 menee paikoilleen...
     
  3. KTM

    KTM Gearhead

    STRO-normikirjan mukaan max suositeltu leveys on 185 ja max salittu 205.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ainakin vähä yli vuosi sitten 205/13:sia ei ollu juurikaan saatavilla, niitä ei tee enää ku pari firmaa jossain,jos tekee enää mikään.Pinnattuja olisi tarjolla JOS olisi kunnollisia runkoja mut kun ei tahdo enää olla,näin sanottiin parissakin rengasfirmassa täällä keskeisessä Suomessa.Mitenkäs muualla?
     
  5. v_valtteri

    v_valtteri 1st gear

    Vuosisitten ainakin itse jouduin hommamaan Caprin 13 tuumaisiin vanteisiin 205 kummit yhdysvalloista, mutta ei ollut kalliit, vanteilleen laitettuna ja tasapainoitettuina 700mk kappale.
     
  6. -TAPSA-

    -TAPSA- 1st gear

    jaa jaa..miten niin 205 maximi?
    mulla ittellä caprissa alla ne 205:set ja otteeseen on merkitty vaihtoehtoinen rengaskoko 235...että ilmeisesti suuremmatkin on sallittu..

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: -TAPSA- 2002-04-11 21:29 ]</font>
     
  7. fisu

    fisu Gearhead

    mites 14"-alut, mulla on 1 sarja escortista jääny tallille ja niissä on 175/70/14 suvikumit ja ne on 6" leveät.
    :odroll:
     
  8. J-peg

    J-peg Gearhead

    Maximi syystä, että 5,5" leveälle vanteelle ei oikeen 205 leveämpiä renkaita saa. On muistaakseni ainakin yksi firma Suomessakin, mistä näitä 205/60 13" renkaita saa. Kun muistaskin mikä se olikaan? Taisi olla Turussa, ellen väärin nyt muista. Täytynee katella firma ja ostaa sarja pahan päivän varalle :grin:
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Itse en etsimälläkään löytänyt 205/13" kumeja mistään uusina, joten jouduin hankkimaan käytetyt. Jos jollain tietoa mistä noita 205/13" uusia kumeja saattaisi löytyä, niin paljasta. Täällä on varmaan melko monta halukasta ostajaa.
     
  10. KTM

    KTM Gearhead

    Tapsa, kyllähän vaihtoehtoinen koko voi olla mitä hyvänsä kunhan kumit mahtuu pyörimään esteettä korlinjan sisällä. 235:lle kumille pitää olla jo sitten vain hiukan leveämpi vanne. Sallittu väli vanneleveydelle on 6,5"-8,5" ja suositus 7"-7,5".
     
  11. dart -66

    dart -66 Gearhead

    :cool: TÄMÄ EI OLE MAKSETTU MAINOS! :cool:
    205/60R13 renkaita voi kysyä Vianorin rengas-
    liikkeistä.Merkki on Marshal ja ovatten uusia
    :grin: :grin: :grin:
     
  12. -TAPSA-

    -TAPSA- 1st gear

    Tämä selvä.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    ei kandee laittaa noi kapeille vanteille ku 185,ku mangelssit on nii pehmeitä et niistä murtuu keskiöt irti kehistä ku ne on kiinni vaa prässäämällä(itelle kävi datsunissa ku oli mangelsseilla 205/60-13 takana) :???:
     
  14. Fury

    Fury Gearhead

    Herkemmin ne vielä kuitenkin taitaavat vääntyillä, ja olenpa jopa kuullut että jotkut pikku-Mangelsit (13") olis olleet vääriä jo tehtaalta tullessaan..
     
  15. tanari

    tanari 1st gear

    nyt samalla kysyn että ei kellää olis myydä mulle 4*108 vanteita mulle mihin menis 205 tai leveemmät nakit?

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: tanari 2002-05-07 10:17 ]</font>
     
  16. dillen aspeni

    dillen aspeni 1st gear

    mul saattaa olla yhet RS:n vanteet 6.5" leveet ja niis on pikallaa 205(jos ne on enää olemassa koko vanteet)otan asiasta selvää ku pitää kaivella kaverille jokkis eskoon vanteita ja samalla voin kattoo niitäki.ei maksa montaa kymppiä jos ne on tallessa
     
  17. tanari

    tanari 1st gear

  18. dillen aspeni

    dillen aspeni 1st gear

    yhen löysin ja siihenki oli "ajanhammas" jättäny jälkesä.mut jatkan etsimistä.
     
  19. Pave

    Pave 1st gear

  20. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Nostetaas "sata vuotta vanhaa" topikkia, ja kysellään mikä on nykytilanne? Ainakaan vianorin rengashaku ei löydä tollasta kokoa. Tosin mulle riitäis sentin kapeammatkin. :lol:

    Ei noissa nykyisissä oo oikeastaan mitään muuta vikaa kuin ikä, joten lähinnä kiinnostas et löytyykö tohon Valluun mistään tuoreempia kun aika koittas. Ja mihin hintaan...? :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!